Vítkovice – Ingolstadt 5:1 (kon.) | Třinec – Bern 7:0 (kon.) | Tappara – Stavanger 7:3 (kon.)
Kuopio – Sparta 4:5 (2:3 po s.n.) | Krefeld – Skellefteå 1:2 (kon.) | Kölner Haie – Košice 2:1 (kon.)
Vienna Capitals – Färjestad 4:1 (kon.) | Ženeva – Frölunda 4:3 (kon.) | Briançon – Villach 1:2 (kon.)
Zug – SaiPa 1:2 (kon.) | Zürich – Vålerenga 4:1 (kon.) | SønderjyskE – IFK Helsinky 4:5 (0:2 po s.n.)
Liberec – Kärpät 3:4 (kon.) | Djurgården – Fribourg 5:4 (po pr.) | Växjö – Mannheim 6:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
SC Bern
Čtvrtek 21.08.2014, 17:30 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5118 míst) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání mělo všechno – góly, důrazné střety i pěstní bitku. Já doufám, že jste byli s naším online přenosem spokojení. Na další utkání Ligy mistrů se můžete těšit již v sobotu, kdy Třinec od 20:00 přivítá norský Stavanger. Bern zamíří do Finska a v sobotu nastoupí od 15:00 na ledě Tappary Tampere. Pro dnešek je to z východního cípu České republiky vše, prožijte pěkný večer a na počtenou! (20:09:32)
     
    Druhé utkání skupiny E dopadlo očekávaným vítězství Tappary Tampere nad norským Stavangerem. Finové zvítězili 7:3, a v tabulce se tak zařadí na druhé místo právě za Třinec. Třetí pozici zaujme Stavanger, čtvrtý je po dnešku Bern.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 39 (13, 13, 13) – 35 (9, 11, 15),
    efektivita střelby: 17,95% – 0%,
    úspěšnost zákroků brankáře: 100% – 82,05%,
    zákroky brankářů: 35 – 32,
    trestné minuty: 49 – 38.
     
    Ve třetí třetině přečkali Oceláři hned na jejím začátku pětiminutové oslabení po faulu Chmielewského na Kinrada a pak začali na ledě znovu úřadovat. Obrovskou šanci neproměnil Kreps a na opačné straně ho napodobil hostující Blum. Tři minuty před koncem pak přidal šestou branku Orsava, když poslal do sítě z prvního doteku žabičku Klesly. O minutu později přidal opět Orsava poslední úder, to když ujel po pravé straně a v pádu zavěsil. Třinci se první představení na evropské scéně povedlo v tom nejlepším světle, celek z Bernu neměl nejmenší šanci a zrodil se drtivý výsledek 7:0.
     
    Je dobojováno, teď přichází na řadu vyhlášení těch nejlepších hráčů utkání. Ze strany Bernu je to obránce Philippe Furrer (0+0), za Oceláře přichází přebrat cenu Jiří Polanský (2+2).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Utkání končí symbolicky v obranné třetině Bernu a třinecká Werk Arena odměňuje Oceláře ovacemi ve stoje.
     
    59:43
    Běží poslední sekundy utkání a Třinec může slavit suverénní vítězství ve svém prvním představení v Lize mistrů.
     
    59:20
    Rufer se Žejdlem si dvakrát vyměnili kotouč a první jmenovaný ho chtěl tomu druhému ještě vracet před Bührera. Do nahrávky sáhl Blum.
     
    58:53
    Holloway se řítil po levé straně podél mantinelu, ale jeho přihrávku na lépe najetého spoluhráče zneškodnil Trončinský a následně si puk našel Hrubec.
     
    58:37
    Na druhé straně se snaží Bern alespoň o vstřelení čestné branky. Ale svatyni Hrubce neohrozil ani Gragnani, ani Krueger. Vhazuje se před gólmanem Třince.
    ORSAVA - 7:0
     
    57:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    To je debakl! JAKUB ORSAVA unikl po pravé straně a po minutě přidává svou druhou branku! Orsava ujel všem bernským obráncům a přestože měl na zádech Furrera, dokázal v pádu přesně zakončit – 7:0! Asistence: Jiří Polanský.
     
    57:29
    Irgl za brankou Hrubce nechal puk za sebou a toho se snažil využít Holloway, Irgla však zastoupil Adamský a Kanaďana ubránil.
     
    56:37
    Dnešní utkání sleduje z tribun Werk Areny 3723 diváků, takže k úplnému zaplnění je hodně daleko. Diváci naposled viděli zákrok Bührera proti střele někoho z domácích.
    ORSAVA - 6:0
     
    56:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přece jenom padla branka i ve třetí třetině! Na trochu netypický útočný výlet se vydal domácí Klesla, žabičkou našel přesně hůl JAKUBA ORSAVY, jehož střelu Bührer přes všechnu snahu neudržel a propustil do sítě – 6:0! Asistence: Rostislav Klesla.
     
    55:30
    Třinec je také v pěti, Hrubec je dnes bezchybný a dokázal to také proti střele Gragnaniho, kterou v pohodě vyrazil pryč.
     
    55:04
    Bern je již v plném počtu a na pár desítek sekund bude hrát přesilovku. Nezačal však dobře, Blum poslal puk na zakázané uvolnění.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 8. Polanský (Irgl, Adamský), 11. Nosek (Polanský, Irgl), 21. Polanský (Irgl, Žejdl), 37. Trončinský, 39. Linhart (Dravecký), 57. Orsava (Klesla), 58. Orsava (Polanský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Trončinský, M. Doudera, Galvas, Nosek, Linhart – Dravecký, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rufer – Chmielewski, Matuš, Hrňa. Trenér: Jiří Kalous.
    SC Bern: Bührer (Mischler) – Gerber, Blum, Gragnani, Jobin, Krueger, Furrer, Kreis, Kinrade – A. Berger, Reichert, P. Berger – Rüfenacht, Ritchie (A), Bertschy – Holloway, Moser, Plüss (C) – Loichat, Scherwey, Gardner (A). Trenér: Guy Boucher.

    Rozhodčí: Ladislav Smetana (AUT), René Hradil (CZE) – Jiří Gebauer (CZE), Vít Lederer (CZE)

    Diváci: 3723
    thejrc.org