Kamerun – Chorvatsko 0:4 (kon.) | Kolumbie – Pobř. slonoviny 2:1 (kon.) | Uruguay – Anglie 2:1 (kon.)
konec
Uruguay
2:1 (1:0)
Anglie
Čtvrtek 19.06.2014, 21:00 • Arena Corinthians - Sao Paulo • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Loučí se s Vámi Radim Sochor, u dalších zápasů z mistrovství světa, na přečtenou! (23:03:19)
     
    Fotbalu rozumí i zpěvačka Rihanna. Tweetuje o tom, že Suarez dostal od Angličanů moc prostoru.

     
    Anglie sice vyrovnala brankou Wayna Rooneyho z pětasedmdesáté minuty, poté však přišla situace, kdy zůstal Suárez nepohlídán, čehož kanonýr Liverpoolu také využil. V 85. minutě nejspíše zařídil konec Anglie na mistrovství světa.

    Albion se v druhém poločase značně zlepšil hrou dopředu, ale vždy chyběl finální krok, jenž by umožnil Angličanům zakončení. Uruguay bránila fantasticky a nakonec ze své taktiky, jenž byla, že hráči pouze nakopávali míč na Suáreze, udeřila.

    Držení míče: 38% : 62%
    Střely celkem: 10:13
    Střely na branku 6:8
    Rohy: 7:6
    Přihrávky: 183:405
    Naběhané kilometry: 105:104
     
    Angličané se stávají terčem řady posměšků, například i redaktora Hospodářských novin Jindřicha Šídla.

     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Wayne Rooney vybojoval pro svůj tým rohový kop, ten také sám zahrál. K zakončení se dostal Jagielka, ale jeho pokus hlavou byl velmi nepřesný. Zdá se, že je rozhodnuto.
     
    90+4
    Gerrard na středu hřiště přišel o míč, Uruguay pelášila dopředu, ale požár uhasil Jagielka. Do konce zbývá jedna minuta.
     
    90+3
    Gerrard nyní velmi uspěchal zakončení, čímž Anglii opět připravil o míč. Kapitán svého týmu dnes vůbec nemá svůj den. Muslera byl tentokrát napomenut sudím, když mu to opět trvalo déle, než by mělo.
     
    90+1
    Gerrard měl spousty času na to, aby nacentroval do vápna, kde byli jeho spoluhráči připraveni. Do míče však vložil příliš mnoho razance, čímž ho poslal daleko do zámezí. Než Muslera vykopl z vlastního vápna, tak uplynulo pětatřicet vteřin.
     
    90+
    Nastavovat se bude 5 minut.
     
    90
    Lambert si ve vzdušném souboji počínal nedovoleně, Muslera si s rozehráním dává pěkně na čas. Uvidíme, kolik rozhodčí nastaví.
     
    88
    Rooney byl tvrdě sražen Giménezem, Anglie zahrávala standardní situaci z dobré pozice, ale centr nikoho z Angličanů nenašel. Cenné vteřinky pomalu, ale jistě ubíhají.
     
    87
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Sebastián Coates.
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Jordan Henderson, přichází Rickie Lambert.
     
    Luis SUÁREZ – 2 : 1

     
    85
    Uruguay právě vstřelila branku!
    LUIS SUÁREZ posílá svůj tým do vedení! Míč se po odkopu dostal až za obranu, kde si ho útočník Liverpoolu lehce popostrčil a z poměrně slibné pozice dělovou ránou do šibenice propálil Harta.
     
    84
    Suárez hledal spoluhráče, Cahill však nadvakrát odkopl míč z vlastní šestnáctky. Pomezní rozhodčí ukazuje, že došlo k teči. Autové vhazování tedy zahrají Angličané.
     
    Ještě před chvilkou si dělali na Twitteru fanoušci legraci z toho, že Wayne Rooney nedokáže dát na světovém šampionátu gól... Už to ale neplatí...

     
    83
    Uruguay zahrávala další rohový kop, ale i tentokrát se hráči v bílých dresech ubránili. Závěr zápasu nám přinese jistě velmi, velmi zajímavé drama.

    Radim Sochor

    Branky: 39. Suárez (Cavani), 85. Suárez – 75. Rooney (Johnson)

    Karty:   9. Godín (URU) – 68. Gerrard (ENG)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 4:5.
    Uruguay: Muslera – Giménez, Godín (C), Cáceres, Pereira – Lodeiro, González, Arévalo, C. Rodríguez – Cavani, Suárez (87. Coates).
    Náhradníci: Muñoz, Silva – Fucile, Pereira, Coates, Gargano, Pérez, Ramírez, Hernández, Forlán, Stuani.

    Anglie: Hart – Johnson, Jagielka, Cahill, Baines – Henderson (87. Lambert), Gerrard (C) – Welbeck (71. Lallana), Rooney, Sterling (65. Barkley) – Sturridge.
    Náhradníci: Foster, Forster – Smalling, Jones, Shaw, Wilshere, Lampard, Milner, Lallana, Barkley, Oxlade-Chamberlain, Lambert.

    Rozhodčí: Velasco – Alonso, Yuste (všichni Španělsko)
    bahis siteleri