NHL - Poslední přestupový den (kon.)
konec
NHL - Poslední přestupový den

Středa 05.03.2014, 00:05Hokej
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, s přáním krásného zbytku základní části NHL a parádních bojů ve vyřazovacích bojích se s vámi loučím a u dalších online přenosů se s vámi těším na počtenou! (12:29:46)
     
    Velice zajímavá byla také situace ohledně brankářů. První velká výměna se uskutečnila už o víkendu, kdy Ryan Miller byl vyměněn z Buffala do St. Louis, opačný směr nabral Jaroslav Halák.

    Halák pak v rámci další výměny putoval nakonec do Washingtonu za Michala Neuvirtha. Minnesota vyhlásila, že chce posílit na brankářském postu, nakonec angažovala kontroverzního Ilju Bryzgalova.

    Přehršel brankářů v Anaheimu vyřešili zástupci Ducks odesláním Viktora Fastha do Edmontonu. Zřejmě nejdiskutablilnější výměnou na brankářském postu se stal trejd Roberta Luonga z Vancouveru k Panterům z Floridy.

    Florida se tak mohla zbavit Tima Thomase, který vytvoří silnou brankářskou dvojici s Karim Lehtonenem, Panthers ještě v rámci této výměny posílil Dan Ellis. Švýcarský brankář Reto Berra putuje do Colorada.
     
    Mezi nejzajímavější výměny letošního Trade Deadline rozhodně patří trejd dvou kapitánů Martina St. Louise a Ryana Callahana, malý bojovný útočník St. Louis bude nově hájit barvy New York Rangers, Callahan se stal posilou Tampy Bay.

    Očekávaná výměna Thomase Vaneka z New York Islanders přišla, rakouský střelec se stěhuje do Montrealu Canadiens za talentovaného útočníka Sebastiena Collberga.

    Matt Moulson byl vyměněn z Buffala do Minnesoty, legenda Nashvillu David Legwand se stal novou posilou Detroitu, švýcarský obránce Raphael Diaz byl během krátké chvíle podruhé vyměněn, nově bude hájit barvy Rangers.

    Finský útočník Tuomo Ruutu byl vyměněn z Caroliny do New Jersey, opačným směrem putuje Andrej Loktionov, německý forvard Marcel Goc a další útočník Lee Stempniak posílili Pittsburgh.

    Důrazný silový útočník Dustin Penner vyztuží útočné řady Washingtonu, Stephane Robidas byl vytrejdován z Dallasu do Anaheimu, další obránce Andrew MacDonald si vyžádal výměnu, nakonec byl o něj největší zájem ve Philadelphii.
     
    Závěr letošního přestupního období byl z pohledu českého a slovenského fanouška hodně zajímavý. Už o víkendu se ze St. Louis stěhoval Jaroslav Halák do Buffala, aby pak na poslední chvíli zamířil do Washingtonu.

    V rámci Halákovy výměny ke Capitals putovali opačným směrem brankář Michal Neuvirth a obránce Rostislav Klesla, který teprve den předtím byl vyměněn z Phoenixu do Buffala.

    Klesla byl tak součástí další výměny českého hokejisty. Z Washingtonu do Phoenixu totiž putoval po výměně toužící Martin Erat, kanonýr Marián Gáborík bude nyní nově střílet góly za ambiciózní Los Angeles.

    Dlouho avizovaný odchod Aleše Hemského se stal skutečností včera odpoledne, technicky vyspělý hokejista se stal posilou Ottawy Senators, slovenský obránce Andrej Meszároš pro změnu putoval z Philadelphie do Bostonu.
     
    Mezi poslední dokončené výměny patří trejd mezi Columbusem a Tampou Bay. K Lightning putují útočníci Jonathan Marchessault a Dalton Smith, novými Modrokabátníky se stali obránce Matt Taormina a útočník Dana Tyrell.
     
    Lee Stempniak také mění své působiště, z Calgary míří do Pittsburghu, Flames získali volbu ve třetím kole draftu 2014.
     
    Česko-slovenská brankářská výměna se zdá být poslední, už dvacet minut totiž žádná jiná informace o nějaké jiné výměně nepřišla.
     
    Washington snad konečně našel svou dlouhodobou jedničku, do hlavního města USA přestupuje Jaroslav Halák, Capitals získali také volbu ve třetím kole draftu 2015.

    Do Buffala naopak míří český brankář Michal Neuvirth a rovněž český zástupce za mořem Rostislav Klesla, který do Washingtonu přišel teprve včera při výměně za Martina Erata!
     
    Svého trejdu se nakonec dočkal také rakouský kanonýr Thomas Vanek, který trochu překvapivě míří do Montrealu! Společně s Vanekem získali Canadiens ještě podmíněnou volbu v pátém kole draftu 2014. Islanders za Vaneka získali nadějného švédského mladíka Sebastiena Colberga a podmíněnou volbu ve druhém kole draftu 2014.
     
    Další jméno spojované s výměnou přichází na řadu krátce po skončení přestupního období, dlouholetý hráč Nashvillu Predators David Legwand bude hrát za Detroit, Predators získali Patricka Eavese, talentovaného švédského mladíka Calleho Jarnkroka a podmíněnou volbu ve třetím kole letošního draftu.
     
    Švýcarský brankář Reto Berra míří z Calgary do Colorada, kanadský tým získal druhou volbu v letošním draftu.
     
    Matt Moulson se nakonec přeci jen dočkal výměny, společně s Codym McCormickem se stěhuje do Minnesoty, opačný směr nabere Torey Mitchell, který sám o výměnu žádal a dvě druhé volby v draftech (2014 a 2016).
     
    Prvním trejdem po skončení přestupního období. Raphael Diaz se po přesunu z Montrealu ve Vancouveru moc dlouho neohřál, nyní už je členem organizace New York Rangers. Canucks získali volbu v pátém kole draftu 2015.
     
    Hodně jmen spojovaných s výměnou nakonec zůstali ve svých klubech. Ryan Kesler tak bude pokračovat stále ve Vancouveru.

    Vyměněni nebyli ani dva hráči, jejichž vzájemný trejd zacloumal hokejovým děním na začátku sezóny, tedy Thomas Vanek a Matt Moulson.

    V New Jersey nakonec vydrželi oba veteráni, tedy jak Martin Brodeur, tak Jaromír Jágr.
     
    Je konec! My pro vás ale budeme sledovat dění v NHL nadále, proto můžete dále sledovat náš online přenos!
     
    Poslední minuty, teď už spíše vteřiny přestupního období ubíhají! Je ale dost možné, že se nějaké výměny upečou i po deváté hodině.
     
    Další výměna slovenského hráče přichází v závěru přestupního období, Andrej Meszároš bude nově oblékat dres Bostonu Bruins, kde by měl zaplnit díru po zraněných obráncích Seidenbergovi a McQuaidovi, Philadelphia získala třetí volbu draftu 2014.
     
    Do konce přestupního období zbývá poslední půl hodina!
     
    Columbus získal obránce Nicka Schultze z Edmontonu za volbu v pátém kole draftu 2014.

    Adam Lacek

    Vojtěch Balon

    Jan Šlapáček

    thejrc.org