Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (1:0, 3:3, 0:0)
Švédsko
Pátek 15.08.2014, 19:00 • Zimní stadion Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že se na vás zítra budeme těšit u finálového souboje, se s vámi loučím. Přeji hezký zbytek večera. (21:01:03)
     
    Nejlepší hráči zápasů:
    CZE: David Kaše
    SWE: Rasmus Asplund
     
    Je konec! České mužstvo po dalším fantastickém výkonu postupuje do finále Memoriálu Ivana Hlinky. Ve třetí třetině se celku Jakuba Petra podařilo udržet jednobrankový náskok a vyhrát tak nakonec v poměru 4:3. Ve finále turnaje se Češi střetnou s Kanadou, která porazila v semifinále USA vysoko 11:5.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Dvě vteřiny od postupu!
     
    59:28
    Český tým prvnímu útoku odolal, ovšem znovu jen za cenu zakázaného uvolnění. Celý stadion skanduje: "Češi, Češi".
     
    59:12
    Zakázané uvolnění českého mužstva. Hra se přestěhuje před Vladaře. Švédsko zkusí hru bez brankáře!
     
    58:37
    Pokus Jacoba Larssona se odrazil zpět před branku, naštěstí pro domácí tým se v těchto místech však nacházely jen české hole.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí části!
     
    57:43
    Dufek chtěl posunout po mantinelu kotouč na Suchého, místo u hrazení však utěsnili dva Švédové. Proto se musela česká pětka otočit rychle zpět.
     
    57:07
    Kylington vypálil od modré čáry, Vladař vyrazil puk jen před sebe, kde se však nacházel Grundström. Ten ale trefil znovu jen českého brankáře. Teď mělo české mužstvo velké štěstí.
     
    56:28
    Lukáš Jašek měl na holi pátou branku! Dostal ideální pas do brankoviště, kotouč mu však v rozhodující chvíli trochu poskočil.
     
    55:40
    Český tým se snaží soustředit nyní už hlavně na defenzívu, zároveň však důkladně soupeře atakuje hluboko v jeho třetině.
     
    55:10
    Češi však v útočném pásmu prohráli buly a Švédové šli najednou do přečíslení tři na dva. Nakonec zakončoval Kylington, jeho pokus ale stihl Vladař včas vytěsnit svým levým chráničem.
     
    54:47
    Švédové se dopustili ve středním pásmu drobné chyby, čehož chtěl hned využít Koblížek. Jeho střela zpoza obránce ale nebyla příliš razantní. Český forvard však alespoň vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    54:20
    Rychlá akce Čechů, na jejíž konci byl Filip Chlapík. Jeho bomba příklepem ale našla jen hrudník připraveného brankáře Felixe Sandströma.
     
    54:00
    Johnu Dahlströmovi se podařilo těsně před Vladařem tečovat letící kotouč. Naštěstí pro české mužstvo puk letěl těsně vedle pravé tyče.
     
    53:45
    Švédsko se už dobré dvě minuty drží nepřetržitě v pásmu Česka.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 10. Dufek (D. Kaše), 23. Krenželok (Weinhold), 34. Dymáček (Gago), 36. Anděl (Šoustal) – 25. L. Carlsson (Dahlén), 28. Erixon (Léman), 38. Dahlén (Ölund)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Koblížek, F. Chlapík (A), Jašek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Stránský, Dvořák, Gago – Ďurač .
    Švédsko: Sandström (Werner) – Kylington, G. Carlsson, Larsson, Emanuelsson, Alftberg, Léman, Younan, L. Carlsson – Davidsson, Asplund (C), Dahlström – Lööke, Ölund, Dahlén – Magnusson, Ek Eriksson, Ahl – Grundström, Kalte, Erixon.

    Rozhodčí: Fraňo, Hradil – Gebauer, Lederer

    Diváci: 2967
    ocianews.com