Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Předsezónní tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Předsezónní tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Předsezónní tis. konf. SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Předsezónní tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Předsezónní tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
konec
Tisková konference HC Kometa Brno

Středa 23.07.2014, 11:15 • Hala Rondo • Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (11:46:54)
     
    To je z haly Rondo vše, díky za pozornost a budeme se těšit na přípravné zápasy Komety, které budou již s Petrem Tonem. Díky a na počtenou.
     
    Ještě jeden dodatek k tiskové konferenci. Tiskový mluvčí Jiří Pošvář ve své funkci oficiálně skončil, poděkoval za spolupráci všem novinářům a na jeho místo nově přichází dlouholetý moderátor zápasů a rozhlasový reportér Michal Chylík.
     
    Otázka na Petra Tona. Budete bydlet v Brně? Honza Hanzlík říkal, že do svého příchodu do Komety byl na Moravě za celý život snad týden. "Ani já na tom nebyl o moc líp (smích). Dnes jsme tady s rodinou, do konce přípravy budu ještě dojíždět, ale pak bychom se měli do Brna přestěhovat."
     
    Petr Ton: "Terčem vtípků jsem celkem často i jinde, tady to také očekávám. Třeba i od mladých, ale to k tomu patří. Od kluků si určitě něco vyslechnu, především že nás vyřadili. S tím se však počítá."
     
    Petr Ton: "V Brně jsou výborní hráči a záleží na trénerech, do které formace budu zařazen. Nějak to neřeším, kluky znám, ať už to bude Vojta Němec nebo Leoš Čermák, možností je spoustu, ale nechám to na panu Kýhosovi. Tým je zde kvalitně obsazený, kádr široký a musím říct, že jsem nebyl snad nikdy v týmu, který má na soupisce tolik praváků."
     
    Petr Ton: "Zájem byl od čtyř českých klubů, ale zmiňovat je už nemá cenu. Teď jsem tady a chci s Kometou bojovat o titul. V Brně bylo minimální množství změn, tým je hodně zkušený, sehraný, hraje spolu delší dobu. Musím se do tohoto mužstva začlenit, zažít herní systém a věřím, že to půjde."
     
    Téma vyřazení Kometou. "Každé vyřazení vám leží v hlavě. Loni jsme byli pasovaní na jasné favority soutěže, základní část vyšla, ale v play-off už to bylo zklamání. Přiznám se, že mi to vyřazení leželo v žaludku dlouho. Hodnotil bych ten sedmý zápas, vedete 2:0, 3:1 a nakonec stejně nepostoupíte. Nám tu sérii však neprohrálo sedmé utkání, ale páté, kdy Kometa vyhrála v nájezdech."
     
    Změna pravidel, posunutí modré čáry. Co na to Petr Ton? "Je potřeba to vyzkoušet, v útočném pásmu bude víc prostoru, což by mi mohlo vyhovovat. Vše ukáže čas a přípravné zápasy."
     
    Petr Ton: "Věřím, že mě diváci příjmou jako Honzu Hanzlíka. Kometa projevila zájem a bude to prostě něco nového. Narážky jsem kolikrát slyšel i na Kladně, uvidíme, jak to bude vypadat tady. Opravdu doufám, že vše bude dobré."
     
    Jak se těšíte na zdejší publikum? "Je zde výborná akustika, výborná atmosféra, na tohle se strašně těším, byť se mi tu jako soupeři hrálo špatně a dával zde málo gólů. Teď to bude doufám jinak."
     
    Momentálně hovoří Petr Ton o individuální přípravě. "Jsem na sezónu připraven, každý rok se chystám sám, takže by to neměl být problém."
     
    Berete odchod ze Sparty jako křivdu? "Neberu. Vedení se rozhodlo, že Petr Ton působil v klubu dlouho jako lídr týmu, svou pozici nesplnil, do minimálně finále se nedostal, takže byl čas na změnu."
     
    Petr Ton je pod palbou otázek přítomných novinářů.
     
    Petr Ton: "Rozhodlo sportovní hledisko, zvykl jsem si mít nejvyšší ambice, měla je Sparta a má je i Brno."
     
    Petr Ton: "Když mi poprvé Libor Zábranský zavolal, tak jsem mu hned řekl, že chci jít do zahraničí. V tu chvíli jsem vůbec nepočítal, že zůstanu u nás. Ale to jednání bylo ze všech českých hokejových klubů nejkorektnější a musím přiznat, že takový zájem o svou osobu jsem za posledních pár let nezažil. Jednání s Kometou bylo výborné a nakonec jsem se rozhodl jít do Brna."
     
    Petr Ton: "Posledních pár let jsem měl motivaci něco dokázat, i když mám svůj věk, tak jsem chtěl ukázat, že na tom stále mám. Kometa má nejvyšší ambice a chci ji pomoci získat titul. Rozhodl jsem se čistě ze sportovního hlediska."
     
    Petr Ton: "Měl jsem dostatek času probrat všechny možnosti, prodiskutovat přesun i s rodinou. Nakonec jsme se rozhodli jít do Brna."
     
    Petr Ton dostává slovo: "Po jedenácti letech v jednom klubu jsem preferoval spíš zahraničí, ale strašně dlouho se to protahovalo a nakonec rozhodlo to, že Kometa měla zájem a jednání s Liborem Zábranským bylo velice dobré. Rovněž s panem Kýhosem jsem několikrát hovořil a rozhodl jsem se jít do Brna."

    Roman Zajíček

    thejrc.org