Třinec – Opava 2:1 (kon.) | Pardubice – Zlín 0:0 (kon.) | Vlašim – Frýdek-Místek 0:2 (kon.)
Olomouc – Znojmo 0:2 (kon.) | Táborsko – Karviná 1:1 (kon.)
konec
FK Třinec
2:1 (0:1)
Slezský FC Opava
Sobota 23.08.2014, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Utkání mezi Pardubicemi a Zlínem skončilo bezbrankovou remízou, a proto se Třinec, který dnes získal tři body, na Zlín nedotáhne, ale posune se na úroveň sedmi bodů a bude čekat na další výsledky. Opava zatím zůstává v čele tabulky, sesadit ji může Karviná v případě vítězství v Táborsku. Příští týden se Třinec představí v předehrávce 5. kola na hřišti Ústí nad Labem již v pátek 29. srpna od 18:00. Opava bude ve šlágru kola v sobotu 30. srpna rovněž od 18:00 hostit olomouckou Sigmu. Ode mě je to pro dnešek z fotbalového Třince vše, doufám, že se vám online přenos líbil. Přeji vám příjemné sobotní odpoledne a někdy příště na počtenou! (12:11:59)
     
    V Třinci je utkání u konce, druhý poločas přinesl červenou kartu opavského Mrázka, dva zásahy Třineckých, a proto také nakonec jejich vítězství. V šedesáté minutě se balon po závaru před opavskou brankou odrazil k Motyčkovi a ten svou dělovkou z úhlu vyrovnal na 1:1. O dvě minuty později se nepochopitelně nechal vyloučit hostující Mrázek, když poslal nesportovním zákrokem mimo hru k zemi Vomáčku. Třinec početní výhody rychle využil a Joukl ho po centru Malíře poslal hlavičkou do vedení. V závěru se Opava pokoušela o tlak, ale v desíti lidech to měla hodně složité. Žádnou gólovou příležitost už si nevytvořila, a z Třince tak odjede s prázdnou a poprvé ztratí tři body. Zato Třinečtí si připisují druhé ligové vítězství v řadě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na rohový kop Ševčíka už přiběhl i brankář Květon, ale k hlavičce se nikdo z hostí neprotlačil. S opavskými nadějemi to již vypadá hodně bledě.
     
    90+4
    Míč se po Ševčíkově přímém kopu odrazil jen k Jouklovi a ten stihl odkopnout daleko pryč. Po zásahu Vomáčky je tady ovšem rohový kop pro hosty. To je drama.
     
    90+3
    Ševčík vybojoval další žlutý faul na svou osobu. Na polovině hřiště ho tvrdým zákrokem sestřelil Tomáš Matoušek (TRI).
     
    90+3
    Už to vypadalo, že bude Málek šetřit čas u rohového praporku, on ovšem odcentroval na Dediče, ten se po míči natahoval marně.
     
    90+2
    Dedič na útočné polovině Třince odstavil Mikulu a vybojoval tím míč pro spoluhráče Málka. Třinečtí se pak odhodlali k centru, ten srazil hlavou svému brankáři Dvorník.
     
    90+1
    Opava má ještě na vyrovnání čas, hlavní rozhodčí totiž nastavuje čtyři minuty. Ševčíkova standardní situace Třinec neohrozila, k hlavičce se nikdo z hostí neprotlačil.
     
    90
    V další akci už se Jaroslav Málek (TRI) neukázal v tak příznivém světle a za faul na Ševčíka obdržel žlutou kartu. Přímý kop Opavy rozehrává sám Ševčík.
     
    90
    Matoušek vyslal do úniku po lajně Málka a ten pak v soubojích s opavskými obránci pošetřil cenné sekundy a přihrál Matouškovi do ofsajdu.
     
    89
    Avizované střídání Třince je tady. Domácí střídají potřetí a je to jejich poslední změna. Ze hry odešel Martin Motyčka, nahradil ho Tomáš Matoušek.
     
    88
    Opava se opět dostala do útoku, centr Svatonského domácí defenziva odvrátila za šestnáctku, kde se v pádu pokoušel o střelu Grussmann, ale neměl moc šancí na úspěch.
     
    87
    Teď už se Třinci daří držet míč a nepůjčovat jej opavskému soupeři. Do konce základní hrací doby zbývají tři minuty a domácí ještě jednou určitě vystřídají.
     
    86
    Třinec se po dlouhé době podíval také dopředu a hned z toho byla velká příležitost! Málek odcentroval na levou stranu a Dedič poslal svou ránu z voleje do boční sítě!
     
    85
    Opavští fanoušci byli s rozhodnutím sudího pořádně znepokojeni a museli být upozorněni a umravněni třineckým hlasatelem.
     
    84
    Třinečtí přicházejí s druhou změnou. Hřiště opouští Ondřej Smetana, na jeho místo nastupuje Slovák René Dedič. Poslední akci Slezského FC zastavil praporek pomezního rozhodčího.
     
    83
    Naštěstí pro domácí rozehráli Opavané přímý kop prachbídně. Ševčík přihrál balon pod sebe na Pospěcha, jehož oblouček do šestnáctky nikoho nenašel.
     
    82
    Třinec znovu balon v útočné fázi ztratil. Martin Motyčka (TRI) pak za hranicí pokutového území přistrčil Schaffartzika a obdržel žlutou kartu. Nebezpečný přímý kop rozehraje Ševčík.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 60. Motyčka, 68. Joukl – 5. Schaffartzik

    Karty:   22. Hupka (TRI), 45. Kubáň (TRI), 82. Motyčka (TRI), 90. Málek (TRI), 90+3. Matoušek (TRI) – 57. Mikula (OPA)   62. Mrázek (OPA)


    FK Třinec: Paleček – Lisický, Vomáčka (C), Čelůstka, Kubáň – Hupka – Malíř (80. Málek), Motyčka (89. Matoušek), Ceplák – Joukl, Smetana (84. Dedič). Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Rohel – Velner, Voves, Matoušek, Lukáš, Málek, Dedič.

    Slezský FC Opava: Květon – Pospěch, Dvorník (C), Mikula, Čelůstka (73. Machálek) – Metelka, Horka (78. Grussmann) – Vavřík (73. Svatonský), Ševčík, Schaffartzik – Mrázek. Trenér: Jan Baránek.
    Náhradníci: Hampel – Grussmann, Neubert, Machálek, Svatonský.

    Rozhodčí: Ondřej Pechanec – Zdeněk Dobrovolný, Vít Melichar

    Diváci: 1502
    ocianews.com