Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Předsezónní tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Předsezónní tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Předsezónní tis. konf. SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Předsezónní tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Předsezónní tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference FC Zbrojovka Brno

Středa 23.07.2014, 16:00Tiskové konference
     
    Tisková konference právě skončila. (16:15:22)
     
    Vzhledem k hlučnosti zdejšího prostředí byla tiskovka ukončena, následovat budou individuální rozhovory. Vše podstatné však bylo řečeno, Zbrojovka chce do nového sezóny vstoupit úspěšně a bez nějakých záchranářských komplikací.
     
    Otázky na aktéry. První na Václava Kotala – téma Jablonec. "Vzhledem k tomu, že Jablonec vyhlásil útok na poháry, tak to pro nás bude hodně velký test. Čeká nás těžký zápas, mužstvo je to kvalitní, mohlo by přijít hodně diváků a já věřím, že v tom prostředí nepropadneme."
     
    Václav Kotal: "Našim cílem je hrát klidný střed tabulky a vyvarovat se komplikacím, které tu byly loni."
     
    Kapitán Pavel Zavadil: "Příprava byla hodně náročná, nové hráče jsme přijali velmi dobře, věříme, že do týmu zapadnou. Jsme pro letošní sezonu optimista. Chtěli bychom navázat na loňský podzim a pokračovat v naší hře. Věřím, že zachytíme začátek a bude to daleko klidnější ročník."
     
    Václav Kotal: "Zdravotní stav hráčů je dobrý, u Marka Kaščáka počítáme s tím, že bude na začátku sezony nastupovat za Líšeň."
     
    Václav Kotal: "Někteří hráči by mohli být přínosem, nicméně víme, kde máme rezervy. Jugase považuji za hotového hráče, otázkou je, jak se vypořádá s naším herním systémem. Hodnotit přínos Slánčika a Sýkory budeme až v průběhu soutěže. Nemají prakticky žádné ligové starty. Vše ukáže až čas."
     
    Zdeněk Kudela: "Povedlo se zlepšení kvality na stadionu, protože díky městu se podaří vyměnit 4000 tisíc sedadel, zlepší se kvalita zázemí stadionu, zastřeší se tribuna, což by mělo Zbrojovce hodně pomoct. Diváci budou mít konečně svůj komfort."
     
    Zdeněk Kudela: "Veřejnost vnímala naše výsledky hodně špatně, ale já bych to tak neviděl. Měli jsme kvalitní soupeře, těžké soupeře, což navenek nevypadalo. Můj názor je takový, že sezóna by měla být klidnější a pro Zbrojovku lepší, než loni."
     
    Zdeněk Kudela: "Pokaždé se čeká, s čím převratným klub přijde, jdeme do toho nového ročníku s vnitřním přesvědčením, že bychom ho měli odehrát klidněji. Klub je stabilizovaný v rámci danných možností, stejně tak i hráčský kádr je kvalitní. Máme zkušeného trenéra, které mužstvo posunul."
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Zatím jsou zde přítomni mluvčí klubu Jan Hrabálek, sportovní ředitel Zdeněk Kudela a trenér Václav Kotal. Čeká se na kapitána Pavla Zavadila.
     
    Tisková konference se blíží, koná se v restauraci Vaňkovka, kde je poměrně rušno, doufejme, že všechny aktéry dobře uslyšíme.
     
    V přípravě odehrála Zbrojovka celkem devět zápasů, z toho 3 vyhrála, 4 prohrála a ve dvou případech remizovala. Celkové skóre 22:14. Nejlepším střelcem přípravy byl Jan Sýkora.
     
    Na tiskové konferenci budou ředitel klubu Zdeněk Kudela, trenér Václav Kotal a kapitán mužstva Pavel Zavadil.

    Tentokrát se tiskovka nekoná v press centru na fotbalovém stadionu v Srbské ulici, ale v restauraci Potrefená Husa, v Galerie Vaňkovka, Ve Vaňkovce 1.
     
    Hezké středeční odpoledne, vítejte u sledování tiskové konference fotbalového týmu FC Zbrojovka Brno před zahájením nového ročníku Synot ligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

    Roman Zajíček

    thejrc.org