Švýcarsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Pátek 25.04.2014, 18:20 • ZS Luďka Čajky • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z letošní sezony 2013/2014 je to pro dnešek všechno. Zlínští hokejisté dokráčeli přesně po deseti letech ke druhému mistrovskému titulu z něhož se momentálně na ledové ploše ohromně radují. Oslavy zde na Zlínsku budou probíhat ještě hodně dlouho. Dnešní den se zapíše do dějin zlínského hokeje zlatým písmem. Petr Čajánek se loučí se svojí hokejovou kariérou ziskem titulu. Zlínští hokejisté vůbec jako první převzali do svých rukou Masarykův pohár, který je v letošní sezoně novinkou. Pro dnešek je to ode mě ze ZS Luďka Čajky všechno, budu se na vás těšit v další sezoně. Sláva vítězům, čest poraženým. Zlín se navíc vítězstvím v letošním ročníku Tipsport extraligy kvalifikoval do Champions Hockey League, kterou bude hrát spolu s vítězem základní části Třincem a čtveřicí Sparta, Liberec, Pardubice, Vítkovice. Napočtenou...
     
    ZS Luďka Čajky se otřásá v základech, kapitán PSG Zlín PETR ČAJÁNEK přebírá pohár pro mistra Tipsport extraligy ročníku 2013/2014. Dnes to byl zároveň poslední zápas zlínského kapitána v jeho hokejové kariéře. Lepší tečku si zlínský kapitán na svůj závěr hokejové kariéry opravdu přát nemohl.
     
    Zlínští hokejisté si přijíždějí pro zlaté medaile, které je budou dnes a ještě dlouho zdobit, protože oslavy zde budou určitě pokračovat dlouho do rána a ještě několik dní po zisku druhého titulu.
     
    Vicemistrem letošní hokejové sezony 2013/2014 se stali hokejisté HC Komety Brno. Všichni hráči brněnského kádru si nyní přijíždějí pro stříbrné medaile.
     
    Hrdina této finálové série brankář Zlína Libor Kašík si užívá děkovačku se zlínským stadionem.
     
    Oba celky si po finálové sérii, která trvala pět zápasů podávají ruce. Sláva vítězům, čest poraženým.
     
    Na ledové ploše vidíme slavit zlínské hokejisty, kteří získali již druhý mistrovský titul. Na straně hráčů Komety panuje pochopitelně obrovské zklamání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sen všech zlínských fanoušků se stává skutečností. Mistrem letošní hokejové sezóny 2013/2014 se stávají hokejisté PSG Zlín!!!
     
    59:00
    ZS Luďka Čajky je na nohou, odpočítávají se poslední vteřinky dnešního utkání a letošní sezony 2013/2014
     
    58:10
    Zlínské hokejisty dělí necelé dvě minutky od druhého mistrovského titulu.
     
    58:10
    Kometa se v signaliované výhodě zcela zbytečně oslabuje. Jakub Koreis (KOM) 2 minuty za hrubost.
     
    57:50
    Čiliak je z branky venku, Kometa hraje power-play.
     
    57:38
    Střela Jakuba Svobody byla sražena k Ondráčkovi, který kotouč nahazuje do útočného pásma.
     
    57:28
    Páté finále je stejně tak jako i všechny předchozí vyprodáno!
     
    56:43
    Urbanec má svůj trest za sebou, Zlín hraje v plném počtu.
     
    56:20
    Leška nahodil kotouč na Čiliaka a odražený kotouč se snažil ještě dorazit za záda slovenského brankáře. Brankář Komety ale vypíchl puk holí do bezpečí.
     
    55:47
    Střelu Kováčika vykopl Kašík před Kempného, jeho dorážku ale také brankář Zlína dokázal pokrýt.

    Ivo Raiskub

    Branky a nahrávky: 5. Köhler (Leška, Urbanec), 14. Čajánek (Kubiš, Urbanec), 20. Zámorský (Leška, Köhler), 26. Zámorský (Marušák, Leška), 42. Ondráček (Melenovský) – 10. Žižka (T.Svoboda, Němec), 30. Kuboš (Žižka, Koreis), 50. Němec (Kováčik, Svoboda)


    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Zámorský, Urbanec, Kotvan, Marušák, Řezníček, Matějíček, Horák – Holík, Čajánek, Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, P. Sedláček, Okál.
    HC Kometa Brno: Trvaj (21. Čiliak) – Dlapa, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – Pivko, Čermák, Zohorna – Káňa, Němec, T. Svoboda – J. Svoboda, Koreis, Vondráček – Burian, Raška, Mrázek.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Lederer, Gebauer

    Diváci: 7 000 (vyprodáno)
    thejrc.org