První den - 4. ročník (kon.)
konec
První den - 4. ročník

Pátek 22.08.2014, 08:00 • Zimní stadion Na Lapači (kapacita: 5400 míst), Vsetín. • Wallachian Puck
     
    Utkání nakonec skončilo spravedlivou remízou 2:2, byť se nakonec zrodila vcelku nečekaně, jelikož hosté vyrovnali dvougolové manko během 12 sekund v 28 minutě utkání, kdy se dvakrát v krátkém sledu prosadil Michal Činčala, vždy s přispěním Maxima Vehovského. Závěrečná branka domácího Adama Turka padla po zaznění závěrečné sirény a na výsledek již neměla vliv. Pro dnešek děkujeme za pozornost a těšíme se na Vás od zítřejší osmé hodiny ranní.

    Branky a nahrávky: 18. Turek, 19. Dědek – 28. Činčala (Vehovský), 28. Činčala (Vehovský) (18:14:26)
     
    10.záp
    Skóre budiž otevřeno! Adam Turek se po samostatné akci nedal blafákem do bekhendu Drabčíkovi šanci. Stejnou mincí poté přidal i Matyáš Dědek, tudíž – 2:0 pro Vsetín.
     
    10.záp
    Úvod druhého dějství vzala do otěží Opava. Slezský celek dvakrát v dobré pozici před Růžičkou opět zklamal.
     
    10.záp
    Stále 0:0. Brankáři drží své celky. Střelcům zvlhl střelný prach. Vysuší jej do druhé půle?
     
    10.záp
    Zápas se hraje ve vysokém tempu. Za mohutné podpory vsetínských rodičů ovšem hrají prozatím prim oba brankáři. Na straně Slezanu Vincenc Drabčík, ve žlutém pak Daniel Růžička.
     
    10.záp
    Čeká nás poslední zápas úvodního hracího dne. Nastoupí v něm celky Opavy a domácího Vsetína.
     
    9.záp
    Poruba uhájila vedení, nakonec vítězí poměrem 5:4. Určuje tak jednu zásadní věc, hanácký tým nemá na kontě po třech utkáních ani jeden bod. Ostravané si naopak po nepovedeném startu proti Rize připisují druhé vítězství za sebou.

    Branky a nahrávky: 11. Skála (Petruška), 14. Petruška (Biály), 15. Macho (Puchala), 17. Pospíšil, 27. Petruška (Haladěj) – 5. Přibyl, 14. Přibyl, 16. T. Hlávka, 25. Buršík.
     
    9.záp
    Zatím sledujeme velmi zajímavý souboj. Poruba v něm vede 3:2, ač nevstoupila do utkání nejlépe a prohrávala. Ovšem díky brance Macha, která padla necelou minutu před koncem úvodní poloviny. Uvidíme, čeho se dočkáme v té druhé...
     
    9.záp
    Po úpravě ledu následuje předposlední utkání prvního hracího dne, utkají se v něm celky Poruby a Přerova.
     
    8.záp
    Brumov-Bylnice nakonec uhájil nejtěsnější vedení 2:1 a slaví tak první výhru v turnaji. Hostům ze severu Moravy nebyla nic platná ani minutu trvající powerplay.

    Branky a nahrávky: 12. Hodas, 16. Hodas (Ovesný) – 24. Kuchař.
     
    8.záp
    Frýdku-Místku dává po ukázkové individuální akci šanci na dostřel Jáchym Kuchař, který stahovačkou po vzoru Pavla Dacjuka nejprve postavil mimo hru obránce a poté zkušeně zakončil.
     
    8.záp
    Denis Hodas zvyšuje krátce po začátku druhého poločasu už na 2:0.
     
    8.záp
    Utkání se hraje v rychlém sledu a hra se příliš nepřerušuje. Jedno z těch mála přerušení si vzal na starost Denis Hodas, čímž dává nedávno renovovanému celku z Brumova-Bylnice vedení.
     
    8.záp
    Následuje utkání mezi Brumovem-Bylnice a Frýdkem-Místkem.
     
    7.záp
    Na divokém západě by se nemuseli stydět za takovou přestřelku, jakou předvedli ve druhé půli oba soupeři. Nakonec utkání skončilo výsledkem 11:5.

    Branky a nahrávky: 22. Chudoba, 24. Kovalčík, 24. Činčala (Vehovský, T. Kalužík), 25. Vehovský (Činčala), 29. Olšanský – 4. Mešar (Petrovský), 6. Petrovský, 9. Šotek (Suchý, Podolský), 10. Petrovský (Mešar), 15. Podolský (Šotek), 20. Šotek (Mešar), 20. Mešar, 23. Šotek, 24. Mešar, 26. Šotek (Podolský), 26. Petrovský (Mešar).
     
    7.záp
    Robert Podolský ještě do konce první půle zvýšil na 5:0 a tým z Tater kráčí za dalším vysokým vítězstvím. Na co se můžeme těšit ve druhém dějství?
     
    7.záp
    Hráči Popradu, a především jejich dvojice Petrovský, Mešar, opět vládnou ledu. Kamzíci vedou již 4:0. I když nutno dodat, že Opava neproměnila svá dvě trestná střílení. V obou případech se ujal exekuce Tadeáš Kužílek, Gajan v brance bílých byl pozorný. Stejný útočník se ještě na brankáře s jedničkou na zádech hnal i při probíhající hře, leč není mu přáno.
     
    Nyní proběhl zahajovací ceremoniál, kde promluvil ředitel turnaje Daniel Tobola a starostka města Vsetína Iveta Táborská. Poté, co si všichni přítomní poslechli slova z těchto úst a všechny tři státní hymny účastnících se zemí, následuje sedmé utkání. Potká se v něm Slezan Opava a HK Poprad.
     
    6.záp
    Přerov opět ztratil vedení. Stejně jako v prvním utkání proti Vsetínu Hanákům nestačilo dvoubrankový náskok. O něj definitivně přišli v osmnácté minutě zásluhou druhé branky Livišicse, který necelé čtyři minuty před koncem dovršil hattrick a zařídil tak pro pobaltskou pýchu hokeje druhé vítězství.

    Branky a nahrávky: 1. Hlávka, 7. Plchot – 13. Livišics (Ramanis), 18. Livišics (Orlovs), 27. Livišics (Ramanis).

    Dominik Tobola

    ocianews.com