Předsezónní tisková konference FC MAS Táborsko (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference FC MAS Táborsko

Pátek 25.07.2014, 13:00Tiskové konference
     
    Na závěr jeden z novinářů rozbil skleničku, vypadá to na šťastnou sezonu.. (13:45:37)
     
    Tisková koference právě skončila.
     
    Traore, zda je Táborsko jeho cílem či v kterém lepším klubu by chtěl hrát: Táborsko je můj první evropský klub, chtěl bych se v Táboře na nějakou dobu usadit a zlepšit se. Uvidíme v budoucnu.
     
    Táborsko je vnímáno jako technický tým. Nebude mít problém, když někdo přitvrdí?
    Frňka: Hráči si mají poradit se všemi herními aspekty. Tedy také s agresivitou. Hráči jsou připraveni a neměli by se ničeho bát.
     
    Budou soupeři vnímat Táborsko jako favorita, když skončilo třetí?
    Frňka: Hráči udělali kus práce a od půlky podzimu nás vnímali jako silný tým. Nikdo s námi nechtěl hrát moc otevřený fotbal. Na jaře to bylo ještě těžší. Kluci hráli skvěle a soupeři to vědí. O to víc se na nás budou letos připravovat.
     
    Traore, zda tu má přítelkyni: V Čechách jsou hezké holky, ale soustředím se hlavně na fotbal. Takže holky jdou zatím stranou.
     
    Šimák k zdravotním problémům: Poslední týden jsem absolvoval celý, ačkoliv mě záda stále trochu bolí. Deficit je znát. Snad to bude lepší.
     
    Trenér Frňka k brankářům: Jednička bude Toma, který je pro mě nejlepší gólman FNL. Je pro mě absolutní jistota. Vychytal nám spoustu zápasů. Kudrna bude dvojka.
     
    Trenér Frňka k losu: První zápasy nemáme lehké soupeře, ale na tohle se nesmíme ohlížet. Chceme být dobře připravení a jsme schopni odehrát dobré zápasy. Pro mě začíná sezona zítra dopoledne, kdy hrajeme pohár v Krči.
     
    Trenér Frňka k ambicím do nové sezony a k soupeřům: Chceme vyhrát každý zápas. Podle mých plánů bychom tak měli 90 bodů a postoupili do 1. ligy. Reálně to ale bude samozřejmě jinak. Velkým soupeřem bude Sigma Olomouc, která bude hodně chtít hned zpět. Velké ambice má určitě Znojmo nebo Zlín. V Karviné také mají určitě nějaké plány. Vrátila se Opava, která taky kdysi hrávala 1. ligu.
     
    Novotný k umístění: Chtěli bychom hrát znovu na špičce. Hezké by to bylo do 5. místa. Je tam ale sedmička klubů, která může myslet na postup.
     
    Novotný: Naším novým mediálním partnerem bude Rádio Kiss, které bude náš klub propagovat. Připojí se tak k Týdeníku Táborsko a Deníku.
     
    Novotný k novému autobusu: S naším přepravním partnerem jsme si zajistili nový autobus. Bude vybaven logem a upoutávkou na náš fotbalový klub.
     
    Ladislav Novotný k novému stadionu: Začne se budovat první etapa, kdy bychom chtěli přemístit zápasy ze Sezimova Ústí do Tábora. Chceme budovat tribunu ve směru k Jordánu. Financování této první etapy: Město nám přikleplo pětimilionovou dotaci. Musíme zafinancovat přemístěné umělé trávy. Dalších 2,5 milionu máme sami. Další částku 9,5 milionu žádáme na ministerstvu. Stavět se začne asi na přelomu září a října.
     
    Traoré k uplatnění v základní sestavě: Myslím, že bych mohl být v úvodní jedenáctce. Hodně jsem na sobě pracoval a doufám, že to bude znát. Jsem ambiciózní.
     
    Traoré se vyjadřuje k tomu, jak se mu po půl roce v Táboře líbí: Byl jsem v kabině dobře přijat. Jak od hráčů, tak od trenéra. Dobře se mi tu pracuje.
     
    Jan Šimák k přípravě: Mně příprava ideálně nevyšla, zablokovala se mi na týden záda, takže jsem vše odtrénovat nestihl. Příprava vždy bolí. Sice to nikoho nebaví, ale každý to potřebuje. Příprava na mě byla příliš krátká, v zimě to bývá lepší.
     
    Kapitán Peter Mráz o náročnosti přípravy: Máme za sebou pět týdnů, nepovedl se nám turnaj v Počátkách. Naopak se nám povedly zápasy s prvoligovými mužstvy.
     
    Frňka: Hráči za sebou mají náročné období, pracovali fantasticky. Kádr se zkvalitnil, v týmu roste konkurence. Jsem spokojen také s přípravnými zápasy, hra má zajímavé parametry. Jen jsme tolik neproměňovali šance, ale to mi vrásky nedělá. Výkony, kterými jsme se prezentovali, byly výborné.

    Josef Janda

    bahis siteleri