Brazílie – Nizozemsko 0:3 (kon.) | Německo – Argentina 1:0 (po pr.)
po prodl.
Německo
1:0 (0:0)
Argentina
Neděle 13.07.2014, 21:00 • Maracaná - Rio de Janeiro, Brazílie • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, chtěl bych poděkovat všem čtenářům za přízeň a také za to, že jste sledovali onlajny z mistrovství světa v Brazílii. Odehrálo se celkem 64 zápasů a všechny jste mohli sledovat na našem serveru. Jménem svým a jménem kolegů, kteří se podíleli na komentování zápasů, se loučím a u dalších přenosů se budu těšit zase příště. Hezkou noc a na počtenou. (00:16:09)
     
    Za čtyři roky se fotbalová elita sejde v Rusku, na shledanou v roce 2018!


     
    Maracaná se loučí se světovým šampionátem

     
    Německo slaví, poslední zápas turnaje zvládlo, byť v prodloužení a je pro rok 2014 šampiónem šampiónů.
     
    Nejlepším střelcem mistrovství zůstal James Rodriguez z Kolumbie, který se zapsal do statistik celkem šestkrát. Jeho tým také obdržel cenu fair-play za nejslušnější mužstvo turnaje.
     
    NĚMECKO SLAVÍ TITUL





     
    Je to tady, pohár pro mistry světa drží Německo! Na druhém místě končí Argentina, třetí je Nizozemsko. Pořádající Brazílie končí čtvrtá.
     
    Probíhá korunovace šampiónů tohoto mistrovství, nechybí ani Khedira, kterého o finále obralo těsně před zápasem poraněné lýtko.
     
    Předání medailí, jako první poražení Argentinci



    Pro zlato si došli němečtí fotbalisté, kteří nemusí na plochu, počkají si na tribuně na pohár!

     
    Stříbrná procedura je za námi, hodně schodů teď musí vyšlapat německá reprezentace. Je to tedy pořádný kus, ale hráčům to vadit rozhodně nebude.
     
    Zlatý míč pro nejlepšího hráče turnaje dostává útočník Argentiny Lionel Messi, pro něj to však bude jen slabá náplast na dnešní bolavé srdce. Jeho tým si za pár chvil půjde pro stříbrné medaile.
     
    Nejlepším gólmanem světového šampionátu je zcela logicky a zaslouženě Manuel Neuer. Zlatou rukavici mu předává kancléřka Merkelová.
     
    Hokejista Alex Ovečkin vzkazuje Messimu, že je stále pro něho jednička!


     
    Kolektivní výkon nakonec zajistil Němcům titul. Zarputilost, vůle, nasazení a fyzický fond. Po dvojitém bronzu (2006, 2010) a jednom stříbru (2002), si parta kolem útočníka Kloseho připisuje do sbírky ten nejvyšší možný primát (2014).
     
    Petr Čech gratuluje Německu k titulu a speciálně Andre Schürrlemu!


     
    Je konec! Radost na straně jedné –



    ...a smutek na straně druhé –

     
    Dobojováno, Německo si připisuje čtvrtý titul a je to přesně čtyřiadvacet let, kdy se to naposledy podařilo. Argentina možná spoléhala na penalty a na svého brankáře Romeru, což se nakonec nevyplatilo. Vítěznou branku zařídili dva střídající hráči. Centrující Schürrle a střílející hrdina Götze.
     
    Konec zápasu.

    Roman Zajíček

    Branky: 113. Götze (Schürrle)

    Karty:   29. Schweinsteiger (GER), 34. Höwedes (GER) – 64. Mascherano (ARG), 65. Agüero (ARG)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:8.
    Německo: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Hummels, Höwedes – Kramer (31. Schürrle), Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Özil (120. Mertesacker) – Klose (88. Götze).
    Náhradníci: Zieler, Weidenfeller – Durm, Mertesacker, Götze, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Podolski, Khedira.

    Argentina: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Pérez (86. Gago), Mascherano, Biglia, Lavezzi (46. Agüero) – Messi (C), Higuaín (78. Palacio).
    Náhradníci: Orión, Andújar – Campagnaro, F. Fernández, Basanta, A. Fernández, Álvarez, Gago, Rodríguez, Palacio, Agüero.

    Rozhodčí: Rizzoli – Faverani, Stefani (všichni Itálie)

    Diváci: 74 738
    thejrc.org