Německo U18 – Dánsko U18 3:2 (kon.) | USA U18 – SR 18 6:2 (kon.) | Česko U18 – Rusko U18 3:2 (po pr.)
Švédsko U18 – Finsko U18 10:0 (kon.) | Kanada U18 – Švýcarsko U18 3:2 (kon.)
po prodl.
Česko U18
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Rusko U18
Čtvrtek 24.04.2014, 14:00 • Imatran jäähalli • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je u historického utkání reprezentace U18 prozatím všem, děkujeme za pozornost a u sobotních bojů o medaile se těšíme na počtenou. Pěkný den do České republiky z Finska! Loučí se s Vámi Lukáš Majer. (16:55:27)
     
    Stadion v Imatře pomalu opouštějí čeští příznivci, hráči si užívají postupu, nicméně jak řekl v rozhovoru střelec Jakub Vrána. "Zítra je nový den a čeká nás příprava na semifinále." Do toho vzejde národnímu týmu vítěz utkání Kanada – Švýcarsko, které uvidíme tady na stadionu od 19:00 hodin.
     
    Skončilo utkání, které svými parametry patřilo mezi nejkvalitnější, co jsme zatím na šampionátu mohli vidět. Rusko dnes podalo výborný výkon, tlačilo se do šancí, bylo důrazné a především si vylámalo zuby na skvělém Vítku Vaněčkovi. Jeho výkon a obrovská týmovost reprezentace posouvá Čechy do semifinále!
     
    Český tým tak po mnoha letech přechází brány čtvrtfinále a v sobotu si v Lappeenrantě zahraje semifinále s vítězem večerního duelu Kanada – Švýcarsko. Pro tým Jakuba Petra tak jde o splnění dalšího malého cíle v úspěšné sezóně.
     
    Pokud má dnes Česko nějakého hrdinu, je to Vítek Vaněček! Ten se stává po zásluze nejlepším hráčem českého týmu v utkání. Za Rusko je to Kirill Pilipenko.
     
    Konec zápasu.
     
    65:55
    Česko U-18 právě vstřelilo branku!
    Tak se chová kapitán! Dominik Mašín si nyní v prodloužení dovolil opravdu hodně. Na modré čáře zachoval chladnou hlavu, přesnou přihrávkou přes celou třetinu uvolnil Filipa Pyrochtu, jenž vystřelil, jeho pokus vyrazil Treťjak jen před sebe a JAKUB VRÁNA doklepl se štěstím do sítě! Asistence: Filip Pyrochta, Dominik Mašín.
     
    65:47
    David Kaše ohrozil Treťjaka střelou zápěstím.
     
    65:12
    Ondřej Mikliš uklidňuje hru za brankou.
     
    65:00
    Smejkal našlápl, obkroužil útočné pásmo, následně se dostávají k puku Rusové.
     
    64:11
    Češi v držení kotouče a zakládají útok.
     
    63:57
    David Pastrňák už poněkolikáté v utkání zkouší stejnou kličku. Opět neúspěšně.
     
    63:21
    Svěčnikov neprošel přes Mašína, dopředu spěchá David Kaše.
     
    62:12
    Tvrdý hit Mikliše sklízí ovace publika.
     
    61:45
    Buly před Treťjakem.
     
    61:30
    Hra má rychlý spád, Rusové v držení kotouče nahazují do útočného pásma.
     
    61:09
    Češi v útočném pásmu.
     
    60:50
    Výborný Vítek Vaněček! Svečnikov předvedl elegantní blafák, už to vypadalo, že umístí puk do sítě, Vaněček výtečně vyrazil!

    Daniel Poláček

    Lukáš Majer

    Branky a nahrávky: 19. Vrána (Mikliš, Kaše), 42. Kaše (Rašner), 66. Vrána (Pyrochta, Mašín) – 33. Korškov (Pilipenko, Kameněv), 50. Pilipenko (Kameněv)


    Česko U18: Vaněček – Pyrochta "A", Mašín "C", Rašner, Ščotka, Mikliš, Zbořil, Havlín – Pastrňák "A", Karabáček, Zacha – Kaše, Vrána, Špaček – Veselý, Smejkal, Chlapík – Vopelka, Kuťák, Ordoš – Černoch. Trenér: Jakub Petr.
    Rusko U18: Treťjak – Slepcov "A", Šaripzjanov, Ljamkin, Nazarkin, Provorov, Mikulovič, Ščukin, Dervuk – Svečnikov, Nikolišin, Protapovič – Pilipenko, Kameněv "C", Korškov – Kraskovskij, Dergačjov, Afonasjevskij – Jazkov, Fazlejev "A". Trenér: Pavel Baulin.

    Rozhodčí: Wehrli (SUI), Kaukokari – Pesonen (oba FIN), Penkivech (USA)
    thejrc.org