Novosibirsk – Ufa 3:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Riga 5:2 (kon.) | Toljatti – Jokerit 1:2 (kon.)
Nižněkamsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Soči – Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 4:2 (kon.)
Viťaz – Kazaň 2:3 (po pr.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 19.09.2014, 14:00 • Ice Sports Palace Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce. (16:15:01)
     
    Je konec! Ufě se nepoařilo ani ve třetí části zlepšit svůj výkon. Domácí naopak přidali další přesný zásah, příznivce Sibiru rozvášnil Vladimir Butuzov. Novosibirsk byl lepší po celou dobu trvání duelu, nakonec tak spravedlivě zdolává Salavat 3:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 47:21
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Salavat je v útočném pásmu, ovšem o vítězi je nejspíše rozhodnuto.
     
    59:22
    Thuresson uháněl na prázdnou branku, ovšem byl odzbrojen obětavým pádem obránce Ufy. Naděje hostí tak stál žijí.
     
    59:11
    Salavat to zkouší v šesti, Sochatskij opouští bránu. Podaří se hostujícímu celku vsítit kontaktní branku?
     
    59:07
    Postavení mimo hru, v němž se ocitl Pihlström. Posouzeno bylo jako úmyslné, proto se bude vhazovat ve středním pásmu, ovšem blíže Sochatského svatyni.
     
    58:34
    Hosté jsou opět nastěhovaní v útočném pásmu, ovšem závěrečný tlak se jim příliš nevede, Sibir zvládá i útočit. Ofenziva však byla zastavena hnedle za modrou.
     
    58:02
    Po Koskinenově zásahu končí kotouč v ochranné síti. Vhazovat se bude po pravé ruce domácího brankáře, který zatím příliš práce neměl.
     
    57:19
    Ufa se však nevzdává a nadále zkouší útočit. Domácí ale v obranném pásmu zabetonovali v rohu touš. Salavatu se jej nedaří vydolovat, což je pochopitelně voda na mlýn pro Novosibirsk.
     
    56:42
    Skačkovovi se na modré čáře zapletl kotouč do bruslí, vinou čehož přejel spoluhráč do útočného pásma příliš rychle. Následuje tak postavení mimo hru a buly ve středním pásmu. Sibir je již velmi blízko vítězství.
    Alexej Kopejkin měl velkou příležitost, ovšem nyní se takto radovat nemohl.

     
    55:23
    Alexej Kopejkin se prohnal do útočného pásma, kde nakonec také zahrozil. Proti pokusu z mezikruží si ale povyjel Sochatskij. Hostující brankář poté ránu poměrně v poklidu zlikvidoval.
     
    54:26
    Sibir hraje v naprosté pohodě, to je nezpochybnitelné. Konsolidovaně číhá ve středním pásmu na útoky Ufy, které jeden za druhým rozbíjí. Hosté nemohou nalézt na tento defenzivní val žádný recept.
     
    53:22
    Ožiganov si sjel od modré ke střele, což se mu ale příliš nepodařilo. Hosté opět vyhodili, nyní se již jeví pro Ufu celá situace více než nadějně. Toto oslabení zřejmě hosté zvládnou.
     
    52:49
    Další lehké nahození opět kryje hostující muž v masce. Sibiru nepomohlo ani aktivní stínění v podání Jarna Koskiranty. Vhazovat se bude po levé ruce Sochatského, který má v dnešním duelu velké penzum práce.
     
    52:16
    Hersley napřáhl od modré k razantní střele, kterou ale Sochatskij vytěsnil. Salavat se poté osvobodil vyhozením přes všechny čáry, domácí budou muset započít své snažení od prvopočátku.
     
    51:45
    Salavat bude mít celou situaci ještě komplikovanější. Po něšťastném pdoražení odjíždí na trestnou lavici zadák Ivan Višněvskij (UFA). Domácí fanoušci cítí příležitost k rozhodnutí utkání, proto své miláčky vydatně podporují.
     
    51:24
    Po ráně Šumakova si lodivod hostí bere oddechový čas. Co naordinuje svým svěřencům? Zatím vázne především ofenziva, Ufa si zatím připsala pouze žalostných patnáct střeleckých pokusů, což je na mužstvo takových kvalit opravdu pramálo.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 34. Bobrov (Vorošilo, Ožiganov), 34. Hersley (Enlund, Thuresson), 46. Butuzov (Vorošilo, Bobrov) – 24. Makarov (Hartikainen)


    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov) – Hersley, Karavajev, Alexejev, Bělov, Ignatovič, Gimajev, Ožiganov – Šumakov, Monja, Bobrov, Thuresson, Kugryšev, Gubin, Kopeikin, Enlund, Sannikov, Koskiranta, Vorošilo, Butuzov
    Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Koval) – Zubarev, Kolcov, Višněvskij, Kutuzov, Heikkinen, Lekomcev, Vasilevskij – Makarov, Mereškin, Pihlström, Sjomin, Dubrovskij, Tolpeko, Kajgorodov, Slepyšev, Hartikainen, Pankov, Skačkov, Skorochodov

    Rozhodčí: Beljajev, Komarov – Strelcov, Tarasov

    Diváci: 7400
    thejrc.org