Tisková konference k ME ve fotbale U21 v roce 2015 (kon.) | Tisková konference Barbory Špotákové (kon.)
konec
Tisková konference Barbory Špotákové

Úterý 16.09.2014, 11:30Tiskové konference
    Bára Špotáková zaslouženě odpočívá
     
    Tisková konference právě skončila. (12:05:04)
     
    Špotáková: "S Christinou a Marijí Abakumovovou to tedy příští rok bude takový souboj tří matek. I tím by mohla ta sezona dostat nový náboj."
     
    Špotáková: "Psala mi Christina Obergföllová, která se vrací po mateřské dovolené a ptala se, jak jsem začínala při návratu trénovat, tak jsem jí napsala, že jsem teď v jednom kole, ale určitě se o zkušenosti podělím."
     
    Špotáková: "Chtěli bychom se snoubencem Lukášem vyrazit na začátku října alespoň na týden do tepla."
     
    Novotný: "V oštěpařské reprezentaci je aktuálně silná skupina, ať je to Víťa Veselý, nebo ostatní muži."
     
    Špotáková: "Ta Afrika s Honzou Železným, to je dvouměsíční soustředění, což si jako matka dítěte nemůžu dovolit (úsměv)."
     
    Špotáková: "Kolikrát už jsem tady říkala, že příští sezona bude volnější, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne."
     
    Špotáková: "Neměla jsem už dlouho dovolenou. Budu se tak asi soustředit více na rodinu, motivace nebude taková v příští sezoně a budu se chtít hlavně soustředit na Rio, kdy chci dát všechno do přípravy."
     
    Špotáková: "Neuletěl mi ani jeden hod, necítila jsem, že by byl nějaký jeden úplně speciální, ideální hod. Možná v Bruselu jsem hodila dobře, ale nebylo to úplně super."
    Tisková konference v plném proudu
     
    Špotáková: "V Maroku jsem byla trochu nachlazená, byla jsem totiž na fotbale na Dukle, kde jsem se trochu nachladila. Mrzí mne, že jsem nehodila letos 70 metrů, myslím si, že bych si to za konzistenci výkonů zasloužila."
     
    František Novotný, ředitel restaurace U Pinkasů předal Báře korunu vyrobenou z půllitrů. Špotáková: "Je to krásné, moc děkuju." Novotný: "Karel IV. chtěl, aby se v tomto prostoru korunovali králové, my jsme tu dnes korunovali královnu."
     
    Špotáková: "Chtěla bych závodit ještě dva roky, pořád mám v hlavě světový rekord, který jsem ještě pod vedením Honzy nehodila. Tak třeba těch sedmdesát..."
     
    Špotáková: "Honza Železný mi říká, že příští soustředění budeme mít i v Africe, což se mi moc nechce tedy, a tak asi Honzu poprvé neposlechnu."
     
    Špotáková: "Lidé se mně ptají, co je mou motivací pro další kariéru. Strašně mě to baví, teď jsem přijela z Kontinentálního poháru z Maroka, jsem trochu unavená, ale už tam jsme se s trenérem domlouvali, že už se těšíme na MS v Pekingu příští rok. No a největší motivací je Rio."
     
    Špotáková: "Jsem ráda, že jsme se tu po loňské pauze mohli sejít. Nemám ráda vyjmenovávání všeho, co jsem dokázala. Nemám to ráda a nikdy s nijak nechlubím."
     
    Varhaník: "Dnes jsme se tu sešli již poosmé, tentokrát za zvláštních okolností k oslavě hattricku. Mistrovství Evropy, Kontinentální pohár a Diamantová liga."
     
    S Bárou Špotákovou přišel i manažer Libor Varhaník, který se ujal úvodního slova.

    Vladimír Koča

    thejrc.org