Předsezónní tisková konference Slezského FC Opava (kon.) | Tisková konference FC FASTAV Zlín (kon.)
Předsezónní tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Předsezónní tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference FK Ústí nad Labem

Středa 30.07.2014, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference FK ÚSTÍ NAD LABEM skončila. (13:39:40)
     
    Na závěr padla otázka na výši rozpočtu.

    Dušek: "Pro "A" tým se jedná o 15 milionů korun, pro mládež 6 milionů korun. O Juniorské lize zatím neuvažujeme, přijde na více než dva miliony korun ročně. Naopak si necháváme farmu v Lovosicích."

    Pelc ještě zmínil: "Máme nové dresy od firmy Joma, míče si necháváme značky Select."
     
    Plánuje se slavnostní otevření stadionu?

    Dušek: "Plánujeme to na 19. či 20. září. Dojde patrně k utkání internacionálů, počítáme se soutěžemi pro diváky a nabídneme den otevřených dveří pro veřejnost."
     
    Koho Přerost považuje za favorita FNL?

    "Samozřejmě musíme počítat s Olomoucí, ale Táborsko i Znojmo udrželi mančaft, posílila Karviná a každoročně hraje nahoře Sokolov. Očekávám velmi vyrovnanou soutěž," dodal trenér Army.
     
    Co očekávat před startem ve Varnsdorfu?

    Přerost: "Varnsdorf bude silný, ikdyž také provedl v sestavě hodně změn. Jejich příprava ale byla úspěšná a oběma nám napoví první zápas, jak na tom budeme. Je to derby, takže se těšíme."
     
    Cíle v sezóně 2014-2015 od vedení klubu?

    Dušek: "Chceme hrát v horní polovině tabulky, rádi bychom se vrátili k éře, kdy jsme dvakrát postoupili. Děkujeme Valentovi s Dvořákem, odehráli toho tady hodně a ještě se s nimi rozloučíme před prvním domácím zápasem."
     
    Jaká bude stoperská dvojice?

    Přerost: "Měli jsme několik hráčů na zkoušku, prostřídali jsme několik variant. Máme tři až čtyři varianty, zatím se nejlépe jeví varianta Vaněk – Vraštil. Máme ale další možnosti."
     
    Jak bylo těžké říct Valentovi, že končí.

    Přerost: "Hrál jsem s ním, chodili jsme spolu do školy, takže to nebylo nic snadného. Určitě by zvládl odehrát další sezónu, ale rozhodli jsme se o jinou cestu, kterou chceme jít a rozhodli jsme se, že uděláme obměnu kádru. Už nebyl tak rychlý a těžko se bude zlepšovat. Zkušeností to sice uhraje, ale to je fotbal."
     
    Dotaz na generační výměnu hráčů.

    Martykán: "Možná to bude brzy čekat i mě (smích).
     
    Martykán dodává: "Bude zajímavé hrát za umělého osvětlení, na to se těšíme."
     
    Jak se Martykán těší na start sezóny?

    "Začínáme ve Varnsdorfu, těším se na ostrý zápas, který je určitě lepší než přípravné zápasy."
     
    Jaký názor na přípravu má kapitán Martykán:

    "Příprava byla poměrně příjemná, hráli jsme s míčem a neběhali po lesích. Příchod Krátkého s Pávkem jsou hodně pozitivní a měli bychom tedy mít vyrovnanější kádr."
     
    Překvapivý odchod zkušeného Rilkeho:

    Přerost: "Rilke je dlouhodobě zraněný, má přetržený křížový vaz. Emil je poctivý, myslí si, že by se rychleji uzdravil, ale doktor mluvil o absenci minimálně čtyři až šest týdnů. Skoro celý podzim by byl mimo. Neprodloužili jsme mu tedy hostování z Liberce. Mohl by se k nám připojit třeba na zimní přípravu."
     
    Přerost pokračuje: "Na každém postu máme větší konkurenci, jsme vyrovnanější. Po odchodu Valenty s Dvořákem nemusíme být tak zkušení, ale další hráči se s tím musí vyrovnat. Naopak jsou tu protřetlí Martykán či Veverka."
     
    Změny v kádru.

    Přerost: "Kádr zase doznal poměrně dosti změn oproti jarní sestavě. Skončili Valenta s Dvořákem, dále pak Rilke, Teplý, Vacek. Naopak přišli Pávek a mladší hráči jako Krátký, Vraštil, Šraga, Manev či odchovanec Novotný."
     
    Jakou mělo Ústí přípravu?

    Přerost: "Dobrá zkušenost bylo střetnutí s Cottbusem, sehráli jsme zápasy i s celky ze SYNOT ligy. S papírově slabšími soupeři jsme se prosazovali střelecky, s příprfavou můžeme být spokojeni. Vyhýbali se nám i zranění, což je dobře. Příprava nebyla tak dlouhá a náročná, snažili jsme se hrát hodně na hřišti s míčem, takže věřím, že jsme na start sezóny připraveni."
     
    Ústí bude hrát nově pátky od 18 hodin.

    Pelc: "Pohled z nové tribuny je velmi kvalitní, hned je to jiný zážitek. Navíc budeme hrát za umělého osvětlení večer, což je pro diváky další plus."
     
    Zvednou se konečně divácké návštěvy?

    Přerost: "Pro diváky je zajímavější, že budou chodit do nového a příjemnějšího prostředí nového stadionu. Pak samozřejmě chceme diváky nalákat svými výkony."

    Martin Pešout

    thejrc.org