Předsezónní tisková konference Slezského FC Opava (kon.) | Tisková konference FC FASTAV Zlín (kon.)
Předsezónní tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Předsezónní tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference FC FASTAV Zlín

Středa 30.07.2014, 13:00 • Letná, Zlín • Tiskové konference
     
    Ze zlínského stadionu Letná je to již vše. V sobotu zde odstartuje Fotbalová národní liga utkáním s Třincem, které startuje v 19:00. Z mé strany je to již vše. Děkuji za pozornost. Na shledanou. (13:37:32)
     
    5
    Lukáš Železník (kapitán týmu): "Celá kabina se na první zápas těší. Přípava nebyla tak dlouhá jako v zimě. Cílem jsou horní patra tabulky a především kvalitní výkony. Rád bych týmu pomohl dalšími brankami."
     
    4
    David Hubáček (hráč): "FNL je kvalitní soutěž. Poznali jsme to všichni na vlastní kůži, když jsme se v jarní části museli zachraňovat. Chceme se pohybovat ve vyšších patrech tabulky."
     
    3
    Leoš Gojš (výkonný ředitel): "Změny v kádru nebyly zásadní. Tým doplnil Rastislav Chmelo, který přišel na roční hostování z Českých Budějovic. Je to hráč na levý kraj. Hledali jsme i další hráče, ale nepovedlo se nám tým zatím doplnit. Můžeme na to reagovat v následujících dnech. Smlouvu jsme uzavřeli s Milošem Kopečným. Tým opustili hráči, kteří nebyli v širším kádru."

    "Příchod Simerského nevyšel, jelikož jednání s Jabloncem nevyšla po ekonomické stránce."

    "Marko Jordan opustil tým bez povolení klubu, což řešíme soudní cestou."

    "Rozpočet prvního týmu se pohybuje kolem 17 milionů korun, který držíme již několik let a je stabilní."

    "Zájem z první ligy byl o Lukáše Železníka a Tomáše Hájka, kterého chtěli Bohemians 1905."
     
    2
    Martin Pulpit (hlavní trenér): "Letní příprava byla rozdělena do dvou části. První dva týdny byly věnovány kondiční složce. Poté jsme se věnovali herní složce. Nejsem stoprocentně spokojen s přípravou. Ztratili jsme pět až šest tréninkových jednotek, protože jsme neměli připravené kvalitní hřiště. Plusem je, že nedošlo k početným zraněním, až na Lukáše Salachnu. V neposlední řadě jsme sehráli kvalitní utkání. Tato část přípravy byla přínosem, ale hodnotit se bude až po podzimu."

    "Kádr jsme chtěli posílit na třech postech. Chtěli jsme Zeleného z Hradce Králové, kterého jsme chtěli vyměnit za Hájka. K výměně nedošlo, jelikož vázla komunikace s trenérem Hradce Králové. Zkoušeli jsme několik hráčů, ale žádný z nich nás nepřesvědčil. Zajímali jsme se i o Hnaníčka, ale ten dal přednost Příbrami. Nevyšlo ani angažmá pro Simerského. Zajímali jsme se především o reginoální hráče, ale bohužel se to nepovedlo."

    "Trénovanost mužstva je na vyšší úrovní, než jsem do Zlína přišel, jelikož tehdy ty výsledky nebyly vůbec dobré. Na fyzickou připravenost bychom chtěli sázet. Hráči byli dříve hodně pohodlní, a tak jsme museli zapracovat i na tomto aspektu. Nyní jdou hráči správným směrem a chtějí si zahrát ve Zlíně první ligu."

    "Zlín si nezaslouží druhou ligu. Je to krajské město s krásným stadionem. Při příchodu jsem řekl, že Zlín je šípková růženka a proto jsem podepsal smlouvu na dva a půl roku. Podařilo se mužstvo změnit a po nějaké analýze se nám povedlo na jaře uhrát čtvrté místo. Chceme jít v tabulce nahoru, ale nebudeme mluvit o postupu, když o tom nejsem stoprocentně přesvědčeni."
     
    1
    Zlín odehraje již šestou sezonu ve Fotbalové národní lize a začne ji již tuto sobotu na domácím stadionu Letná s Třincem.
     
    Vítejte u sledování on-line přenosu z tiskové konference fotbalového klubu Fastav Zlín. Účastníky jsou ředitel klubu Leoš Gojš, hlavní trenér Martin Pulpit, kapitán týmu Lukáš Železník a zkušený obránce David Hubáček.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    David Šimon

    ocianews.com