7. etapa Alhendín - Alcaudete De Marchi (kon.)
konec
7. etapa Alhendín - Alcaudete

De Marchi

(Hesjedal)

sk Pátek 29.08.2014, 13:30La Vuelta
     
    Pelotón doviedol Gilbert, na ktorého bol tento kopec taktiež stavaný. Prvá päťka siedmej etapy.

    1. Alessandro DE MARCHI (66)
    2. Ryder HESJEDAL (101)
    3. Hubert DUPONT (11)
    4. Johann TSCHOPP (129)
    5. Philippe GILBERT (44) (17:34:35)
     
    Po druhé miesto si prišiel Kanaďan – Ryder Hesjedal.
     
    Alessandro De Marchi to zvládol a posledných tristo metrov už iba oslavoval. Gestom ukazujúcim na srdce ukázal svoju bojovnú tvár a nevzdávajúci sa entuziazmus v sebe. Bojuje sa už iba o druhé miesto.
     
    1
    Záverečný kilometer pre De Marchiho a veľké víťazstvo na Vuelte pre tím Cannondale. V BMC sa majú na čo tešiť, po skvelých výkonoch na Tour De France ukazuje svoju kvalitu De Marchi aj na Vuelte.
     
    2,5
    De Marchi má už k dobru 95 sekúnd a už stúpa na mierny kopček v závere siedmej etapy, ktorý by mu ale vôbec nemal ublížiť, práve naopak.
     
    4
    O víťazovi je zrejme rozhodnuté. Pelotón je už od desiateho kilometra zmierený s tým, že o víťazovi sa rozhodne v úniku.
     
    6
    De Marchi ide vynikajúco! Už má iba päť kilometrov do cieľa a náskok zvýšil pred svojim prenasledovateľom na 50 sekúnd. Na pelotón má náskok 03:15
     
    8
    Johan Tschopp z BMC sa odpútal od Hesjedala a vydal sa stíhať De Marchiho – ktorý má na neho náskok 18 sekúnd.
     
    9,5
    Menej ako desať kilometrov do cieľa a De Marchi má šancu získať svoju prvú etapu na Vuelte. Treba poznamenať, že šanca pelotónu je v týchto chvíľach mizivá.
     
    10
    Alessandro De Marchi, najbojovnejší jazdec tohtoročnej Tour De France, nastúpil svojim konkurentom v úniku a pokračuje osamotený a má k dobru tri minúty a už iba 10 km do cieľa!
     
    11
    Hubert DUPONT nezvládol tempo nasadené ostatnými troma jazdcami a stratil kontakt.
     
    15
    Štyria jazdci majú teda našliapnuté k tomu, aby si to v miernom stúpaní rozdali o víťazstvo. 03:30 náskoku a iba 15 km do konca etapy.
     
    20
    Náskok 20 km pred cieľom na 04:00 – únik má ideálny náskok pred pelotónom. Dnes zrejme nebudeme vidieť boj v pelotóne o víťazstvo.
     
    24
    De Marchi mal zrážku, bol ošetrovaný. Odstup stále na priaznivej časovej hodnote 04:15.
     
    31
    Náskok prednej skupiny sa blíži k hranici 04:30, pelotón ukazuje svoju silu a únik to napokon nebude mať až také ľahké, aké sa ukazovali predpoklady pred etapou.
     
    36
    Hodnotené stúpanie už v tejto etape nebudeme mať, napriek tomu to nie je rovina. Cyklisti neustále jazdia po krátkych kopcoch. Medzitým opäť stráca Bouhanni kontakt a Peter Sagan je tiež na konci pelotónu.
     
    40
    Skupinka okolo De Marchiho a Hesjedala stráca okolo 5:00 na pelotón.
     
    46
    Aj John Degenkolb bol dnes ošetrovaný. Ten má menšie problémy v čase, keď pelotónu chýba na vrchol asi pol druha kilometra.
     
    48
    Poradie na vrchole kopca: 1. Johann TSCHOPP (129)
    2. Ryder HESJEDAL (101)
    3. Hubert DUPONT (11)

    Prekvapujúco na čele chýbal De Marchi, ktorý sa zdal v tomto zložení ako najlepší jazdec do vrchu. Štvorica je však stále pokope a pelotón má na ňu manko 05:30.
     
    55
    V polovičke kopca má problémy skupinka s napr. Cancellarom. Petra Sagana sme tam nevideli. Kontakt stráca v hlavnom balíku aj Bouhanni, ktorý mohol byť rýchly v závere. Unikajúca štvorica stráca 05:30.

    Jozef Čelestiak

    bahis siteleri