USA – Švédsko 5:4 (po pr.) | Česko – Kanada 2:6 (kon.)
konec
Česko
2:6 (0:4, 2:1, 0:1)
Kanada
Sobota 16.08.2014, 17:00 • ZS Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to nejen pro dnešek, ale i pro celý turnaj vše. Děkuji vám za pozornost po celou dobu Memoriálu Ivana Hlinky a přeji vám hezký zbytek stříbrného večera. Na shledanou. (19:16:33)
     
    Konečné pořadí Memoriálu Ivana Hlinky 2014/2015:

    1. místo – Kanada
    2. místo – Česká republika
    3. místo – Spojené státy americké
     
    Čeští reprezentanti dnes hráli na počest zesnulého Ivana Hlinky, od jehož úmrtí dnes uplynulo deset smutných let. Právě po této obrovské legendě českého hokeje je prestižní turnaj pojmenován. A sluší se dodat, že bývalý skvělý trenér i hokejista by musel být za dnešní výkon na domácí výběr opravdu hodně pyšný.
     
    Český výběr vypálil jen o dvě střely na branku méně, z čehož je jasně vidět, že největší rozdíl mezi oběma soupeři dnes byl v produktivitě.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 9 (22)
    Kanada – 7 (24)
     
    Na ledě probíhá focení obou vítězných týmů, tribuny stále tleskají.
     
    A fanoušci si společně s českými reprezentanty užívají další fantastickou děkovačku. A nejen oni, publikum sympaticky tleská i Kanaďanům, kteří se mohou i na konci Memoriálu Ivana Hlinky pochlubit stoprocentní úspěšností.
     
    Kanada se raduje už posedmé v řadě, to je opravdu neuvěřitelný počin. České barvy si oproti minulému ročníku polepšily o jednu příčku, zatímco loni braly bronz, letos je to stříbro. Třetí místo tentokrát připadlo Spojeným Státům americkým, které po samostatných nájezdech zdolali v dnešní bitvě Švédsko.
     
    A teď zvedli pohár nad hlavu i Kanaďané.
    Naprosto zasloužené vítězství pro Kanadu. Posedmé v řadě! Ovšem klobouk dolů před našimi mladíky.

     
    Kapitán David Kaše právě převzal trofej pro druhý nejlepší tým turnaje a publikum nadšeně skanduje bouřlivé pokřiky "Češi!" a "Hoši, děkujem!".
     
    Dnešní utkání sledovala fantastická návštěva – 3000 diváků!
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Česko – Libor Hájek (obránce)
    Kanada – Mitchell Marner (útočník)
     
    Vážení čtenáři, opravdu bych vám přál teď být na zimním stadionu v Břeclavi a slyšet tu fantastickou atmosféru. Fanoušci i přes porážku skandují bouřlivý pokřik "Hoši, děkujem!" tak, že ani není poznat, že Češi dnes prohráli. Kanada zaslouženě vítězí 6:2 a naprosto právem se raduje z dalšího prvenství. Na turnaji si počínala opravdu fantasticky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Filip Suchý si sjel volným prostorem až mezi kruhy a hezkou polovysokou střelu vyprášil vyrážečku připraveného brankáře Sawchenka.
     
    59:10
    A byla z toho nepříjemná rána, jíž gólman Sawchenko viděl a vyrazil až na poslední chvíli!
     
    58:45
    Češi se drží v útočném pásmu.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 24. Koblížek (Krenželok), 39. Jašek (Doudera) – 4. Strome (Marner), 10. Crouse (N. Roy, J. Roy), 14. Marner (Spencer), 17. Konecny (Roy, Barzal), 30. N. Roy (Spencer), 52. Crouse (Marner)


    Česko: Vladař (od 17. Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Koblížek, F. Chlapík (A), Jašek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Stránský, Dvořák, Gago – Ďurač.
    Kanada: Sawchenko (Booth) – J. Roy (A), Spencer, Briseboys, Meloche, Hobbs, Bear, Sompel – Knott, Strome, Marner – Crouse, N. Roy, Merkley (A) – Harkins, Barzal, Konecny (C) – Stephens, Soy, Musil – Beauvillier.

    Rozhodčí: Fraňo, Hodek – Bláha, Lhotský

    Diváci: 3000
    thejrc.org