Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference AZ Havířov (kon.)
Tisková konference HC Slovan Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference HC Verva Litvínov (kon.)
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice

Čtvrtek 04.09.2014, 15:00Tiskové konference
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, přijměte však pozvání na 17.30, kdy v Budvar aréně začíná duel Regionálního poháru, a zároveň generálka obou týmů na nový ročník, mezi Motorem a Jihlavou. (15:30:02)
     
    Tomáš Kučera ukončil tiskovou konferenci.
     
    S tím pózuje pro fotografy nový kapitán Josef Straka.
     
    Otázky už žádné nejsou, na řadě je představení nového dresu.
     
    Otázka: Jaký bude Jihlava soupeřem pro první kolo? Petr Rosol: Je asi jedno, s kým začínáme. Říká se, že los je dobrý, za pár dní zase, že je špatný. Je trošku paradoxní, že se soupeři, se kterými jsme hráli v Regionálním poháru, tak hrajeme první tři kola..."
     
    Otázka: Kolik je prodaných permanentek? Stanislav Bednařík: "K dnešnímu dopoledni je prodáno přes dva tisíce permanentek, k tomu je jich několik desítek rozdaných mládeži a A-týmu, navíc jsou další zarezervované." Tomáš Kučera: "Od letoška je možnost si zakoupit vstupenky i den před zápasem ve fanshopu, jinak samozřejmě funguje internetový předprodej."
     
    Otázka: Bude nějaké slavnostní zahájení před pondělním začátkem sezony? Tomáš Kučera: "Bude, ale mělo by to být trošku překvapení. Proto to zatím nechceme prezentovat. Ale diváci se mají, na co těšit."
     
    Otázka: Je možný návrat Aleše Kotalíka? Petr Sailer Jediné co vím, tak je v přípravě na zářijový turnaj v golfu ve Stuttgartu.
     
    Otázka: Je sestava na pondělí duel s Jihlavou už daná? Petr Rosol: "Nikdy není jasná. Ale dnes ještě hrajeme generálku a může se stát cokoliv. Dnešek nám napoví, ale sestavu v hlavě mám. Není přesně dané, kdo bude brankářská jednička. Ale do sezony půjde jako jednička Hynek Kůdela."
     
    Otázka: Dá se porovnávat síla kádru oproti loňskému roku? Petr Rosol: "Letos je natrénováno, loni na to nebyl čas. Tým se poskládal trošku jinak, měli bychom být ofenzivněji ladění. Letos bychom měli góly dávat. Tým jsme doplnili i typově, třeba do přesilovek."
     
    Je řada na otázky na novinářů.
     
    Nový kapitán týmu Josef Straka: "V Budějovicích jsem prvním rokem, ale mám jen pozitivní pocity. Pokud mohu mluvit za všechny, tak jsme všichni nažhavení do sezony a snad povedenou přípravu přeneseme do první ligy."
     
    Trenér Petr Rosol o kvalitě týmů: "V začátku přípravy jsme hráli s extraligovými celky a výsledkově se nám příliš nedařilo. Ale postupem času jsme hráli s celky z první ligy a byli jsme s Jihlavou, Třebíčí a Havlíčkovým Brodem konkurenceschopní."
     
    Radek Bělohlav o týmu a letní přípravě: "Do přípravy jsme zapojili okolo 35 hráčů. Příprava proběhla v pohodě, absolvovali jsme jí v domácím prostředí, jeden týden jsme byli na soustředění na Šumavě. Na led šlo 32 hráčů, všichni odehráli alespoň jeden zápas. Hráčů jsme měli dostatek na to, abychom vybrali ideální základní sestavu."
     
    Cíle klubu slovy prezidenta klubu Romana Turka: "Chtěli bychom se pohybovat do šestého místa a pokud možno, tak abychom zabudovali do týmu co nejvíce mladých hráčů. A zejména, abychom hráli doma atraktivní hokej, který by se divákům líbil. A doma abychom vyhrávali."
     
    Úvodní slovo pronesl Stanislav Bednařík: "V loňské sezoně jsme úspěšně hospodařili a neskončili ve ztrátě. Plnili jsme naše závazky včas. Rozpočet pro letošní sezonu jsme navýšili na 40 miliónu korun. Pět miliónu navíc jsme použili na posílení kádru. V loňské sezoně jsme měli jednoho kmenového hráče, letos je jich devatenáct. Investovali jsme do nákupu i zkvalitnění kádru."
     
    Tomáš Kučera zahájil tiskovou konferenci a představil všechny účastníky tiskové konference.
     
    Tiské konference se zúčastní hlavní trenér Petr Rosol, sportovní ředitel Radek Bělohlav, generální manažer Stanislav Bednařík, prezident klubu Roman Turek, provozní ředitel Petr Sailer, kapitán A-týmu Josef Straka a ředitel marketingu a PR Tomáš Kučera.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z předsezónní tiskové konference hokejového klubu ČEZ Motor České Budějovice, která se koná ve čtvrtek 4. září od 15 hodin v restauraci hotelu Malý pivovar.

    Pavel Kortus ml.

    ocianews.com