Vítkovice – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:0 (kon.) | Olomouc – Slavia 2:3 (2:3 po s.n.)
Liberec – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:1 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 2:5 (kon.)
Sparta – Plzeň 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 12.09.2014, 18:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    První extraligový den letošní sezony je tedy u konce, v jednom ze zápasů porazil Třinec před vyprodaným hledištěm Pardubice 2:1. Oceláři budou hrát doma i ve druhém kole, a to v neděli od 15:00 proti nováčkovi z Olomouce. Pardubice budou na konci tohoto týdne cestovat do Mladé Boleslavi, kde bude od 17:30 jejich soupeřem tedy druhý novic v Tipsport extralize. Z Třince je to vše. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek pátečního večera a záživný víkend třeba ve společnosti serveru Onlajny.com. Na počtenou! (21:01:31)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 44 (11, 17, 16) – 22 (7, 7, 8),
    střely mimo: 12 (4, 2, 6) – 8 (3, 3, 2),
    hity: 22 (6, 8, 8) – 13 (3, 7, 3),
    vyhraná vhazování: 42/80 (15, 9, 18) – 38/80 (12, 15, 11),
    úspěšnost na vhazování: 53% – 47%,
    trestné minuty: 12 (8, 2, 2) – 18 (8, 2, 8).

     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Peter Hamerlík (TRI) – Robert Kristan (PCE).

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni zcela po zásluze oba brankáři. Hlavně Kristan předvedl skvělý výkon a dlouho odolával třineckým nájezdníkům.
     
    Je hotovo, Oceláři dokázali v poslední periodě otočit stav utkání ve svůj prospěch a získávají tři body. Slezané začali třetí třetinu velice aktivně, ale dlouho se nemohli dostat ke gólovým šancím. Až po sedmi minutách třetího dějství tečoval Polanský Adamského střelu od modré čáry a Kristan poprvé kapituloval. Třinecké vyrovnávací branka značnou měrou nabudila a už o dvě minuty později vedli. Irgl dorazil do prázdné branky odraženou ránu Rotha při dvojnásobné přesilovce Třince. V poslední desetiminutovce měli hosté několik možností k vyrovnání. Tybor bekhendem branku minul, pak Hamerlík zasáhl proti Nahodilovi a v závěrečné pardubické hře bez gólmana i proti Zohornovi. Oceláři vybojovali na úvod ve velmi těžké utkání všechny tři body, Východočeši odjíždějí s prázdnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Běží poslední sekundy utkání a Třinečtí si je užívají v útočném pásmu. Orsava střílel vedle až na zadní plexisklo. Pardubice se brání.
     
    59:16
    Roth se nakonec u mantinelu dostal ke kotouči a vyhodil do útočného pásma obloukem. Tomáš Marcinko (PCE) puk sevřel a podle nových pravidel odchází na dvě minuty za katr. To je asi konec pardubických nadějí.
     
    58:38
    Pardubice hrají bez brankáře se šesti bruslaři! Sýkora našel v dobré střelecké pozici Zohornu, ale Hamerlík se přemístil včas a vytěsnil!
     
    58:26
    Linhart obětavě zastavil dělovku Sýkory od modré čáry a Matuš v pádu posunul jen na zakázané uvolnění. Pardubický tlak je tady, Východočeši si vybírají oddechový čas.
     
    57:50
    Teď vjel do útočné třetiny hostů Tybor a hned tam bylo nebezpečno. Jeho zablokovanou ránu dorážel mimo Marcinko.
     
    57:23
    Roth střílel tentokrát těsně vedle, ale Pardubice se nemohou vymanit z vlastního obranného pásma. Do konce zbývá půl třetí minuty.
     
    56:43
    Gregorc se pustil do útočení, ale k ničemu pořádnému to nevedlo. Hodně rychle se musel vracet zpátky za Draveckým.
     
    56:13
    Kristan vyrazil i Galvasovu střelu od modré čáry, ale nápor Slezanů pokračuje. Linhart pálil znovu od modré vysoko nad bránu.
     
    55:36
    Proti střele Klesly toho Kristan příliš neviděl, ale puk nakonec doplachtil do jeho lapačky. Třinec šetří cenný čas v útočné třetině.
     
    55:12
    Rozběhla se poslední pětiminutovka základní hrací doby. Vyprodaná Werk Arena přihlížela zablokované střele Žejdla, o blok se postaral Benák.
     
    54:28
    Perné chvilky pro domácí obranu! Sýkorovu střelu chtěl dorazit za Hamerlíka Nahodil, ale jeho krajan v bráně Ocelářů si vše pohlídal! V následné potyčce obránci Třince Nahodila umravnili.
     
    54:00
    V posledních sekundách převzaly iniciativu zase Pardubice. Proti první střele Čáslavy nemusel Hamerlík zasahovat, tu druhou již vyrážel.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 47. Polanský (Adamský, Irgl), 49. Irgl (Roth) – 15. Kolář (Starý, Benák)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, Linhart, Nosek, M. Doudera, Trončinský, Galvas, L. Doudera – Adamský, Plíhal, Kreps – Rufer, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Kindl, Matuš, Dravecký. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Dynamo Pardubice: Kristan (Halász) – Čáslava (C), Píša, Ščotka, Benák, Kočí (A), Gregorc, Korím – Nahodil, Zohorna, Sýkora (A) – Tybor, Marcinko, Radil – Starý, Špaček, Kolář – Semorád, Cetkovský, Moučka – Poulíček. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Hribík, Mrkva – Barvíř, Blümel

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    ocianews.com