Předsezónní tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Předsezónní tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Předsezónní tisková konference FK Baumit Jablonec (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference 1.FC Slovácko

Úterý 22.07.2014, 13:00Tiskové konference
     
    Stručně shrnuto. Slovácký klub se pokusí navázat na výkony z předešlé sezóny. Kádr neprošel výraznějšími změnami, pouze došlo ke zúžení na 18 hráčů do pole a dva brankáře. Stadion Miroslava Valenty se dočká rozsáhlé rekonstrukce za 139 milionů, která je nutná ke konání ME do 21 let v roce 2015. (13:27:24)
     
    Tisková konference je u svého konce, děkuji za pozornost.
     
    Svatopluk Habanec: Hráči, kteří bývají na hostování a v B-týmu většinou bývají alibisticky bráni do přípravy, ale jestliže to neukázali ve třech přípravách po sobě, tak není co řešit.
     
    Svatopluk Habanec: Dnes a denně řešíme pozici útočníka. Není tajemstvím, že máme Libora Doška, ale nikoho dalšího. V dnešní době stojí hotový útočník 6-8 milionů, což momentálně není v možnostech klubu.
     
    Svatopluk Habanec: Jaroslav Diviš je po zranění v zápasu s Třincem v pořádku a trénuje, Matěj Biolek může být k dispozici do dvou měsíců a Filip Hlúpik ještě není jasný.
     
    Vladimír Krejčí: Rekonstrukce stadionu bude stát 139 milionů korun.
     
    Vladimír Krejčí odpovídá na otázku týkající se rekonstrukce stadionu:
    Budeme dělat různé opravy, abychom splnili požadavky UEFA. Nemá smysl, abych vyjmenovával dílčí detaily. Ale bude se jednat například o kamerový systém nebo rekonstrukci hlavní tribuny.
     
    Následují otázky novinářů.
     
    Svatopluk Habanec: Nechci přípravu hodnotit podle výsledků, ale podle předvedené hry. Dobře to jde vidět na zápasech Györ a Třinec, stejné výsledky a různá hra.
     
    Svatopluk Habanec: V krátkosti zhodnotím pětitýdenní přípravu. Asi čtrnáct dní jsme měli kondiční dril, mělo to své parametry. Přátelské zápasy vrcholily zápasem v Györu a generálkou s Třincem. Kádr má 18+2 členů s tím, že Hlúpik a Biolek jsou zranění. Chceme vyvinout tlak na to, abychom měli kvalitnější hráče. Musíme vzít v potaz možnosti klubu a posílit tlak na určité pozice. Co se týče formy, to se pozná až v sobotu.
     
    Vladimír Krejčí: Dnešním dnes byla zahájena rekonstrukce stadionu pro Mistrovství Evropy 2015 do 21 let.
     
    Vladimír Krejčí: Nejdříve uvedu cíle vedení klubu. Nemohou být alibistické. Chceme výkonem i výsledky navázat na minulý ročník. Tento cíl je zcela přirozený, mužstvo zůstalo pohromadě. Jakuba Petra vystřídal Luboš Kalouda. V tomto složení jsme schopni cíle naplňovat.
     
    Tiskovou konferenci zahájil tiskový mluvčí František Uhříček. Úvodní slovo si bere Vladimír Krejčí.
     
    Tiskové konference se zúčastní výkonný ředitel Bc. Vladimír Krejčí a trenér prvního týmu pan Svatopluk Habanec.
     
    Ještě před samotným začátkem je zveřejněna zatím oficiální soupiska 1. FC Slovácko.

    Brankáři
    Milan Heča, Dušan Melichárek

    Obránci
    Tomáš Břečka, Tomáš Košút, Martin Kuncl, Radek Mezlík, Tomáš Rada, Petr Reinberk, Patrik Šimko.

    Záložníci
    Matěj Biolek, Vlastimil Daníček, Jaroslav Diviš, Marek Havlík, Filip Hlúpik, Luboš Kalouda, Veliče Šumulikoski, Michal Trávník.

    Útočníci
    Libor Došek, Milan Kerbr.
     
    Před tiskovou konferencí si připomeňme několik málo faktů týkajících se aktuální situace v klubu 1. FC Slovácko.

    Slovácko se v posledních letech pohybuje ve středu tabulky, o čemž svědčí konečná umístnění. Před třemi lety skončili modro-bílí na 7. místě, před dvěma lety na 9. místě a v poslední sezóně zaznamenali historicky druhé nejlepší umístnění, když skončili na místě 6.

    A-tým povede i do následující sezóny fanoušky oblíbený trenér Svatopluk Habanec a ani ve vedení nedošlo k personálním změnám.

    Tým opustil pouze bývalý kapitán Jan Trousil, který se v jarní části nedočkal takového herního vytížení, jak by si přál. Klub ukončil spolupráci s Václavem Ondřejkou a hledá mu angažmá, do Olomouce se z hostování vrátil Jakub Petr a Jan Lukáš odešel na roční hostování do Třince.

    Naopak opačným směrem putovala pouze jediná posila Luboš Kalouda. Sedmadvacetiletý záložník byl delší dobu bez angažmá, naposledy oblékal dres pražské Dukly. Z mládežnických kategorií vybral kouč Habanec Bosňana Eldara Civiće, obránce Tomáše Břečku a pro všechny případy si v záloze nechává Petra Galušku a Lukáše Sadílka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Marek Janoš

    bahis siteleri