Sparta – Znojmo 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:1 (2:1)
1. SC Znojmo FK
Úterý 05.11.2013, 18:00 • Generali Arena • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Končí pohárový duel mezi Spartou a Znojmem. Po dvou zcela rozdílných poločasech Sparta vítězí 2:1 a v součtu s výhrou 3:2 na hřišti soupeře postupuje do čtvrtfinále soutěže, které se uskuteční na jaře.

    Zatímco v prvním poločasu si oba týmy vypracovaly celou řadu šancí a Sparta vedla 2:1, tak druhý poločas už postrádal potřebnou fotbalovou kvalitu a postupem času se zápas pouze dohrával z povinnosti.

    Skóre zápasu otevřel v sedmé minutě po Dočkalově přihrávce Kamil Vacek. Za hosty dokázal vyrovnat v minutě třiadvacáté Patrik Hrošovský, ale aktéři úvodní branky Sparty poté zápas rozhodli, neboť po faulu na Vacka se ze značky pokutového kopu nemýlil Bořek Dočkal.

    To je z chladné Letné pro dnešní večer vše, těším se na přečtenou u dalších přenosů z fotbalových kolbišť. (19:50:14)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    I v druhém poločasu si sudí Příhoda vystačí s jedinou nastavenou minutou.
     
    90
    O další střelecký pokus hostů se postaral Miloš Reljič, jeho křižná střela z pravé strany ale minula sparťanskou branku.
     
    89
    Poslední střídání Znojma, Radka Buchtu na závěrečné desítky sekund nahrazuje teprve osmnáctiletý Nigérijec Uchenna Ugwu.
     
    88
    Hosté se ještě snaží bojovat alespoň o vyrovnání skóre dnešního zápasu, Crnkičův centr ale před brankou nenašel žádného z jeho spoluhráčů.
     
    87
    Hosté se pokusili zaútočit po pravé straně hřiště, ovšem velmi nepřesná Hrošovského přihrávka Reljičovi se dokutálela pouze za postranní čáru.
     
    85
    Po sparťanské kombinaci v bezprostřední blízkosti pokutového území se do míče pořádně opřel Mareček, jeho rána ale mířila vysoko nad znojemskou branku.
     
    83
    Střídání také na znojemské straně, Matúš Lacko přepustil své místo na hřišti Bronislavu Stáňovi.
     
    82
    Po hlavičkovém souboji Bednáře s Buchtou se míč odrazil k postranní čáře a oba aktéři se hlásili o zisk autového vhazování, k jejich překvapení ale míč zvláštně odskočil a zůstal ještě ve hřišti, hra tak může plynout dále.
     
    81
    Turnikety letenské arény dnes ve velmi chladném počasí prošlo 2 358 fotbalových fanoušků.
     
    80
    Poslední střídání Sparty, za potlesku obecenstva Tiemoko Konaté pouští do hry také Pavla Kadeřábka.
     
    78
    Mareček adresoval dlouhý pas za hostující obranu Bednářovi, toho ale pomezní sudí Černý nachytal v ofsajdu.
     
    77
    Na Krejčího přetažený centr si naběhl Pauschek, hlavou posunul míč přímo do běhu Marečkovi, jehož tvrdý projektil stačil zablokovat Hnaníček a zřejmě zachránil hosty od inkasované branky, neboť tady by brankář Hrubý měl jen stěží šanci na úspěšný zákrok!
     
    76
    Po Buchtově průniku sparťanskou polovinou dostal příležitost k zakončení obránce Cihlář, z úhlu ale mířil pouze do boční sítě.
     
    74
    Poprvé se dotkl balónu i Aleš Čermák, při rozehrávce v hloubi vlastní poloviny si pomohl předáním míče brankáři Vaclíkovi.
     
    73
    Krejčí dokázal odcentrovat přes Mudru, před brankou ale stahuje míč ze vzduchu brankář Hrubý.
     
    72
    Krejčí dokázal zablokovat Mudrův odkop, míč se poměrně šťastně odrazil ke zcela volnému Bednářovi, ten si jej ale nešikovně posunul směrem od hostující branky a po následné nepřesné přihrávce o něj také přišel.
     
    70
    To byl také vůbec poslední zásah Marka Matějovského do dějin dnešního zápasu, neboť ještě před Hrubého výkopem jej na trávníku nahrazuje Aleš Čermák. Jedná se o téměř tradiční pohárové střídání v rámci zápasů Sparty.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 7. Vacek, 40. Dočkal (pen.) – 23. Hrošovský


    AC Sparta Praha: Vaclík – Pauschek, Švejdík, Ujfaluši, Costa – Vacek, Mareček – Dočkal (67. Krejčí), Matějovský (70. Čermák), Konaté (80. Kadeřábek) – Bednář
    Náhradníci: Staněk – Kadeřábek, Lafata, Krejčí, Polom, Čermák, Sýkora

    1. SC Znojmo FK: Hrubý – Mudra, Hudec, Hnaníček, Cihlář – Lacko (83. Stáňa), Buchta (89. Ugwu) – Helísek (42. Reljič), Okleštěk, Hrošovský – Crnkič
    Náhradníci: Drobisz – Simerský, Reljič, Stáňa, Jurič, Ugwu

    Rozhodčí: Příhoda¨- Filípek, Černý

    Diváci: 2 358
    05.10.2013
    Znojmo - Sparta 2:3

    Branky: 41. Crnkić, 70. Nepožitek – 9. Konaté, 74. Mareček, 79. Přikryl

    Karty:   60. Reljić (ZNO), 74. Hnaníček (ZNO), 76. Lacko (ZNO) – 90. Matějovský (SPA)

    ocianews.com