TK Ondřeje Synka po návratu z MS (kon.) | TK Lukáše Krpálka po návratu z MS (kon.)
Tisková konference Salith Šumperk (kon.)
konec
Předsezónní tisková konference klubu Salith Šumperk

Pondělí 01.09.2014, 16:00 • Hotel Sport, Zimní stadion Šumperk • Tiskové konference
     
    Z tiskové konference klubu Salith Šumperk na severní Moravě je to vše, loučím se s vámi z Hotelu Sport. (17:15:20)
     
    Ředitel klubu Vladimír Velčovský oficiálně ukončuje tiskovou konferenci a děkuje všem přítomným za účast. Dále doufá ve zdařilou sezónu a naplnění již stanovených cílů.
     
    Jaromír Jindřích: "Někteří obránci mají občas problém střílet od modré čáry, než tomu bylo dříve (smích)."
     
    Radek Kučera: "My všichni budeme mít dlouho problémy s posuzováním nových pravidel, také fanoušci. Třeba pravidlo s icingem souvisí s ochranou hráče při dojíždění kotouče u mantinelu, mělo by to pomoci."
     
    Jaromír Jindřich: "Složitější je změna zakázaného uvolnění. Hráči mají sami občas problém posoudit, zda icing pískán bude nebo ne. Ale hokejisté dle mého názoru rychle přijdou novým pravidlům na chuť."
     
    Došlo ke změně v pravidlech, třeba k posunutí modrých čar. Ale i jiné složky hokeje. Jaromír JIndřich: Já osobně změnu modrých čas kvituji, lépe se hrají přesilovky a bránící celek má složitější obranu v oslabení. My v Šumperku máme typy hráčů, kteří mohou přesilovky otočit v náš prospěch."
     
    Draci sehrají během sezóny i dva zápasy ve dvou dnech (Kadaň, Most). Vše je zařízeno z důvodu úspor cestování mančaftu.
     
    Vladimír Velčovský doplňuje, že každá případná výrazná posila může přijít pouze na úkor jiného hokejisty v klubu.
     
    Radek Kučera: "Matěj Pekr z Olomouce zatím není podle spekulací vyjendávám pro Šumperk, i když jsem už dříve něco četl na diskusích."
     
    "Případné spolupráci s novým extraligovým klubem HC Olomouc se vůbec nebráníme, pokud bude pro obě strany výhodná. Samozřejmě by šlo jen o spolupráci v rámci střídavých startů, třeba jako teď v létě byl u nás na zkoušce Jakub Lehečka," uvádí Kučera.
     
    Vladimír Velčovský: "Byli bychom velmi neradi, kdyby se rekonstrukce stadiony nestihla odehrát do začátku sezóny 2015/2016. Salith nechce ani příští přípravu začínat mimo vlastní prostředí."
     
    Výsledný efekt prodejů suvenýrů není takový, aby Salith Šumperk mohl produkovat větší množství suvenýrů.
     
    Vladimír Velčovský: "Možnosti ohledně předmětů pro fanoušky je plná řada. Jenže už dříve některé věci nesedly. Záleží však na zájmu diváků o jednotlivé položky. Ne vše se prodá tak, jak si klub představuje."
     
    Došlo k tématu o rekonstrukci zimního stadionu v Šumperku. "Aktuální sezóna není ohrožena, co se týče průběhu letošního ročníku." Jestliže bychom nedošli dále jak do semifinále, rekonstrukce rozhodně do konce nastávajícího sezóny nezasáhne.
     
    Také tentokráte padá otázka na kapitána týmu. Radek Kučera uvádí, že i letos zůstane kapitánem zkušený bek Aleš Holík.
     
    Představuje se asistent trenéra Jaromír Jindřich. Působil v pardubické mládeži a je členem komise mládeže Českého svazu ledního hokeje. V Pardubicích nastaly změny a Jindřich aktuálně vypomůže v Šumperku.
     
    Vladimír Velčovský doplňuje, že kádr je dostatečně široký a k hráčské krizi by dojít nemělo.
     
    Radek Kučera: "Šetřit hráče rozhodně nechceme, měli by být v zápřahu. V rámci spolupráce s ostatními kluby chceme koordinovat s dračím "B" týmem nebo druholigovými mančafty. To vše, kdyby byla situace nutná."
     
    Trenér Radek Kučera dále zodpovídá dotaz ohledně obránce Ondřeje Starého, který patří extraligovém klubu z Pardubic, v Šumperku je na hostování.

    Martin Schwarz

    bahis siteleri