TK k nominaci před semifinále Davis Cupu (kon.) | TK před startem házenkářské sezony (kon.)
TK HC Rebel Havlíčkův Brod (kon.)
konec
Tisková konference k nominaci před semifinále Davis Cupu

Úterý 02.09.2014, 11:00Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (13:24:12)
     
    Ještě jednou připomínám že Českou republiku bude na zápasu Davisova poháru reprezentovat osvědčená čtveřice: Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý.
     
    Oficiální část tiskové konference těmito slovy končí, nyní je prostor pro rozhovory se zástupci médií.
     
    Navrátil: Jirka Veselý začíná trénovat zítra, stejně tak by měl zahájit tréninkový procest také Lukáš Rosol. Věříme, že Tomáš se k nám připojí co nejdřív, protože mu přejeme samozřejmě na US Open úspěch.
     
    Navrátil: Komunikace s francouzským týmem vázne, ale je to tradiční. Berdych třeba s Gasquetem vychází dobře, ale jinak se navzájem Češi a Francouzi nevyhledávají a asi tam není žádné větší přátelství.
     
    Česká nominace pro Davis cup: Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol, Jiří Veselý.
     
    Navrátil o inspekční cestě v USA: Sledoval jsem všechny hráče, samozřejmě jedničkou byl Tomáš Berdych. Já doufám, že uspěje ještě s Thiemem a nabere sebevědomí. Štěpánkovi zápas nevyšel, Bachinger byl ale rozehraný a nedal mu žádnou šanci. Lukáš Rosol doplatil na to, že vyhrál turnaj v New Havenu, protože ještě v neděli hrál. S kvalifikantem Čoričem sice prohrál hladce, ale byl hodně zklamaný. Jirka Veselý měl velice těžký los, čekal ho Stan Wawrinka. Ale Jirkův výkon byl po dva sety velice dobrý, navíc měl setbol. Ve formě jsou tedy všichni hráči.
     
    Pála: Ten tlak je samozřejmě vyšší, ale proto člověk hraje. Čekáme plnou halu, ale myslím si, že fanoušci naopak poženou český tým.
     
    Pála: V Americe jsem toho viděl hodně, v hlavě mám černý víkend. Dost českých tenistek vypadávalo, ačkoliv mělo na to postoupit dál. Co se týká Němek, tam to bylo všelijaké. Jeden zápas byl dobrý, druhý o dost slabší. Rozhodneme se v listopadu, kdo jakou bude mít formu.
     
    Fedcupový kapitán Petr Pála: Vzpomínky na loňské finále jsou nádherné a já doufám, že hala opět bude plná. Holky navíc hrají výborně, navíc máme atraktivního soupeře a věřím, že si diváci cestu najdou.
     
    Vladimír Šafařík: Žádná rutina to po minulých letech není. Každá taková akce je pro nás vždy něčím jiným. Smluvně je potvrzená O2 Arena. Problémem, který zůstává, je předprodej vstupenek. Ještě však nebyl s jednotlivými televizemi domluvený kontrakt. Zájem o vstupenky je ovšem obrovský a měli bychom je dát do prodeje co nejdřív. Časy by měly být 13:30, což však není zatím úplně potvrzeno. Veřejnost budeme informovat okamžitě, jakmile časy budou potvrzeny. Německý tým sem absolvoval několik cest a celá výprava soupeře je spokojena. Uděláme všechno pro to, aby to vyšlo.
     
    Miroslav Černošek: Na základě objektivních skutečností jsme se rozhodli pro uspořádání finále v Praze. U Ostravy nás to hodně mrzí, ale tlak z ITF byl poměrně velký a hala v Ostravě tyto podmínky nesplňuje. V posledních třech letech je to pro nás páté finále. Co se týká našeho týmu, tak samozřejmě máme v jeho čele dvojnásobnou wimbledonskou vítězku a prezident republiky by také měl přijít. Jde hlavně o to, abychom to důstojným způsobem zvládli.
     
    Kaderka: Věřme, že Fed cup bude taková třešnička na dortu, ale mohly by to klidně být třešničky dvě společně s Davis Cupem. Ze sportovního pohledu je to nejšpičkovější a nevýznamnější akce, která ve sportu je. Potkal jsem se se spoustou lidí na cestě v Americe, všichni se na ten zápas těší, těší se i do Prahy. Bude tady zasedání fedcupové komise ITF, což při finálových utkáních pravidelně bývá. Oceněna by také při té příležitosti měla být Helena Suková. Takové události budou jistě atmosféru finálového utkání ještě více dokreslovat.
     
    Tejkal: Zápas je už beznadějně vyprodaný, zbývá pouze malý počet vstupenek.
     
    Tisková konference začala.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Radek Barkman

    bahis siteleri