Česko – Německo 9:5 (kon.)
konec
Česko
9:5 (5:0, 3:2, 1:3)
Německo
Sobota 05.04.2014, 17:00 • Budvar aréna • Utkání legend
Partner:
     
    Čtrnáct branek nabídlo střetnutí českých a německých legend, mnoho z nich bylo důkazem toho, že hokej se jen tak nezapomíná. Češi vedli už 8:0, Němci ale byli ve zbytku střetnutí úspěšnější. Konečný výsledek je tedy 9:5 ve prospěch českých barev. Budvar aréna tak zažila povedenou rozlučku s hokejovým ročníkem, hráči si jistě užívali výtečné kulisy. Veteránské utkání zakončí společná fotografie zúčastněných. Ode mě je to vše, pěkný zbytek dne z Českých Budějovic přeje Michal Špírek. (19:03:03)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Poslední buly zápasu.
     
    59:00
    Feser využil toho, že se čeští hráči nahrnuli do útoku, věřil svým spoluhráčům a počkal, až k němu dorazí puk. Jel tak sám na gólmana. Proti Maříkovi neuspěl ani napoprvé, ani z dorážky a ani po obkroužení branky z třetího pokusu.
     
    57:54
    Dvořák nastřelil břevno, Bělohlav v další šanci jen těsně minul.
     
    57:31
    Mařík nadvakrát zneškodnil střelu Funka.
     
    56:25
    Češi se ve třetím dějství prosadili jen jednou, uvidíme, zda Němci uchrání své konto od inkasované desítky.
     
    54:40
    2460 diváků si našlo cestu na tento zápas veteránů, takže přání organizátorů duelu bylo překonáno téměř o 500 fandů.
     
    53:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Opakovala se předchozí situace, TOBIAS ABSTREITER se ale ponaučil z neúspěchu kolegy a dostal puk pod tělem Maříka do brány. Bez asistence.
     
    53:00
    Až k Daffnerovi, číhajícímu za bukem na útočné modré, doputovala přihrávka z obranného pásma. Mařík si připsal další úspěšný zákrok.
     
    51:14
    Žemlička obehrál hned tři protihráče a poslal puk na hůl Kucharčíka. Ten se podle mě trochu zapomněl a vypálil na hranici pravidel (tedy golfovým úderem), ale protože Heiss skvěle zasáhl lapačkou, rozhodčí přimhouřili oči a tento trestuhodný prohřešek hráči prominou.
     
    49:22
    Abstreiter zaměstnal Maříka, kterého za zákrok odměnil potlesk publika.
     
    48:29
    Bednařík, generální manažer domácího Motoru, si nemůže před náročným českobudějovickým divákem dovolit polevit. A tak se hrnul do další šance. Heiss zakročil, vypadá to, že německý gólman už zápas dochytá, dvojka Helber zůstává stále na střídačce.
     
    46:44
    Daffnera vychytal Mařík, na druhé straně si stejně úspěšně počínal Heiss proti Kořínkovi.
     
    45:04
    Stanislav Bednařík zkoušel bekhendový blafák, jenomže Heiss si na něj počíhal a puk do sítě nepustil.
     
    45:04
    Schuster přitvrdil u mantinelu a Bednařík byl faulován. Pojede tak samostatný nájezd.
     
    43:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    RADEK BĚLOHLAV dostal nabídku, která se neodmítá. U tyče ho oslovil Turek a Bělohlav jen nastavil hokejku. Asistence: Filip Turek, Josef Řezníček.
     
    41:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německý tým hned zkraje závěrečného dějství výrazně pohnul se skóre. LORENZ FUNK je po Zelenkovi dalším hráčem, který dokázal nastřílet hattrick. Na ledě přistálo i pár kšiltovek. Asistence: Till Feser.
     
    40:32
    Německo právě vstřelilo branku!
    Maříka překvapil střelou mezi betony LORENZ FUNK. Asistence: Raimond Hilger.

    Michal Špírek

    Branky a nahrávky: 2. Zelenka (Kolda, Kucharčík), 11. Bednařík (Ščerban), 11. Žemlička (Zelenka), 13. Ťoupal (Turek, Ščerban), 20. Zelenka (Ščerban), 24. Zelenka (Kucharčík, Žemlička), 26. Turek (Bělohlav, Kučera), 30. Kucharčík (Řezníček, Zelenka), 44. Bělohlav (Turek, Řezníček) – 32. Funk (Hilger, Oswald), 38. Oswald, 41. Funk (Hilger), 42. Funk (Feser), 54. Abstreiter


    Česko: Altrichter (Mařík) – Kučera, Kolda, Ščerban, Řezníček, Dvořák, J. Nedvěd – Caldr, Bělohlav, Válek, Žemlička, Zelenka, Kucharčík, F. Turek, R. Ťoupal, Bednařík, Sailer, Eichenmann, Kořínek.
    Německo: Heiss (Helber) – Medicus, Bresagk, Schuster, Schinköthe, K. Ťoupal, Ančička, Kössl – Daffner, Abstreiter, Oswald, Feser, Funk ml., Hilger, Vöst, Boiger, Benda.

    Rozhodčí: Kolísek – Kostka, Mertl.

    Diváci: 2460
    thejrc.org