Honduras – Ekvádor 1:2 (kon.) | Argentina – Írán 1:0 (kon.) | Německo – Ghana 2:2 (kon.)
konec
Argentina
1:0 (0:0)
Írán
Sobota 21.06.2014, 18:00 • Estadio Mineirao • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Argentinská tenisová legenda Juan Martin del Potro děkuje zachránci své vlasti.


    (20:25:46)
     
    Bývalý anglický reprezentant Michael Owen zhodnotil – Pokud máte Messiho máte vždycky šanci. Dneska nebyli přesvědčiví, ale pořád myslím, že nakonec zvednou pohár pro mistry.

     
    Haghighi – 3 zákroky
     
    Romero – čtyři zákroky
     
    Je konec dnešního utkání. Argentina nakonec vytěžila tři body, avšak průběh byl naprosto překvapivý. Írán držel s favoritem krok a statečně zdoroval. Dokonce si Íránci vytvořili ve druhé části dvě velké šanci, avšak v 91. minutě přišel tvrdý direkt, když se největší hvězda Argentiny Lionel Messi dokázal prosadit, čímž rozhodl o osudu dnešního střetnutí.

    Írán se ale rozhodně nemá za co stydět. Stále má naději na postup, avšak o tom se rozhodně až v posledním utkání. To je ode mne vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dnešního dne.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jenže Ghoochannejhad se dopustil útočného faulu, a tak je s největší pravděpodobností o vítězi již rozhodnuto.
     
    90+4
    Asijský tým má poslední možnost s výsledkem něco udělat. Bude vhazovat na útočné polvovině nedaleko vápna svého soupeře.
     
    90+3
    Přichází taktické střídání Argentiny. Ze zápasu odstupuje di María, který bude nahrazen Biglaiem.
     
    Lionel Messi – 1:0.

     
    90+1
    Argentina právě vstřelila branku!
    Obrovský tlak Írán nakonec neustál. LIONEL MESSI obdržel přihrávku za hranici velkého vápna. Míč si přehodil na levačku a střelou přes obránce poslal balón nádhernou tažnou ranou k pravé tyči, čímž s největší pravděpodobností rozhodnul o osudu tohoto zápasu.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    89
    Balón je na polovině Argentiny, ovšem tam jsou pouze pruhovaní. Všichni hráči Íránu jsou namačkáni před velkým vápnem a brání se zuby nehty.
     
    88
    Messi po delší době obdržel míč a rychlou rozehrávkou hledal Palacia. Barcelonský útočník mu ale poslal nepřesnou přihrávku a balón skončil v zázemí.
     
    87
    Teď už to bude opravdu o každé vteřině. V poslední výměně asijského týmu nahradí R. Haghighi vyčerpaného Hajsafiho.
     
    86
    Argentina to hraje na velký risk! Téměř všichni hráči pruhovaných jsou na útočné polovině. Toho mohl využít Reja, který málem běžel sám na branku. Nakonec se střetl se dvěma stopery, ale i přes to dokázal vypálit. Opět výborný Romero ale zneškodnil ránu, která mířila k jeho levé tyči.
     
    85
    Írán přichystal další střídání. V závěru utkání si zahraje Alireza, který nahradí nejlepšího hráče Íránu Dejagaha.
     
    83
    Ghoochannejhad si únikem vykoledoval faul na útočné polovině. Tohle jsou velmi cenné vteřiny, které ušetří asijský tým.
     
    82
    Z něj si ale tým kolem Messiho nedokázal vyprodukovat nějakou závažnější šanci. Z dálky pálil Rojo, nicméně tomu rána nesedla, tak jak by obránce Argentiny představoval.

    Martin Doležal

    Branky: 90+1. Messi (Lavezzi)

    Karty:   54. Nekounam (IRN), 72. Shojaei (IRN)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 10:4.
    Argentina: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, di María (90+3. Biglia) – Messi (C), Higuaín (78. Palacio), Agüero (77. Lavezzi).
    Náhradníci: Orión, Andújar – Campagnaro, Demichelis, Basanta, A. Fernández, Álvarez, Biglia, Pérez, Rodríguez, Palacio, Lavezzi.

    Írán: A. Haghighi – Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi – Dejagah (85. Jahanbakhsh), Timotian, Shojaei (76. Heydari), Nekounam (C), Hajsafi (87. R. Haghighi) – Ghoochanneijhad.
    Náhradníci: Ahmadi, Davari – Heydari, Mahini, Alnameh, Beitashour, R. Haghighi, Hadadifar, Rahmani, Beikzadeh, Jahanbakhsh, Ansarifard.

    Rozhodčí: Mažič – Djurdjevič (oba SRB), Hautata (TAH)
    ocianews.com