Japonsko U18 – Finsko U18 2:4 (kon.) | Kanada U18 – Česko U18 5:0 (kon.) | USA U18 – Švédsko U18 7:0 (kon.)
Rusko U18 – Maďarsko U18 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
Středa 26.03.2014, 18:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinečtí hokejisté spolu s realizačním týmem již stihli oslavit postup mezi nejlepší čtyři se svými fanoušky. Za přízeň poděkovali svým fandům také hosté z Pardubic. Pro ně sezona dnešní porážkou skončila. V předkole dokázali po boji vyřadit Slavii Praha, na Třinec jim už dostatek sil a kvality nezbyl. Třinec si tedy zopakuje semifinálovou účast z minulé sezony a je možné, že narazí právě na Zlín, který Slezany vloni vyřadil a zavřel jim bránu do finále. Jisté je, že první utkání semifinále bude v Třinci odehráno příští středu a soupeřem Ocelářů určitě nebude Sparta Praha a Kometa Brno. Ostatní varianty zůstávají nedořešeny.

    Já se s vámi pro dnešek loučím. Z Třince je to vše, přeji vám příjemný večer a hezký zbytek týdne. Někdy příště na počtenou! (21:00:34)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely: 40 – 29,
    vhazování: 49/74 – 25/74,
    úspěšnost na vhazování: 66% – 34%,
    hity: 17 – 10.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Radek Bonk – TRI (1+2), Radoslav Tybor – PCE (1+2).

    Konečný stav série po pátém zápase: 4:1.
    Postupuje Třinec, Pardubicím sezona končí.
     
    Ve třetí periodě drželi Oceláři iniciativu hry pevně ve svých rukou a už ve 42. minutě navýšil jejich vedení Polák. Pardubice se do poslední chvíle vzdát nechtěly a na 5:3 upravil v 51. minutě šťastným zásahem T. Nosek. Pak však Východočeši promarnili přesilovou hru a po jejím skončení inkasovali šestou branku do opuštěné klece. Trefil se Rufer. Poslední minuty se nesly ve znamení oslav domácího publika a strojové kombinace Ocelářů. Třinec dnes zvítězil zaslouženě a postupuje do semifinále. Východočeši naopak ve čtvrtfinále končí a začíná jim dovolená.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Oceláři kombinují za ovací ve stoje v podání svých fanoušků. Třinec dnes dokoná svůj postup do semifinále.
     
    59:20
    Hrňa zatáhl kotouč před Hudáčka, ale Vašíček se jej včas zmocnil a vyhodil do bezpečí.
     
    58:47
    Vyloučen byl ještě Tomáš Nosek (PCE) na deset minut za nesportovní chování. A rozhodčí ho dlouho museli přemlouvat, aby opustil bojiště.
     
    58:27
    Otevřený hokej a šance na obou stranách! Váhajícího Rákose obral o kotouč T. Nosek, jel sám na Hrubce, ale blafák do bekhendu nedotáhl! Poté jeli zase domácí Martin Růžička s Peterkem na Hudáčka, zakončoval druhý jmenovaný, ale puk mu uskočil!
     
    57:54
    Dnešní utkání sleduje 4424 diváků. Werk Arena nebyla vyprodaná ani v jednom ze tří dosavadních zápasů play-off.
     
    57:21
    Trončinského zastavil v útočném pásmu Radovan Somík (PCE) jen za pomoci vysoké hole a je vyloučen na čtyři minuty. Slovenského útočníka však šlechtí, že za Trončinským dojel a omluvil se.
     
    56:43
    Poslední minuty si třinecká hala bez nervů užije, Východočeši už hrají zase s Hudáčkem. Jejich šance jsou velmi mizivé.
     
    56:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pardubice to už zkusily bez Hudáčka a s opuštěnou bránou, avšak do útočného pásma se nedostaly a inkasují nejspíš rozhodující branku! Zíb potáhl kotouč střední třetinou přihrál ADAMU RUFEROVI, který si na modré čáře pohodlně zpracoval a trefil se k tyči prázdné klece – 6:3! Asistence: Lukáš Zíb, Jan Peterek.
     
    55:42
    Domácí jsou v pěti, ČSOB Pojišťovna svou příležitost na snížení a vstřelení kontaktní branky nevyužila. Do konce zbývá něco přes čtyři minuty.
     
    55:15
    Martin Růžička pak na chvíli puk do útočného pásma zavezl, definitivně teď vyhodil až k Hudáčkovi D. Nosek.
     
    54:38
    Tybor trefil do noh Martina Růžičku a ten nebyl schopen vkleče vyhodit, pokračuje tlak hostí.
     
    54:09
    Sýkora vyslal od modré čáry prudký projektil, ale Hrubec byl na správném místě a nadvakrát štiplavý kotouč udržel.
     
    53:54
    Kolář přihrával na své spoluhráče nepřesně, puku se zmocnil Galvas a vyhodil až do bezpečné vzdálenosti k Hudáčkovi.
     
    53:35
    Svou vlastní chybou však Oceláři nabízejí Pardubicím šanci na další dramatizaci. Vyloučen je totiž Daniel Rákos (TRI) na dvě minuty za podražení a hosté si po skončení komerční pauzy zahrají důležitou přesilovou hru.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 6. D. Nosek (Rákos, Adamský), 9. Bonk, 30. Martin Růžička (Bonk), 39. Polanský (Rákos), 42. Polák (Bonk, Květoň), 57. Rufer (Zíb, Peterek) – 7. Tybor, 33. Radil (Tybor), 51. T. Nosek (Tybor)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, D. Nosek, Linhart, Zíb, Krejčí, Trončinský, Foltýn, Matyáš – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Květoň – Rufer, Matuš, Rákos – Hrňa, Peterek (A), Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Dynamo Pardubice: Hudáček (Salfický) – Ďaloga, Benák (A), Vašíček, Gregorc, Korím, Píša – Somík (A), Zohorna, Sýkora (C) – Tybor, T. Nosek, Radil – Semorád, Cetkovský, Kolář – Endál, Nahodil, Půhoný. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 4424
    bahis siteleri