Třinec – Olomouc 1:2 (kon.) | Košice – Martin 3:4 (kon.) | Havířov – Polsko U20 3:2 (kon.)
Poprad – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.) | Minsk – HC Slovan 6:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
HC Olomouc
Pátek 01.08.2014, 11:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5118 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to z nové Werk Areny v Třinci všechno. Doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni a budu se těšit na příště. Vám přeji příjemné prožití víkendu, na počtenou! (13:12:37)
     
    Po včerejším drtivém vítězství nad Libercem tedy obměněná třinecká sestava podlehla extraligovému nováčkovi z Olomouce. Hanáci si po prohře v Třebíči připisují první vítězství v letní přípravě. Další zápas čeká Oceláře již v úterý 5. srpna, kdy opět v domácí Werk Areně přivítají účastníka KHL, a sice běloruský klub Dinamo Minsk. Zápas začne v 17:00 a přesně v tolik hodin se představí Dinamo Minsk s Čechem Krajíčkem za dva dny, tedy ve čtvrtek 7. srpna, právě v Olomouci.
     
    Je dobojováno a v Třinci dnes zvítězila Olomouc. Nová Werk Arena má tedy za sebou první porážku. Třetí třetina přitom začala pro Oceláře snově, když se už v 41. minutě prosadil Kreps a po předchozí Ruferově snaze dostrkal kotouč do sítě. Pak měla šance hostující Olomouc, Hrubec si musel poradit se šancí Švaňhala. Za Třinecké se mohl trefit Kindl, ale odkrytou bránu přestřelil. V posledních deseti minutách se hrálo především před Vošvrdou, ale Oceláři se do velkých příležitostí nemohli dostat. Naopak, Kohouti mohli náskok navýšit po úniku Řípy, ten ovšem ukončil skvělým obranným zákrokem třinecký Matyáš. V závěru hrála Olomouc navíc přesilovou hru a vítězství 1:2 už si pohlídala.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Buc se chystal zakončovat do prázdné branky, ale o kotouč ho připravil třinecký bek Trončinský.
     
    59:51
    Třinec to zkouší s pěti bruslaři v poli. Hrubec je na střídačce a místo něho naskakuje Dravecký. Vhazuje se před Vošvrdou.
     
    59:24
    Olomouc se ani nesnaží dostat do útočného pásma. Drží čas v obranném pásmu a přihrávkami dráždí třinecké hokejisty.
     
    58:51
    Ale Oceláři se ani ve čtyřech nevzdávají. Vošvrda vyrazil rány Gašparoviče a Trončinského, při úniku Foltýna k zakončení nedošlo.
     
    58:02
    Jakub Matyáš (TRI) ovšem o několik sekund později fauloval a byl vyloučen na dvě minuty za podražení. S třineckými nadějemi to vypadá bledě.
     
    57:54
    Naopak, sama měla obrovskou příležitost na zvýšení náskoku! Řípa ujížděl sám na Hrubce, ale když už se chystal zakončit blafák, vypíchl mu puk obránce Matyáš!
     
    57:33
    Rozehrávka L. Doudery s Matyášem v obranném pásmu. Olomouc dobře napadá a nepouští Třinec do šancí.
     
    56:54
    Formace Marosze sice drží hru v útočné třetině, ale nemůže se probojovat k ohrožení olomouckého gólmana Vošvrdy.
     
    56:27
    Vošvrda nedokázal nahození Zíba zkrotit svou hokejkou, a Třinec se proto nastěhoval do útočné třetiny a může pokračovat v náporu.
     
    55:47
    Mora už je v plném počtu a ihned zahrozila před Hrubcovou brankou. Pronikající Švaňhal jemně tečoval nabídku Machače a třinecký gólman musel být ve střehu.
     
    55:24
    Ondrušek překazil kombinaci Ocelářů a vyhodil puk až k Hrubcovi. Vypadá to, že Olomouc důležité oslabení přečká bez inkasované branky.
     
    54:57
    L. Doudera se na modré čáře dostal ke střele, ale musel si kotouč rovnat, a proto nebyl výsledek tak dobrý. Vošvrda vyrazil.
     
    54:23
    Zíb se teď ovšem nechal vytlačit hostujícím Řípou až do středního pásma a Olomouc může vystřídat. Třinec rozjíždí novou akci.
     
    53:47
    Zíbova první přesilovková střela branku minula, ale Třinec udržel kotouč na holích a pokračuje v náporu, který sílí.
     
    53:31
    Zbytečným útočným faulem v útočném pásmu Kohoutů se prezentoval Dávid Buc (OLO) a odpyká si dvouminutový trest za podražení.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 41. Kreps (Rufer) – 18. Houdek (Kucharczyk), 19. Knotek (Pekr)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Foltýn, Trončinský, Repe, Matyáš, L. Doudera, Zíb (C), Heider, Pisárik – Kindl, Plíhal, Kreps – Rufer, Jašek, Chmielewski – Marosz, Dravecký, Hrňa – Matuš, Cienciala, Gašparovič. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Ondrušek, Houdek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Staněk, Bartoň (C), Hraško, Dresler – Zuzin, Herman, Kucharczyk – Laš, Patera, Jergl – Řípa, Knotek, Pekr – Švaňhal, Machač, Buc. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Pavel Mikula, René Trombik – Tomáš Mikler, Vladan Bojda
    thejrc.org