konec
Velká cena Singapuru

Vítěz: L. Hamilton

Neděle 21.09.2014, 14:00 • Okruh: Marina Bay, Singapur • Formule 1
     
    Je za námi noční show, kterou opanoval Lewis Hamilton před Sebastianem Vettelem a Danielem Ricciardem. V 31. kole musel na trať safety car, protože Sergio Pérez ztratil své přední přítlačné křídlo. Díky vítězství v dnešním závodě a odstoupení Nica Rosberga se Lewis Hamilton posunul do čela průběžného pořadí šampionátu. Další Velká cena je na programu 5. října, kdy se na okruhu v Suzuce pojede GP Japonska. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek neděle. (16:25:18)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Singapuru: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Ricciardo, 4. Alonso, 5. Massa, 6. Vergne, 7. Pérez, 8. Räikkönen, 9. Hülkenberg, 10. Magnussen. Závod nedokončili Kobajaši, Rosberg, Gutiérrez, Sutil a Button.
     
    Konec závodu.
     
    60
    LEWIS HAMILTON za přítomnosti velkého ohňostroje jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Singapuru! Druhý dojel Sebastian Vettel a třetí Daniel Ricciardo.
     
    60
    Je to tady! Čas se krátí a už nyní je jasné, že předepsaných 61 kol se nestihne odjet! Závod tak skončí o kolo dříve!
     
    59
    Do konce časového limitu závodu, který činí dvě hodiny, aktuálně zbývají dvě minuty! Pakliže čas vyprší ještě před absolvováním posledního kola, budou se započítávat výsledky posledně odjetého kola.
     
    58
    Ještě jednou si můžeme připomenout, že šachovnicový praporek dneska nespatří Kobajaši, Rosberg, Gutiérrez, Sutil a Button.
     
    57
    Jean-Eric Vergne je opět penalizován za porušení pravidel, teď dostal trest pět sekund stop and go.
     
    55
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Ricciardo, 4. Alonso, 5. Massa, 6. Bottas, 7. Räikkönen, 8. Hülkenberg, 9. Vergne, 10. Magnussen.
     
    54
    Ze závodu mezitím odstoupil Jenson Button, který svůj vůz nechal stát vedle trati.
     
    54
    Ovšem Sebastian Vettel o vedoucí pozici vzápětí přišel! Do čela se tak znovu vyhoupl Lewis Hamilton!
     
    53
    Z prvního místa zajel do boxů Lewis Hamilton, jehož zastávka sice proběhla bez komplikací, ale britského jezdce stejně předhonil Sebastian Vettel, jenž se stal novým lídrem závodu!
     
    52
    Před dnešním závodem sice meteorologové předpovídali přeháňku, ale naštěstí se čerti rozhodli neženit se.
     
    51
    Provizorní lídr závodu Lewis Hamilton má na druhého Sebastiana Vettela hodně velký náskok, který momentálně činí 23 sekund.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Ricciardo, 4. Alonso, 5. Massa.
     
    49
    Marcuse Ericcsona současně předjeli Sergio Pérez a Daniil Kvjat.
     
    48
    Na desátou pozici, za kterou si pilot připíše jeden bod, se díky Magnussenově zastávce v boxech posunul Pastor Maldonado.
     
    47
    Připomeňme si, že v závodě už nepokračují Kobajaši, Rosberg, Gutiérrez a Sutil.

    Michal Šandor

    thejrc.org