Anglie – Itálie 1:2 (kon.) | Pobř. slonoviny – Japonsko 2:1 (kon.) | Švýcarsko – Ekvádor 2:1 (kon.)
Francie – Honduras 3:0 (kon.)
konec
Anglie
1:2 (1:1)
Itálie
Neděle 15.06.2014, 00:00 • Arena Amazonia (Manaus) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce! Itálie nakonec ubránila cenné tři body a poráží Anglii. Rozhodující branku vstřelil Mario Balotelli v padesáté minutě.

    Itálie se tedy přesunula na druhé místo za Kostariku, jenž dnes porazila Uruguay 3:1! Anglie přenocuje na třetím místě.

    Přihrávky: 460:602
    Držení míče: 48 % : 52 %
    Střely celkem: 18:12
    Střely na branku: 8:5

    Angličané naběhali 107,2 kilometrů, Italové 110,4 kilometrů.

    Děkuji Vám za pozornost, již za necelých 45 minut Vám přineseme onlajn přenos ze zápasu Pobřeží Slonoviny a Japonska. Na malý moment se s Vámi loučí Radim Sochor. (02:02:09)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Immobile se dostal do úniku a jediným, kdo mu stál v cestě, byl Cahill. Ten povedeným defenzivním skluzem odkopl soupeři míč do zámezí.
     
    Volný kop Pirla

     
    90+4
    Míč si postavil kdo jiný, než Andrea Pirlo. Šikovný pětatřicátník vyslal velmi prudkou a technicky vyspělou ránu, jenž orazítkovala břevno. Hartovi ještě teď zvoní v uších!
     
    90+3
    Itálie to nyní hraje velmi takticky chytře, hráči nikam nespěchají, pouze kombinují na útočné polovině. Nyní se faulem provinil Cahill.
     
    Žlutá karta pro Sterlinga

     
    90+2
    Mírné nepřesnosti připravily Anglii o míč, do úniku se dostal Parolo, ale Sterling zatáhl za záchranou brzdu a soupeře za cenu žluté karty zastavil.
     
    90+2
    Závěrečný tlak Anglie graduje, Angličané kombinují kolem šestnáctky Italů. Povede se jim vyrovnat?
     
    90+1
    Immobile se opět nacházel v ofsajdu, nutno dodat, že dobře odpískaném.
     
    90+
    Nastavovat se bude 5 minut.
     
    90
    Sterling se nyní pokusil zakončit z dobrých dvaceti metrů, do míče se však vůbec netrefil. Jako by kopl nejdřív do země, kulatý nesmysl neměl žádnou rychlost a směr už vůbec ne.
     
    89
    Sterlingova rána byla zblokovaná na rohový kop, jenž si na starost vzal Steven Gerrard. Jeho centr se snesl na hlavu Rooneyho, ten byl však tělem odstaven, a tak nedokázal zakončit dle libosti.
     
    87
    Nevymysleli nic, Immobile se vydal vpřed, ale byl chycen v ofsajdu. Barkley těsně za šestnáctkou přenechal míč Rooneymu, jehož tvrdá rána neměla ty správné parametry. Rooney dnes nemá dobře seštelovaná mířidla.
     
    86
    Italové nyní s přehledem kombinují na útočné polovině, co vymyslí?
     
    84
    Lallana byl sražen k zemi těsně za šestnáctkou. Míč si postavil Steven Gerrard, jeho technická rána letěla o dobrý metr nad.
     
    Bývalá opora anglické reprezentace, šestatřicetiletý Emil Heskey, je při pohledu na dnešní zápas a hlavně na jeho skóre, hodně smutná.


     
    83
    Sterlingův centr opět nedolétl ani do vápna, jako by Angličané byli zakletí. Nyní jim nejde vůbec nic. Zdá se, jako by byli v křeči z toho, že jim nezbývá příliš mnoho času na vyrovnání.
     
    82
    Darmian se s ledovým klidem zbavil dotírajícího se Lallany. Následná rychlá akce Italů skončila u Harta. Cenné vteřinky Angličanům pomalu, ale jistě utíkají.

    Radim Sochor

    Branky: 37. Sturridge (Rooney) – 35. Marchisio (Verratti), 50. Balotelli (Candreva)

    Karty:   90+2. Sterling (ENG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 10:7.
    Anglie: Hart – Johnson, Jagielka, Cahill, Baines – Gerrard (C), Henderson (73. Wilshere) – Welbeck (61. Barkley), Sterling, Rooney – Sturridge (79. Lallana).
    Náhradníci: Foster, Forster – Smalling, Jones, Shaw, Wilshere, Lampard, Milner, Lallana, Barkley, Oxlade-Chamberlain, Lambert.

    Itálie: Sirigu – Chiellini, Paletta, Barzagli, Darmian – De Rossi, Pirlo (C), Verratti (57. Motta) – Candreva (79. Parolo), Marchisio, Balotelli (73. Immobile).
    Náhradníci: Buffon, Perin – De Sciglio, Abate, Bonucci, Motta, Cerci, Aquilani, Parolo, Cassano, Immobile, Insigne.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (Všichni Nizozemsko)
    thejrc.org