Sokolov – Frýdek-Místek 0:1 (kon.) | Třinec – Zlín 2:2 (kon.) | Táborsko – Bohem. Pr. 3:2 (kon.)
konec
FK Třinec
2:2 (0:0)
FC Zlín
Sobota 19.04.2014, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Za týden v sobotu se Třinečtí představí na půdě Vltavínu, kde půjde o další velice důležité záchranářské utkání. Zlín přivítá na vlastním stadionu nevyzpytatelnou Karvinou. Z mé strany už je to pro dnešek vše. Přeji vám dobrou chuť k obědu, příjemný víkend a někdy příště na počtenou! (12:12:24)
     
    Druhý poločas nabídl mnohem více fotbalových situací než půle první. V 58. minutě otevřel skóre utkání Poznar, když se po akci Motala trefil přesně ke vzdálenější tyči. Třinci se podařilo okamžitě vyrovnat, centr Cepláka našel Joukla a nejmenší hráč na hřišti hlavou zkušeně uklidil do sítě. Třinečtí mohli jít dokonce do vedení, ale Hupka ve své šanci přestřelil. Udeřilo na druhé straně. Malému přistál na hlavě centr Hubáčka a Paleček si se zakončením hráče Fastavu neporadil. Třinec srovnal v 83. minutě na 2:2 zásluhou Dediče, který po odrazu v šestnáctce propálil vše, co mu stálo v cestě. V posledních chvílích zápasu mohli vítězství na svou stranu strhnout hosté, ale Poznar trefil hlavičkou v nastavení jen břevno Palečkovy branky. Oba týmy tedy získaly po jednom bodu. Zlín zůstane na 13. pozici, ale Třinec klesne kvůli výhře Frýdku-Místku na 12. místo.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zlín mohl zvrátit výsledek na svou stranu! Přesný centr Hubáčka našel hlavu Poznara, který orazítkoval břevno třinecké branky! Míč na horní tyč možná jemně tečoval gólman Paleček.
     
    90+2
    Hupka zahrál hlavou jen k Jelečkovi, který svým centrem trefil ruku Matouška a Zlín bude rozehrávat přímý kop z nebezpečné vzdálenosti.
     
    90+2
    Hubáček dokázal odkopnout jen do autu a vhazování se chopí Kubáň. Žádný z týmů teď hlavně nechce udělat chybu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty, což je ve fotbale ještě dostatek času na vstřelení branky. Naposled střídá i Třinec, přichází Petr Lisický místo Martina Motyčky.
     
    90
    Dedič byl po přihrávce Cepláka také v ofsajdu, hra je zastavena a Zlín střídá. Kapitán Lukáš Železník předal pásku Hubáčkovi a do hry jde Zdeněk Kroča.
     
    89
    Motyčka přihrával v pokutovém území hlavou Gulajevovi, ten však vybíhal z ofsajdu a rozhodčí hru správně přerušil.
     
    88
    Hupka na půlce hřiště chyboval a Železník zůstal po souboji s Vomáčkou ležet. Faul se nepíská a útočí domácí. Centr Cepláka byl na Joukla tentokráte příliš dlouhý.
     
    87
    Čelůstka byl při obranném odkopu nedovoleně sražen k zemi Hájkem a rozehrávku obstará Paleček.
     
    86
    Dnešní utkání sleduje 612 diváků.
     
    86
    Dedič protáhl nákop obránců hlavou na Gulajeva, před ním ale v poslední možné chvíli odkopl Hájek.
     
    85
    Matoušek vybojoval v souboji s Jelečkem autové vhazování poblíž Dostálovy svatyně. Třinečtí jsou nastěhováni v útoku.
     
    84
    Zlín se okamžitě po obdržené brance vrhl do útoku a dostal Třinec pod menší tlak. Nadvakrát odvracel ze šestnáctky Hupka.
     
    83
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kubáň rozehrál standardní situaci z poloviny hřiště, dokopl až před branku Dostála, tam hlavičkoval neúspěšně Čelůstka, ale míč se odrazil k RENÉ DEDIČOVI, jenž jej nekompromisně uklidil k levé tyči – 2:2!
     
    82
    Kubáňův centr z levého křídla přeletěl zlínské obránce a míč doplachtil až k nohám Gulajeva. Ten byl však překvapený a nedokázal zakončit.
     
    81
    Joukl nezastihl Palečkův výkop na hrací ploše, k míči ho nepustil hostující Hájek. Zlín vhazuje a šetří další sekundy.
     
    80
    Železník ukončil kopanou uprostřed hřiště faulem na Motyčku. Třinci se nedaří dostat dopředu a dostat svého soupeře pod potřebný tlak.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 61. Joukl, 83. Dedič – 58. Poznar, 67. Malý

    Karty:   53. Kubica (ZLN)


    FK Třinec: Paleček – Matoušek, Vomáčka (C), Čelůstka, Kubáň – Joukl, Motyčka (90+1. Lisický), Hupka, Ceplák – Haša (69. Gulajev), Gavlák (75. Dedič). Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Bruk – Velner, Gulajev, Kyselý, Lisický, Voves, Dedič.

    FC Zlín: Dostál – Malý, Kubica, Hubáček, Hájek – Pazdera, Motal (75. Matějov), Elšík, Benčík (46. Jeleček) – Železník (C) (90. Kroča), Poznar. Trenér: Martin Pulpit.
    Náhradníci: Žukowski – Jeleček, Kroča, Jasenský, Červenka, Chwaszcz, Matějov.

    Rozhodčí: Jiří Jech – Petr Kotalík, Jan Machálek

    Diváci: 612
    thejrc.org