Slovinsko – Maďarsko 2:0 (kon.) | Ukrajina – Japonsko 2:3 (kon.) | Rakousko – J. Korea 7:4 (kon.)
konec
Ukrajina
2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Japonsko
Středa 23.04.2014, 09:00 • Goyang Ice Rink • Mistrovství světa - I. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, za hodinu a čtvrt začíná poslední duel dnešního hracího dne v korejském Goyangu, v němž změří síly Rakousko s domácí reprezentací. Utkání budeme sledovat v podrobné online reportáži. (11:15:51)
     
    Velká radost na jedné straně znamená zklamání hráčů na druhé straně. Outsider utkání z Japonska vítězí v poměru 3:2, když rozdílový gól padl v čase 58:16. Ukrajincům nebyl nic platný ani tlak, který si hokejisté z této východoevropské země dokázali vytvořit ve třetí třetině, ani mírná střelecká převaha 26:24. Tři body berou překvapivě Japonci, kteří se dostávají na druhé místo tabulky Divize I a nadále živí šance na senzační postup do elitní skupiny. Naproti tomu Ukrajinci padají na čtvrtou příčku tabulky a po nadějném úvodu do turnaje zažívají rozčarování, postup do elitní skupiny naráz nemají ve vlastních rukách.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Gajdučenko opouští bránu, Ukrajinci to zkouší v šesti.
     
    58:16
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Prodloužení zřejmě neuvidíme. Japonci totiž zasahují svému soupeři hodně tvrdý direkt v podobě rozdílové branky těsně před koncem normální hrací doby. TAKURO YAMASHITA vypálil švihem přes obránce přesně do pravého růžku Gajdučenkovy brány a zřejmě rozhoduje o výhře svého týmu. Asistence: Denis Akimoto.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny, uvidíme rozhodující trefu, nebo prodloužení?
     
    57:07
    Blagy se ocitl sám před Fukufujim, bylo to však ve velké blízkosti japonského brankáře a ukrajinský útočník už neměl mnoho možností jak zakončit.
     
    56:11
    Japonci se ubránili a nyní hrají v plném počtu.
     
    55:08
    Ukrajinci operují v útočném pásmu, zatím si jen přihrávají a k nějaké vážnější šanci se nedostali.
     
    54:11
    Komplikace po Japonsko. Ryo Hashimoto zasáhl jednoho z hráčů soupeře nekompromisně zezadu a od rozhodčího obdržel kromě dvouminutového trestu ve hře, také desetiminutový osobní trest.
     
    52:22
    Kvitčenko se za malou chvíli, vymanil od mantinelu elegantní kličkou, dostal se před bránu, odkud pálil bekhendem, Fukufuji neměl těžkou práci.
     
    52:13
    Kvitčenko objel bránu, vyjel na modrou čáru, odkud pálil nad bránu japonského brankáře.
     
    51:30
    Obě mužstva hrají poměrně opatrně.
     
    49:43
    Hra se oproti úvodu třetí třetiny, kdy byli jasně lepším týmem Ukrajinci, vyrovnala.
     
    48:18
    Gajdučenkův zásah po střele Yamashity od modré čáry.
     
    48:03
    Po dlouhé odmlce se v útoku připomenuli Japonci, Osawa se snažil přihrávat před bránu, odtud však kotouč přes všechny čáry poslal Varlamov.
     
    46:13
    Šafarenko pálil zblízka, na Fukufujiho si však nepřišel.
     
    45:50
    Japonská obrana nestíhá. Po střele jednoho z ukrajinských obránců od modré čáry se v předbrankovém prostoru nacházeli hned tři nehlídaní Ukrajinci. Jeden z nich, Sergej Varlamov se dostal k prudké dorážce, kterou však Fukufuji vykryl.
     
    45:35
    Ukajinci jsou při chuti a cítí šanci na zvrat v utkání.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 8. Materuchin (Varlamov), 43. Michnov (Blagy, Šafarenko) – 5. Kuji (Keller, Tanaka), 14. Kuji (Hashimoto, Kawai), 59. Yamashita (Akimoto)


    Ukrajina: Gajdučenko- Navarenko, Pobjedonoscev, Isajenko, Petruchno, Kugut, Skrypets, Ladygin- Běluchin, Michnov, Blagy- Šafarenko, Tymčenko, Materuchin-Varlamov, Torjanik, Kvitčenko-Nimenko, Zacharov, Bondarev, Padakin
    Japonsko: Fukufuji- Keller, Hashimoto, Akimoto, Yamashita, Sasaki, Yanadori, Sakata- Kawai, Tanaka, Fuji-Nishiwaki, Obara, Takahashi- Osawa, Sato, Takagi- Mitamura, Saito, Ueno, Yamashita

    Rozhodčí: Koch, Mullner- Chae, Kack
    thejrc.org