Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Předsezónní tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Předsezónní tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Předsezónní tis. konf. SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Předsezónní tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Předsezónní tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference SK Slavia Praha

Středa 23.07.2014, 13:05Tiskové konference
     
    Tisková konference v tuto chvíli končí, díky za pozornost a mějte se fajn. (13:34:48)
     
    Beránek: Na první místo nedávám konečné umístění v tabulce. Mě zajímá především předvedená hra. Bude mě těšit, když se budeme prezentovat fotbalem, který nás do Evropy třeba za dva nebo za tři roky dostane. Zatím je tu ale spousta hráčů, kteří dosud tuto soutěž nehráli. My se zatím sehráváme, jsme jeden z týmů, který bude vlastně od základu úplně nový.
     
    Jiří Vrba: Rozpočet je zhruba ve stejné výši jak ov loňské sezoně, Slavia je standardně dobře zajištěná na příští sezonu.
     
    Kisel: S Rusama se už nejedná, jsou v podstatě všichni pryč. Bylo to dost nešťastné období, které vyústilo v jejich odchod. Majitelem je pan Řebíček a ten si vede jednání o vlastnické struktuře, což ale není žádná novinka. S ruskými investory v budoucnu nepočítáme.
     
    Bude v kádru Brazilec Maicon? "Testování již skončilo, ale není to hráč, který by nám pomohl okamžitě. Ačkoliv projevil určitou míru talentu, je to hráč, kterého angažovat nebudeme," uzavřel tento případ Beránek.
     
    Má Miroslav Beránek jasno o brankářské jedničce? "Dovolím si tvrdit, že máme tři pracovité, vyrovnané a perspektivní brankáře. Zpočátku jsme si mysleli, že bude jedničkou Berkovec, ale prodělal zranění a dohání tréninkovou i zápasovou praxi. Brankářům jsme to však zatím nesdělili, tak si to zatím i před novináři necháme pro sebe.
     
    Beránek: Kromě Boudjemyy, který se ještě připravuje individuálně, by hráči měli být v plné pohotovosti, byť někteří z nich se připojili o trochu později a nemůžeme s nimi počítat do základní sestavy, ale mohou pomoci z pozice střídajících hráčů.
     
    "Co se týče Mičoly, jeho návrat nechceme uspěchat, je pro nás přednější zdraví hráče než jeho přítomnost na hřišti," doplňuje slávistický trenér.
     
    Padla také otázka na slávistického kapitána: "Kapitánem bude Martin Latka, jeho zástupci Martin Dobrotka a Jiří Bílek," uvedl trenér Beránek.
     
    Kisel: Primárním účelem juniorky je také to, že v těchto zápasech můžeme zkoušet různé hráče, kteří se třeba vrátí po zranění.
     
    Kisel: Zájem o hráče Machovce nakonec nemáme. S Českými Budějovicemi jsme se nedomluvili a transfer to tím pádem ukončilo.
     
    Reakce Miroslava Beránka: "Chceme vytvořit zdejším hráčům takové prostředí, že budou hrát. Ať už tady nebo jinde. U těchto hráčů, kteří mají něco odehráno, nechceme, aby hráli za juniorku. Pro ně bude určitě lepší, pokud ten půlrok stráví jinde. Chceme si tu nechat především mladé hráče, které za juniorku můžeme stavět.
     
    Kisel ohledně absence Vošahlíka, Koreše a Dostála na soupisce týmu: "Změn je hodně. Chceme postavit nový, zdravý tým a kádr není nafukovací. Určitých hráčů se to také bude týkat, právě těchto tří hráčů se to také může týkat.
     
    Nyní přichází prostor pro dotazy novinářů.
     
    Milan Černý: Za sebe osobně jsem rád, že jsem opět tady. Slávista jsem, Slávista budu. Teď musím odvést dobrou práci, abych tu byl i nadále. Chtěl bych i já, aby to tady celkově šlo nahoru.
     
    Martin Latka: Hlavní věcí je generační výměna, která tady proběhla. Máme tu plno mladých kluků. To vidím asi jako tu největší změnu, kterou jsem tu zaznamenal.
     
    Miroslav Beránek: Slavia je plná změn a není jednoduché za tak krátkou dobu toto všechno vstřebat. První část byla zaměřena na to, abychom hráče poznali. To bylo důležité proto, abychom poznali, kdo odejde na hostování a kdo na přestup, případně kdo zůstane. Postupně už víme, co od jednotlivých hráčů můžeme očekávat. Během té doby jsme hledali optimální základní sestavu, která se ale samozřejmě může ještě v jistém směru změnit. Minimálně jednoho hráče však ještě doufám seženeme. Ten tým si vlastně pořád ještě sedá. Máme novou obranu, tento tým je postavený na poctivém přístupu, charakteru a vůli vyhrávat. Základním mottem pro sezonu však bude: Vzhůru Slavie. Je to taková cesta, po níž se chceme vydat. Můžeme prohrát a samozřejmě budeme i prohrávat, ale nechceme soupeřům nic dávat zadarmo a chci, aby bylo jasné, že se po této cestě vydáme už od prvního kola. Hned první zápas na Slovácku chceme ukázat, že je tu jiná, lepší a kvalitnější Slavia.
     
    Kisel: Ze strany sportovního vedení žádné velké cíle nejsou. Abychom se tu oháněli Evropskou ligou nebo Ligou mistrů, na to zatím nemáme, chceme jít krok po kroku.

    Radek Barkman

    bahis siteleri