Slovinsko – Maďarsko 2:0 (kon.) | Ukrajina – Japonsko 2:3 (kon.) | Rakousko – J. Korea 7:4 (kon.)
konec
Rakousko
7:4 (5:4, 0:0, 2:0)
Jižní Korea
Středa 23.04.2014, 12:30 • Goyang Ice Rink • Mistrovství světa - I. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě všechno, přeji příjemný zbytek středečního dne. (14:41:53)
     
    Utkání nakonec skončilo podle papírových předpokladů, když favorizované Rakousko porazilo Jižní Koreu 7:4. Utkání jako celek nakonec nebylo zdaleka tak bizarní jako první třetina, kdy padlo hned devět branek, přičemž Rakušané dokázali během šesti minut obrátit ze stavu 0:3 na 4:3. Korejci však nesložili zbraně a ve druhé třetině byli lepším mužstvem. Nedokázali však vstřelit žádnou branku a ve třetí třetině si už Rakušané utkání pohlídali a získávají povinné tři body, které je katapultují do čela tabulky.
    Celek z pořadatelské země se však dnes rozhodně nemá za co stydět, Jihokorejci dokázali, že hokej dávno není záležitostí několika evropských a dvou severoamerických zemí, ale že i týmy z exotických zemí jsou konkurenceschopné.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Korea hraje v plném počtu.
     
    59:28
    Rakušané už jen hlídají stav utkání a neženou se za další brankou.
     
    59:00
    Běží poslední minuta třetí třetiny a také celého utkání.
     
    57:40
    Ještě jedno vyloučení domácího hráče. Hyunso Kim obdržel dvouminutový trest za držení.
     
    57:40
    O vítězi zápasu už je rozhodnuto a tak se hráči obou celků zaměřili na vyřizování si účtů. Před Parkem se strhla velká mela.
     
    57:31
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané rozhodují v početní převaze o své výhře, BRIAN LEBLER obdržel od Thomase Kocha přesnou přihrávku před bránu, odkud jen zasunul kotouč za Parka. Asistence: Thomas Koch.
     
    56:38
    Teď navíc bude hrát Korea pouze ve čtyřech mužích. Dvě minuty za hákování si půjde odpykat Woosang Park.
     
    56:21
    Rakušané už kontrolují stav zápasu,když drží kotouč v dostatečné vzdálenosti od Starkbauma.
     
    54:30
    Obě dvě mužstva hrají v plném počtu.
     
    53:31
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Hra čtyři na čtyři více sedí Rakušanům, kteří se dostávají poprvé v zápase do dvoubrankového vedení. KONSTANTIN KOMAREK vyjel od mantinelu, elegantní kličkou obelstil Kima a svou bekhendovou střelu poslal mezi Parkovy betony, který poprvé v dnešním zápase inkasuje. Asistence: Thomas Hundertpfund.
     
    52:30
    Na ledě to teď zajiskřilo, Stefan Geier poslal nekompromisně k ledu Hyunsa, ten si to nenechal líbit a zasáhl svého rakouského protihráče. Oba kohouti nyní míří zchladit své emoce na trestnou lavici. Hyunsoo dostal ještě desetiminutový osobní trest.
     
    51:50
    Poslední okamžiky patřili pro změnu rakouským hokejistům, dobrou střelou se prezentoval Komarek, Park kotouč vyrazil do rohu.
     
    50:17
    Jako bych to zakřikl, v útoku teď hrozili domácí hokejisté, Starkbaum však nadále působí velmi jistým dojmem.
     
    49:00
    V posledních chvílích jsou aktivnější hokejisté ze střední Evropy.
     
    48:08
    Koch pálil a Park vyrazil kotouč jen před sebe, k dorážce se však žádný z rakouských hráčů nedostal.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 10. Schiechl (Petrik, Bacher), 12. Hundertpfung (Koch), 13. Lebler (Heinrich, Koch), 15. Koch (Altmann, Schuming), 17. Hundertpfung (Lebler), 54. Komarek (Hundertpfund), 58. Lebler (Koch) – 4. Park (Radunske, Swift), 8. Cho (W.Kim, K.Kim), 9. K.Kim (S.Kim, Radunske), 16. Kim (Radunske, S.Kim)


    Rakousko: Starkbaum- Altmann, Schuming, Heinrich, Schlacher, Muhlstein, Bacher, Peter, Mitterdorfer- Lebler, Koch, Hundertpfund- Komarek, Oberkofler, Iberer- N. Petrik, Schiechl, B. Petrik- Fischer, S. Geier, M. Geier
    Jižní Korea: Son (20. Sungje Park)- Lee, Oh, Young, D. Kim, Y. Kim, H. Kim, W. Kim, Young- S. Kim, K. Kim, Radunske- W.J. Kim, Swift, Cho- Park, Shin, Y. Lee- Ahn, H.J. Kim, Y.J. Lee

    Rozhodčí: Anisimov, Brill- Kanazawa, Ritter
    thejrc.org