Předsezónní tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Předsezónní tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Předsezónní tisková konference FK Baumit Jablonec (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference FK Baumit Jablonec

Úterý 22.07.2014, 15:00Tiskové konference
     
    Tím tisková konference FK Baumit Jablonec skončila. (15:21:45)
     
    Dotaz na Petra Flodrmana o výši rozpočtu na sezónu: "Přestavba týmu rozpočet klubu samozřejmě ovlivňuje. Nekupujeme mladé hráče z druhé ligy, ale hotové hráče. Promítne se to. Ještě čekáme na druhou polovinu částky za odchod Vaňka. Jsou to investice, v zimě může přijít nabídka třeba na Jana Kopice, takže nemohu přesně říct, o kolik procent se rozpočet zvýšil."
     
    Nebojí se Jablonec příliš velkého očekávání?

    Šilhavý: "Nechci to porovnávat s Libercem. Všichni jsme pozitivně naladěni a uděláme maximum pro úspěch. Věřím, že získáme i podporu od fanoušků a budou nám věřit. Chtěli bychom, aby diváci nechodili jen na soupeře, na Spartu či Plzeň, ale na svůj tým."
     
    Tomáš Jun: "V přípravě jsme hráli dobře, cítím, že tým má vítězného ducha. Ale napoví až start ligy. Můžeme hodnotit po Brnu a dalších utkáních."
     
    Otázka z řad novinářů. Může Jablonec získat titul? Šilhavý odpovídá: "Od pana Pelty toto slovo nepadlo. Samozřejmě by rád každý hrál co nejvýše nahoře. Cítím ale od pana Pelty velké odhodlání a podmínky, abychom se dostali hodně vysoko."
     
    Budou Jablonečtí dostatečně sehraní? "To bychom věštili. Ale za tu krátkou dobu tým vypadá dobře a věřím, že budem sehraní brzy. Ale je jasné, že to nějakou dobu potrvá."
     
    Dotaz na zranění Michala Hubníka: "Přivodil si takové zranění, které si vyžaduje minimálně půl roku bez fotbalu."
     
    Pokračuje kouč Šilhavý: "Žádné hráče jsme na hostování nebo na přestup pustit jinam nechtěli. Obzvlášť, když se vyskytlo několik zranění."
     
    Dotaz na určování základní sestavy, jablonecký kádr je hodně široký. "Jsou to příjemnější starosti. Posty máme zdvojené, někdy je těžké se rozhodnout pro správného hráče, ale kabina je pozitivní, během krátkého času začala v šatně vládnout zdravá bojovná atmosféra. Jenom dobře, že máme více hráčů."
     
    Další dotaz na posily na Šilhavého: "Cesta je dlouhá, po půlce sezóny vyhodnotíme výsledky a pak třeba případně bychom ještě posílili."
     
    Otázka na defenzivní hru týmu směrem ke kouči Šilhavém: "Postupem času hru směrem dozadu zlepšujeme. I poslední výsledky na herním soustředění v Rakousku ukázal, že takticky i v obraně pracujeme kvalitně. V posledních zápasech jsme inkasovali jen dvě branky, v generálce jsme ani soupeře nepouštěli do šancí."
     
    Nyní mají prostor novináři se svými dotazy.
     
    Nyní hovoří i Tomáš Jun: "Byl to návrat do Čech po dlouhé době. Dlouho jsem to zvažoval. Měl jsem nabídky ze zahraničí, nakonec jsem zvolil Jablonec. Jablonec chce jít nahoru, má nového trenéra, posílil, chci doma ukázat, že stále umím hrát fotbal. Chceme se pohybovat na horních příčkách, chceme atakovat poháry a boj o titul. Nebude to snadné, ale jsme odhodlaní. Na trénincích pracujeme tvrdě a plníme to, co po nás trenéři chtějí. Postihlo nás několik zranění, ale kádr je kvalitní na to, aby další hráči opory dokázali nahradit."
     
    Stále u slova Šilhavý: "Připravovali jsme se v domácích podmínkách, nyní jsme se vrátili z herního soustředění v Rakousku. Pracovali jsme na kondici a klidně bychom byli rádi, kdybychom se ještě čtrnáct dní mohli připravovat. Ale generálka na ligu nám vyšla a věřím, že se budeme stále posouvat dál. Jsme na začátku své cesty a věříme, že zvládneme hned první ligový zápas doma proti Brnu."
     
    Jaroslav Šilhavý, trenér: "Mrzí nás zranění Michala Hubníka, start ligy nestihne asi ani Mišůn. Lehce se zranil i Jun, ale ten bude připraven."

    Šilhavý pokračuje: "Chceme se dostat do pohárů a i v nich chceme mít výsledky. To je náš cíl a tuto cestu jsme nnyí zahájili. Přišli noví hráči, nový realizační tým. Obměna je poměrně velká, ale myslím si, že nás směr je správný. V dalším časovém horizontu můžeme přemýšlet o dalším posílení, abychom získali výsledky, jaké chceme. Vedení bude trpělivé, máme důvěru, ale chceme atakovat nejvyšší příčky v lize."
     
    Petr Flodrman o přípravném období a přestavbě klubu: "Hodnotit přípravné zápasy a hru nemohu. To můžeme až po třech zápasech naostro v lize. Zranil se Michal Hubník, který se vrátí do hry asi až v příští sezóně, máme za sebou herní soustředění. Máme nový realizační tým a hráče a s tím jsou spojené i nové plány. Chceme se dostat co nejvýše v nějakém časovém horizontu, který určil majitel Pelta. Chceme předvádět kvalitní hru a přivést diváky na tribuny."
     
    V tiskovém centru se před novináře představuje ředitel Flodrman, trenér Šilhavý a za hráčský kádr Tomáš Jun.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Těsně před startem nového ročníku Synot ligy pořádá Baumit Jablonec tiskovou konferenci, na které oznámí situaci klubu, předsezónní ambice či představí nové posily. Přítomni by kromě klubového vedení měli být trenér Jaroslav Šilhavý či největší posila v podobě Tomáše Juna.

    Martin Pešout

    ocianews.com