Tisková konference s paralympionikem Jiřím Ježkem (kon.) | Tisková konference k závodu Zlatá přilba 2014 (kon.)
konec
Tisková konference k závodu Zlatá přilba 2014

Úterý 30.09.2014, 11:00Tiskové konference
     
    Slovy, že Hancock jako další z favoritů by rád na Zlatou přilbu přijel a konečně tento závod vyhrál, se z Autoklubu loučíme a přejeme příjemný zbytek dopoledne. (11:57:01)
     
    Ještě probíhají dotazy, na něž odpovídá především Evžen Erban jako manažer závodu. Oficiální část tiskové konference pomalu končí.
     
    Erban: Je to případ také Tomasze Golloba. Ten vždy o Pardubicích říkal, že je nemá rád, ale zároveň doplnil, že je továrním jezdcem Jawy a prostě přijel.
     
    Erban: Darcy Ward se bohužel provinil alkoholem ve své krvi a je v disciplinárním řízení. Samozřejmě rozhazujeme sítě všude, ale jak jsem již říkal, často se všechno koliduje s polskou nebo německou ligou. Co se týče Sajfudinova, tam je problém v manažerovi ruské reprezentace, který ji celou de facto rozbil.
     
    Dryml: Dva závody v jeden den jsem jel už v Anglii, ale abych jel jeden v České republice a jeden v Polsku v Ostrowě. Je to pro mě osobně hodně velký oříšek.
     
    Dryml: Jejich prioritou je, abych startoval ve finálové odvetě polské ligy, protože ten první závod v Krakově jsme prohráli o osmnáct bodů. Je dokonce možné, že pojedu helikoptérou z Polska rovnou na Zlatou přilbou. Nepřipadá mi to jako dobrý vtip.
     
    Dryml o svých povinnostech v Polsku: Na začátku sezony jsem byl vázaný jiným klubem a kdybychom se tehdy radovali z postupu, už bych se na Zlatou přilbu určitě nedostal. Ale přestoupil jsem, při podpisu kontraktu jsem jim navíc řekl, že Zlatou přilbu musím jet.
     
    Nadešel prostor pro dotazy novinářů.
     
    Moravec: Závod je náročný nejen po organizační stránce, ale také po stránce finanční. Nebýt našich finančních partnerů, těžko bychom ten svátek ploché dráhy mohli uspořádat.
     
    Lejhanec: Letos jsou na přilbě nové kameny. Kámen Vltavín se nachází v jižních Čechách, říká se mu také kosmické sklo. Je to kámen, který se nijak neupravuje a je ořezán tak, aby se vešel do těch symbolických šesti kamenů.
     
    Pavel Lejhanec (majitel klenotnictví): Pro nás je to již třiadvacátá přilba, je ze stříbra. Velikost má univerzální a měla by jít na hlavu každému. Od pátku dopoledne bude vystavena v Affi paláci.
     
    Aleš Dryml: Můj start v závodě je trochu nahnutý, mám ještě nějaké povinnosti v polském klubu, ale tam jsem při podpisu kontraktu říkal, že tento závod je pro mě prioritou. Budu opět bojovat o titul.
     
    Česká nominace na závod Zlaté přilby:
    1. Aleš Dryml (CZE)
    2. Josef Franc (CZE)
    3. Eduard Krčmář (CZE)
    4. Václav Milík (CZE)
    5. Tomáš Suchánek (CZE)
    6. Filip Šitera (CZE)
    7. Hynek Štichauer (CZE)
     
    Erban: Co se týče našeho hlavního závodu, máme v něm celkem tři bývalé vítěze závodu: Hanse Andersena, Runeho Holty nebo Grzegorze Walaska.
     
    Soupiska mistrovství světa jezdců do 21 let:
    1. Václav Milík (CZE)
    2. David Bellego (FRA)
    3. Piotr Pawlicki (POL)
    4. Mikkel Bech Jensen (DEN)
    5. Jonas Andersen (DEN)
    6. Szymon Wozniak (POL)
    7. Jacob Thorsell (SWE)
    8. Nicklas Porsing (DEN)
    9. Gino Manzares (USA)
    10. Lasse Bjerre (DEN)
    11. Eduard Krčmář (CZE)
    12. Krystian Pieszczek (POL)
    13. Mikkel Michelsen (DEN)
    14. Kacper Gomolski (POL)
    15. Fredrik Engman (SWE)
    16. Nikolai Jakobsen (DEN)
    17. Zdeněk Holub (CZE)
    18. Michal Škurla (CZE)
     
    Jawa dává pro tento závod hlavní cenu v podobě motocyklu Jawa 250.
     
    Soupiska dalšího závodu Youth Jawa cup má ve svém středu celkem dvanáct závodníků. "Zkoušíme nápad pro šest zemí. Chtěli jsme získat nějaké seveřany, ale tam se nám to bohužel nepovedlo. Pojedou tudíž tři Poláci a tři Britové. Problém jsme měli s Němci, někteří se zranili a očekávají se zde tudíž nějaké náhrady.
     
    Erban: Co se týče české nominace, jsou to naši nejlepší junioři. Je tu také velký talent Patrik Mikel, který se stal vítězem poháru FIM. Je to další závodník, který by mohl nést českou vlajku i v dalších letech. Celkově ale očekávám velmi vyrovnaný závod.
     
    Představeni byli také Poláci, Kacper Woryna byl druhý na mistrovství Evropy juniorů za Václavem Milíkem.

    Radek Barkman

    bahis siteleri