Předsezónní tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference Šachového svazu (kon.)
konec
Tisková konference Šachového svazu České republiky

Čtvrtek 31.07.2014, 15:00Tiskové konference
     
    To je z dnešní tiskové konference vše, naši šachisté se teď usmívají na individuálních rozhovorech a jsou dobře naladěni. My jim držím v Norsku na olympiádě palce! To je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji příjemný zbytek dne. (15:20:17)
     
    Oficiální část tiskové konference skončila.
     
    Michal Konopka o hrozbě teroristického útoku v Norsku: Toto jsme pochopitelně sondovali a měli jsme lehké obavy před začátkem naší cesty, ale dle posledních informací by měla být situace daleko klidnější.
     
    Nyní se dostáváme k problematice polárních nocí na severu naší zeměkoule. Davida Navara s tím měl údajně problémy, ale žádná velká komplikace by to být neměla. Zachránit by to měla sklenička vína na diskotéce, o čemž sám Navara vtipkuje.
    Tisková konference
     
    Na tiskové konferenci panuje příjemná atmosféra, Martin Petr, šachista i televizní moderátor teď dostal dotaz, zda pojede do Tromso jako novinář či šachista. S úsměvem odpovídá, že jako hráč, ale stát to bude především na dalších spoluhráčích.
     
    Za ženské mužstvo se ke slovu dostává Kristýna Havlíková: Bude potřeba podat dobrý týmový výkon, jsme ještě studentky, budeme se snažit, ale máme před sebou velmi těžkou cestu.
     
    Nyní hovoří David Navara: Chci dosáhnout dobrého výsledku, v případě, že se bude dařit, budu své ambice zvyšovat. V každém případě se budu snažit hrát dobré šachy, to je naprostý základ.
     
    Michal Konopka: Já bych rád hovořil i o ženském týmu, které bude mít velmi složitou situaci, chybějí nám dvě velká jména. Jakýkoli úspěch zde bude vítaný, ale uvidíme.
     
    Ke slovu se nyní dostává Michal Konopka, manažer reprezentace.
     
    Vlastimil Jansa se opravdu rozmluvil, z jeho slov je patrné, že hlad po úspěchu tu rozhodně je. Na druhou stranu vtipkuje, aby v opačném případě byla veřejnost shovívavá.
     
    Vlastimil Jansa: Pro Českou republiku je to krásná příležitost se ve světě ukázat. Bude zde 177 mužstev, což je velké číslo. Nevím, který ze sportů má takovou účast, ten dosah je opravdu velký. Ve čtrnácti dnech se rozhoduje o tom, zda to bude úspěšné. Všichni toužíme po tom, abychom dosáhli velkého úspěchu. V mužstvu máme velký potenciál, o tom jsem zcela přesvědčený, musím ho rozšiřovat dopředu. Věřte, že uděláme všechno pro to, aby to tak bylo.
     
    Na úvod dostává prostor ke slovu pan Vlastimil Jansa, kapitán českého výběru.
     
    Moderátor tiskové konference nyní představuje všechny účastníky.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    V domě Českého olympijského výboru už je téměř vše nachystáno, za chvíli začínáme!
     
    Do začátku tiskové konference zbývá zhruba patnáct minut. Na místě už je Davida Navara, jeden ze šachistů, který bude reprezentovat Českou republiku v Norsku. Společně se svými kolegy by měl na místo olympiády vyrazit zítra, tedy v pátek ráno, těsně před devátou hodinou.
     
    Již zmiňovaný šachový svátek se uskuteční v norském Tromso od 1. do 14. srpna.
     
    Na tiskové konferenci budou přítomni David Navara a Kristýna Havlíková, kteří budou hrát na prvních šachovnicích českého týmu. Rovněž se zde bude nacházet kapitán českého výběru Vlastimil Jansa a nováček týmu Martin Petr. Chybět ale nebude ani manažer reprezentace Michal Konopka.

    Sanny Muharem

    thejrc.org