Olympiakos – Atlético 3:2 (kon.) | Juventus – Malmö 2:0 (kon.) | Liverpool – Ludogorec 2:1 (kon.)
Real Madrid – Basilej 5:1 (kon.) | Monaco – Leverkusen 1:0 (kon.) | Benfica – Zenit 0:2 (kon.)
Galatasaray – Anderlecht 1:1 (kon.) | Dortmund – Arsenal 2:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:0 (1:0)
Arsenal FC
Úterý 16.09.2014, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Utkání mělo po celou dobu svého trvání jednoznačného vládce. Byla jím domácí Borussia, který soupeři vůbec nic nedovolila. Klání rozhodly dvě branky. Nejprve se na konci první půle prosadil Ciro Immobile, načež nedlouho po zahájení druhého poločasu navýšil vedení Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmund měl spoustu dalších příležitostí, které však nevyužil. A to i díky výtečně chytajícímu Szczesnému, jemuž mohou spoluhráči poděkovat. Svěřenci Jürgena Kloppa tak zdolali Arsenal 2:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 7:1 (22:41:10)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Útočí opět domácí, kteří zřejmě nemají dost. Ramos si seběh do středu hrací plochy a narazil si s Aubameyangem. Druhá přihrávka však našla pouze Szczesného.
     
    90+1
    Balon drží ve středu hrací plochy Arsenal. Gunners se ale zatím nemají k útočení. Přízvisko Gunners dnes skutečně není na místě. Hosté si nedokázali prakticky nic vytvořit.
     
    90
    K základní hrací době duelu se budou nastavovat rovné tři minuty.
     
    90
    Wilshere nalezl nabíhajícího Podolského, kterému se ale nepodařilo zakončit. A to především díky vyběhnuvšímu Weidenfellerovi.
     
    89
    Ginter chtěl prodloužit centr směrem brance, což se mu ale vůbec nepovedl. Pro balon si došel Szczesny. Utkání se blíží ke svému závěru.
     
    88
    Teprve druhá žlutá karta v utkání. Za odstrčení soupeře ji dostává Jank Wilshere (ARS). Na hráčích Arsenalu jde vidět velká frustrace.
     
    88
    Mchitarjan byl ve středovém kruhu zastaven Sánchezem, který se za tento výrok na hlavního arbitra Benquerençu velmi zlobí. Více však nezmůže, verdikt zněl jasně.
     
    87
    Ramos se mohl stát ihned po svém příchodu dalším střelcem, ovšem dlouhou přihrávku odkopl Szczesny. Hostující brankář celou situaci velmi dobře přečetl.
     
    86
    Trávník opouští střelec první branky Immobile, kterého nahradí Ramos.
     
    84
    Mchitarjan se prodral mezi dvěma obránci Arsenalu, kteří však nakonec zasáhli. Následovat bude rohový kop z levé strany. Opět se chystá střídání na domácí straně.
     
    83
    Na trávníku zůstal nyní ležet Welbeck, který byl zasažen kopačkou soupeře. Okamžitě se však vrací do hry.
     
    82
    Sánchez pálil z hranice velkého vápna, ovšem rána byla zblokována Papastathopoulosem. Borussia se poté chopila balonu a zahájila postupný útok. Velmi pomalý, pochopitelně.
     
    81
    Subotić chtěl nalézt Aubameyanga, který je opět ve hře. Zranění zřejmě nebylo vážné. Do konce utkání již příliš času nezbývá, domácí stále drží pohodlné vedení.
     
    80
    Nebezpečnou přihrávku Welbecka eliminoval Subotić. Domácí se poté vydali kupředu, kde došlo ke střetu Szczesného a Aubameyanga. Oba borci šli do souboji připraveni, nelze hovořit o úmyslu jednoho či druhého. Domácí snajpr ale musí být ošetřen.
     
    79
    Ze hřiště odchází za bouřlivého potlesku tribun Schmelzer, kterého nahradí Jojić.

    Libor Kucza

    Branky: 45. Immobile, 48. Aubameyang (Großkreutz)

    Karty:   5. Mchitarjan (DOR) – 54. Özil (ARS), 88. Wilshere (ARS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 13:2.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Schmelzer (79. Jojić), Papastathopoulos, Subotić, Durm – Großkreutz, Kehl (46. Ginter), S. Bender, Aubameyang – Mchitarjan – Immobile (86. Ramos).
    Náhradníci: Langerak – Bandowski, Amini, Kagawa, Jojić, Ginter, Ramos.

    Arsenal FC: Szczęsny – Gibbs, Mertesacker, Koscielny, Bellerín – Arteta (C) (77. Podolski) – Özil (62. Oxlade-Chamberlain), Wilshere, Ramsey (62. Cazorla), A. Sánchez – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – Chambers, Rosický, Cazorla, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Campbell.

    Rozhodčí: Benquerença – Santos, Pereira

    Diváci: 65851
    thejrc.org