Jihlava – HC Slovan 5:3 (kon.) | Olomouc – Pardubice 4:3 (kon.) | Hr. Králové – Žďár n/S 2:3 (kon.)
Paneuropa – Blue Emperors 2:3 (kon.)
konec
Paneuropa Kings Bratislava
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Blue Emperors
Čtvrtek 31.07.2014, 15:00 • Pirkkalan Pingviinit Oy, Pirkkala • Zápasy mládeže
Partner:
     
    Ode mě je to v tuto chvíli vše. S konstatováním, že Modří válečníci vyhráli oficiální zápas IIHS 2014 se s Vámi loučí a hezký večer z finské Pirkkaly přeje Tomáš Lysý. (17:05:54)
     
    Oficiální zápas IIHS 2014 skončil výhrou Modrých válečníků, kteří se dostali zásluhou Nykänena ve 2. minutě do vedení. O dvě minuty později sice srovnal Piskač, ale ve dvanácté minutě poslal Modré znovu do vedení Homola. Válečníci se ve druhé třetině ujali dvougólového vedení díky Silenovi, ale před koncem druhé třetiny snížil Trejbal. I když měli Bilí králové ve třetí třetině spoustu šancí, Modří válečníci již výhru udrželi.
     
    Cenu pro nejlepší hráče zápasu a nejlepší hráče hokejové školy bude předávat finský hráč Aleksander Barkov, dvojka draftu NHL 2013 a hráč Floridy Panthers.
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:55
    Střela Patrika Rašína od modré neměla gólové parametry a nemířila mezi tři tyče.
     
    44:00
    Ohlášena poslední minuta dnešního zápasu.
     
    43:12
    Bilí nyní mačkají svého soupeře. Adam Najman dostal přihrávku od Storkampa opět k levé tyči Chaloupka, ale nedokázal dostatečně zvednout puk.
     
    41:58
    Michal Trejbal se ocitl u levé tyče zcela sám, ale zakončit bekhendem so odkryté branky se mu trestuhodně nepodařilo.
     
    41:50
    Ondřej Chaloupek vytáhl naprosto fantastický zákrok proti střele jednoho z hráčů Bílých Králů a drží tak vedení svého týmu. Po zásluze mu aplauduje celá střídačka i vyloučený Adam Dvořák.
     
    41:31
    Střelu Elmeriho Skytty bezpečně likviduje Nieminen, k dorážce se stejný hráč již nedostal.
     
    41:17
    Nejenže se Válečníci ubránili krátké přesilovce pět na tři, ale ve standardní početní výhodě doslova nepustili Krále k puku.
     
    40:39
    Modří ve čtyřech.
     
    40:17
    Králové si zahrají 22 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, když byl za zdržování hry vyloučen Adam Dvořák (Modří válečníci).
     
    40:14
    Juha Eskola poslal puk po pravé straně na Pyry-Petteriho Pakkanena, ten nahodil kotouč před Chaloupka, kde však Králové nemohli kvůli faulu zakončit
     
    39:28
    Válečníci výborně brání a napadají rozehrávku Králů již v zárodku. Chaloupek tak zatím může být ve své brance klidný.
     
    39:07
    Modří krátce po buly vyhazují kotouč ven z obranného pásma.
     
    38:39
    Krizová chvíle pro modré. Za držení je vyloučen Patrick Brdičko (Modří Válečníci). Na vyloučení: 0-2.
     
    38:35
    Bílí králové si zahrají přesilovou hru, paže sudího Kujaly je nahoře.
     
    37:57
    Po nahození puku měl v rychlostním souboji navrch obránce Válečníků Patrik Pokorný, který před sebe nepustil Kalle Rapela.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Piskač, 30. Trejbal (Storkamp, Najman) – 2. Nykänen (Bíbr), 12. Homola (Čermák), 26. Silen (Sihvo, Čermák)


    Paneuropa Kings Bratislava: Miroslav Pestr (16. Jimi Kuoppala, 31. Eetu Nieminen) – Filip Křišta, Juha Eskola, Lukáš Marek, Patrik Rašín, Antti Järvensivu, Daniel Piskač – Jakub Krajíček, Patrik Mojdl, Eemeli Skyttä – Pavel Svoboda, Peter Lundstrom, Pyry-Petteri Pakkanen – William Storkamp, Michal Trejbal, Adam Najman – Kalle Rapelo, Lauri Luhtalampi, Adam Rybáček. Trenér: Jyri Saarinen a Adam Vylíčil.
    Blue Emperors: Šimon Dobrovolný (31. Ondřej Chaloupek) – David Homola, Jan Čermák, Vítězslav Brož, Valentýn Smolko, Patrick Brdičko, Casper Sippola, Patrik Pokorný – Miroslav Juda, Jiří Hromádka, Roope Sihvo – Adam Bíbr, Oliver Silen, Elmeri Nykänen – Adam Dvořák, Lauri Laitila, Victor Engman – Lauri Laine, Isak Söderback, Samuel Ahopelto. Trenér: Jarkko Mattila a Jakub Venc.

    Rozhodčí: Rami Kujala, Marko Järvelin
    thejrc.org