Německo – Česko 1:4 (kon.)
konec
Německo
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Česko
Neděle 21.09.2014, 09:30 • Netzsch Arena Selb • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Na chvíli se s Vámi loučím, za hodinu se Vám ale znovu přihlásím z posledního českého zápasu, který obstarají juniorky proti Rakousku. (11:27:12)
     
    Naše hokejistky do 15 let tak v německém Selbu vybojovaly dvojici vítězství 3:0 a 4:1. Do ideální hry nám sice v řadě momentů hodně scházelo, ale je to teprve začátek sezóny a věřme, že další zápasy budou lepší. Třeba odvetné dvojutkání v Roudnici nad Labem na začátku listopadu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Aspoň ten konec bude sladký, Češky ještě 24 sekund před koncem navyšují své vítězství. Před brankovištěm se jich o dorážku pokoušelo několik a uspěla SÁRA ČAJANOVÁ – 1:4! Asistence: Barbora Hrůšová, Kristýna Hájková.
     
    58:57
    Německý icing a buly před Klömpgesovou.
     
    58:46
    Na útočné modré se puku chopila Kristýna Kaltounková. Dobře zmátla své soupeřky, ty ji ale zvládly vytlačit do nepříznivé střelecké pozice. Klömpgesové stačilo nechat na ledě položený beton.
     
    58:14
    Češky jsou kompletní. Teď nám přijde vhod přerušení poté, co Juřicová skočila po vyraženém puku rybičku a schovala ho pod lapačkou.
     
    57:52
    Německým hokejistkám dál plyne čas a marně se pokoušejí dostat do útočného pásma.
     
    57:06
    Naše čtveřice účinně napadá německou rozehru, držíme kotouč daleko od svého brankoviště.
     
    56:03
    Německá útočnice pak na naší gólmanku dorážela hodně zostra, msty se chopila Karolína Hrdinová (CZE). Ta je bohužel vyloučena za hrubost, s čímž by se souhlasit dalo, ale je to dost jednostranné rozhodnutí.
     
    56:03
    Skvěle Karolína Juřicová, zase se okamžitě přesunula a nedovolila skórovat Korinně Herzmannové!
     
    55:28
    Hra je teď hodně živá, hokejistky obou týmů ze sebe musí vydat všechno. Němky se dostaly k nám do pásma a přichází zakázané uvolnění českého výběru.
     
    54:23
    Další trefu mohla obstarat Nikola Dýcková. Ve střelecké pozici ale zbytečně ještě hledala spoluhráčku před prázdnou bránou, už to chtělo zakončit.
     
    52:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásný gól, Češky si berou zpátky náskok dvou branek! Dopředu se v tandemu vydaly Kaltounková se SABINOU MATOUŠKOVOU, jíž spoluhráčka posunula puk do dobré pozice. Matoušková musela střílet obtížným bekhendem, ale zvládla to opravdu parádně, neboť ukázkově trefila bližší růžek německé klece – 1:3! Asistence: Kristýna Kaltounková, Kristýna Hájková.
     
    52:07
    Šárka Krejníková v útoku dobře zabojovala o kotouč, díky tomu se český tým aspoň na chvíli usadil před Klömpgesovou.
     
    51:31
    Vzápětí Češky zabojovaly v útočné třetině a donutily soupeřky k zakázanému uvolnění.
     
    50:53
    Naše sestava střídala a Schwambornová se na modré dostala k puku, dalekonosné nahození ale Juřicová vyrazila.
     
    49:33
    Snaha vynaložená na náš druhý gól tak bohužel přichází vniveč. Můžeme očekávat, že domácí hokejistky se téhle situace chopí.
     
    48:08
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jenže hned vzápětí nám Němky střílejí svůj první gól celého víkendu, a byl to pro nás hodně smolný moment. Z velkého úhlu zkusla štěstí CHIARA GEHRSITZOVÁ a puk se došoural za brankovou čáru – 1:2. Bez asistence.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 49. Gehrsitzová – 2. Dýcková (Radová, Samohýlová), 48. Mlýnková (Kaltounková, Matoušková), 53. Matoušková (Kaltounková, Hájková), 60. Čajanová (Hrůšová, Hájková)


    Německo: Klömpgesová (Mayová) – Brendelová, Botthofová, Gawronová, Klingerová, Herzmannová, Krauseová, Niewolliková, Nickischová – Gehrsitzová, Haiderová, Kubiczeková, Kaiserová, Lillová, Meyerová, Schattnerová, Schurrová, Röcklová, Ledergerberová, Schwambornová „C“, Stockerová. Trenér: Bejnamin Hinterstocker.
    Česko: Juřicová (Bláhová) – Erbenová „C“, Škrdlová, Krejníková, Kotounová, Hrůšová, Hrdinová, Horáková, Radová – Hornická, A. Halounová, S. Halounová – Matoušková, Mlýnková, Kaltounková – Lorencová, Čajanová, Hájková – Černá, Samohýlová, Dýcková. Trenér: Rudolf Valla.
    thejrc.org