NY Islanders – Minnesota 0:6 (kon.) | Columbus – Carolina 1:3 (kon.) | New Jersey – Boston 2:4 (kon.)
Pittsburgh – Dallas 5:1 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 4:8 (kon.) | Montreal – Colorado 6:3 (kon.)
Detroit – Toronto 3:2 (kon.) | Philadelphia – Chicago 3:2 (po pr.) | Calgary – Buffalo 3:1 (kon.)
Edmonton – Nashville 5:1 (kon.) | Anaheim – Washington 2:3 (kon.) | San Jose – Florida 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
Středa 19.03.2014, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je v Třinci tedy dobojováno. Vyrovnaná série mezi Oceláři a Východočechy bude pokračovat v sobotu ve městě perníku. V Pardubicích se začne v 18:20 a vy budete mít možnost tento zápas na našich stránkách sledovat. Prožijte úspěšný konec pracovního týdne a dnes příjemný večer. Děkuji za pozornost a někdy příště na počtenou. (19:48:06)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely: 45 – 24,
    vhazování: 48/78 – 30/78,
    úspěšnost na vhazování: 62% – 38%,
    hity: 25 – 8.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Tomáš Linhart (TRI) – 1+0, Petr Sýkora (PCE) – 1+0.

    Stav série po druhém zápase: 1:1.
     
    Druhý zápas v Třinci skončil a domácím Ocelářům se podařilo vyrovnat stav série na 1:1. V Pardubicích se tedy o víkendu začne nanovo a je jisté, že do Slezska se čtvrtfinálová série minimálně ještě jednou vrátí. Dnes rozhodli třinečtí hokejisté ve druhé třetině, kdy vstřelili tři branky a Pardubice už na tento počin nenašly odpověď. Ve třetí části už si domácí svůj náskok hýčkali a kontrolovali. Pardubicím se podařilo snížit na 3:1 Sýkorou, který se prosadil v oslabení. Hosté pak zkusili hru bez gólmana, ale byli potrestáni gólem Poláka. Oceláři neměli dost a pouhou sekundu před koncem ještě upravil na konečných 5:1 po pasu Martina Růžičky Rufer. Včera zvítězily zaslouženě Pardubice, dnes se po právu raduje Třinec.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí stihli ještě sekundu před koncem upravit na konečných 5:1! Martin Růžička se protáhl po pravém křídle, načasoval přesnou přihrávku před branku a ADAM RUFER usměrnil puk do horní části Hudáčkovy branky – 5:1! Asistence: Martin Růžička, David Nosek.
     
    59:25
    Dohrává se v obranném pásmu Východočechů.
     
    58:48
    Na 5:1 mohl zvyšovat Hrňa po přihrávce Rákose, ale puk se mu zamotal pod nohama a třinecký mladík už zakončit nestihl.
     
    58:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pardubice odvolaly gólmana a zkusily hru s opuštěnou brankou! Jenomže Tyborovi jeho střela nesedla, hra se otočila, na modré čáře se puku zmocnil VOJTĚCH POLÁK a rozvlnil síť prázdné klece – 4:1! Asistence: Daniel Krejčí.
     
    57:47
    Pardubice právě vstřelily branku!
    PETR SÝKORA se i dnes prosazuje ve hře v oslabení! Nejprve obral o puk na modré čáře Trončinského a ujížděl sám na Hrubce, ale nedal! K puku se dostal Semorád, vrátil jej mezi kruhy znovu na Sýkoru a podruhé už se zkušený střelec nemýlil – 3:1! Asistence: Jan Semorád.
     
    57:00
    Navíc si zahrají další přesilovku. Podruhé je dnes vyloučen Jiří Vašíček (PCE), jenž zahákoval Květoně.
     
    56:54
    Halou probíhají oslavné mexické vlny a panuje dobrá nálada. Třinečtí už by si měli dnešní vítězství pohlídat.
     
    56:37
    Rákos si vyměnil puk s Květoněm a druhý jmenovaný měl pak zcela odkrytou cestu středem kluziště na Hudáčka! Ve finální fázi mu kotouč trochu uskočil a bekhendový pokus gólem neskončil.
     
    55:49
    Iniciativu hry teď drží pevně ve svých rukou domácí hráči, kteří prakticky nepouštějí Pardubice k puku. Polanského pokus musel znovu vyrážet Hudáček.
     
    55:31
    Hudáček předvádí i dnes parádní výkon, přestože třikrát inkasoval. Naposled předvedl efektní zákrok lapačkou proti nebezpečné ráně Poláka.
     
    54:50
    Rákos jel z levé strany sám na Hudáčka, připravil si pozici ne bekhendovou střelu, ale Hudáček jeho první pokus vyrazil před sebe a puk odpravil vracející se Moučka!
     
    54:30
    Dnešní utkání sleduje 4391 diváků. Ani dnes tedy Werk Arena není vyprodána. Nyní bude přihlížet vhazování před Hrubcem po zakázaném uvolnění domácích.
     
    54:10
    Dlouhou nahrávku D. Noska zachytil Rákos, vjel do útočného pásma, obstřelil Gregorce, ale Hudáček dokázal ránu vytěsnit.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 24. Linhart (Bonk, Martin Růžička), 30. Polanský (Adamský, Orsava), 37. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 59. Polák (Krejčí), 60. Rufer (Martin Růžička, D. Nosek) – 58. Sýkora (Semorád)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Zíb, D. Nosek, Foltýn, Krejčí – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Peterek (A), Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Dynamo Pardubice: Hudáček (Salfický) – Ďaloga, Benák (A), Vašíček, Kočí (C), Gregorc, Píša – Zohorna, Cetkovský, Sýkora (A) – Tybor, T. Nosek, Radil – Semorád, Nahodil, Kolář – Číp, Moučka, Mozer. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Pešina, Hradil – Tošenovjan, Hlavatý

    Diváci: 4391
    thejrc.org