Nominační TK fotbalové reprezentace (kon.) | Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava (kon.)
Tlačová konferencia SSC Neapol (kon.)
konec
Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava

sk Středa 01.10.2014, 16:30 • Press centrum, Pasienky • Tiskové konference
     
    To je z mojej strany zatiaľ všetko, teším sa na vás pri Tlačovej konferencii SSC Neapol od 18:15! (17:01:35)
     
    Skončila sa Tlačová konferencia Slovana Bratislava pred zajtrajším zápasom Európskej ligy proti Neapolu. Belasí deklarovali záujem zlepšiť nedávne nevydarené výkony, zaujal aj tréner Straka, ktorý rezolútne zamietol debaty o nejakej depresii či psychickej deke, snažil sa nadviazať na vydarený úvod sezóny. Brankár Perniš sa vyjadroval k pozitívnemu gestu fanúšikov, ktorí hráčom včera rozdali modré náramky. Všetci prítomní sa zhodli, že Slovan si nemôže dávať pozor na jedného-dvoch hráčov súpera, ale musí hrať koncentrovane a pokúsiť sa prekvapiť favorizovaný Neapol.
     
    Tak ešte jedna otázka na záver. Ako zaváži fakt, že Slovan bude hrať doma a to, že nenastúpi Róbert Vittek? František Straka: ,,Je veľká škoda, že Robo Vittek ako jeden z našich najlepších hráčov nebude môcť hrať. Sme samozrejme radi, že hráme doma, že sme sa tu mohli stretnúť a zápas proti Neapolu bude pre nás cťou."
     
    Posledná otázka : František Straka odpovedá, či klub prichystal niečo špeciálne na privítanie : ,,Najlepším privítaním by bolo, keby sme mu ten zápas trochu sťažili (smiech). Ale nie, Marek tu má kopu kamarátov a všetci hráči sa už naňho neskutočne tešia, je to fajn človek a veľmi radi sa s ním stretneme."
     
    Prečo play-off Ligy majstrov Slovanu nevyšlo? Straka sa vyjadril nasledovne : ,,Veľmi sme chceli hrať Ligu majstrov, zápasy s Borisovom ale ukázali hranice našich možností. Sme ale pokorní, berieme aj možnosť hrať v Európskej lige a nie sme teraz mimoriadne sklamaní či depresívni z neúčasti v Lige majstrov."
     
    Teraz sa pýtajú talianski novinári. Otázka sa týka nálady v oboch kluboch, nakoľko oba nehrajú v najlepšej pohode a oba vypadli v play-off Ligy majstrov. Tréner Straka: ,,Ja Neapol pozorne sledujem a bol som prekvapený, že tento tím v play-off vypadol. Na tomto zápase nemá byť pre nás čo stresujúce, nakoľko si zápas musíme užiť, veď hráme proti elitnému trénerovi s jedným z najväčších svetových trénerov. Skôr by to mohlo byť stresujúce pre Neapol, že nehrá Ligu majstrov, ale Európsku ligu so Slovanom (smiech)."
     
    Zaujímavé informácie zdelil manažér pre médiá Tomáš Cho: ,,Podľa najnovších informácií je predaných 8000 vstupeniek, budú sa ešte predávať v pokladniach a fanúšikovia si ich budú môcť zakúpiť. Zároveň upozorňujeme, že vstupy pre fanúšikov Slovana budú len od Junáckej ulice (od Polusu), vstupy z opačnej strany budú vyhradené pre fanúšikov hostí."
     
    V poslednej otázke sa František Straka vyjadrí, či evidoval pozitívne náznaky zlepšenia v hráčskej kabíne : ,,Keď sa pozriem hráčovi do očí, tak vidím spätnú väzbu a to, ako to hráči vnímajú. Hráči začínajú chápať, že to nie je len o mne, ale spoločne nesieme tú zodpovednosť. Čaká nás jeden z najlepších klubov v Európe, a o to to musí byť viac burcujúce. Ak diváci uvidia, že chalani zápas doslova odjazdia a budú makať celých 90 minút, tak budú vidieť, že to stálo za to. Mali sme v kabíne rozhovor, zhodli sme sa, že musíme všetci ťahať za jeden koniec povrazu."
     
    František Straka posudzuje najsilnejšiu stránku Neapola a to, ako Slovan môže toto nebezpečenstvo eliminovať : ,,Je to tím, ktorý má rýchlu prechodovú fázu, imponuje mi, ako hráči súpera kontrolujú loptu a ako dokážu tieto činnosti skvele zvládnuť. Ja ale vidím aj isté činnosti, v ktorých by sme sa mohli my presadzovať. Na druhej strane, len niektoré mená ako Hamšík či Mertens vzbudzujú rešpekt. Súpera môžeme prekvapiť tak, že budeme eliminovať rýchlu rozohrávku cez stred ihriska a budeme hrať odvážne bez zbytočného rešpektu."
     
    Hovorí tréner František Straka: ,,Verím, že budeme v koncovke dôraznejší a pôjdeme si aj po to šťastie, veď v Berne sme trafili tri žrde a jeden gól nám neuznali. Futbal je o góloch, tie rozhodujú o víťazstvách a práve to sa nám poslednú dobu nedarí. Tento zápas je o tom, že sa môžeme odraziť, zlepšiť náladu z posledných dní!"
     
    Znovu bude hovoriť Dušan Perniš. Fanúšikovia priniesli včera hráčom modré náramky, Perniš sa vyjadruje k tomu, či tieto náramky hráči nosia a ako toto gesto vnímajú : ,,Samozrejme, prijali sme to veľmi pozitívne a sme radi, že nám fanúšikovia stále dôverujú. Vyjadrili to aj včera tým, v akej dobrej nálade prišli. My sme na opätovanie gesta prisľúbili, že niet väčšej motivácie, než tento zápas. Ako sa týmto zápasom môžeme dostať hore na úspešnú vlnu, takisto sa môžeme dostať aj dole...Ale ja verím, že im v zápase prinesieme dostatok radosti."
     
    K slovu sa dostáva aj Dušan Perniš. Hodnotí silu Neapola a herné činnosti, v ktorých je tento súper nebezpečný. ,,Neapol nie je o jednom hráčovi či dvoch hráčoch, hrajú tam veľké osobnosti známe po celom svete. Nemôžeme sa sústrediť na 1-2 hráčov alebo na to, čo majú nebezpečné, my sa musíme sústrediť na seba, hrať koncentrovane a eliminovať potenciálne útočné hrozby od Neapolu."
     
    František Straka hovorí o tom, ako vníma osobu Mareka Hamšíka v Neapole : ,,Je úžasné, čo Marek dosiahol a že je kapitánom Neapola. Bratislava i Slovensko môže byť hrdé, akú futbalovú osobnosť v svojom drese má. Teším sa na toto stretnutie, Mareka som videl zatiaľ len v televízii, osobne sme sa ešte nestretli. Stále je to výzva aj pre našich hráčov, veď tento hráč začínal tu a dostal sa veľmi ďaleko. Je príkladom pre našich mladých ambicióznych futbalistov."
     
    Otázka na Branislava Niňaja sa týka avizovaných šumov o prestupe do kvalitnejšieho tímu z elitných európskych líg. Niňaj by sa v zápase mohol ukázať a zlepšiť tak svoje vyhliadky na prípadný neskorší prestup : ,,Na tieto zápasy sme samozrejme veľmi dlho čakali a teším sa na to, ako budem môcť čeliť kvalitným hráčom Neapolu."
     
    Druhá otázka sa týka tréningového procesu v tíme, znovu bude odpovedať tréner Straka : ,,Môj prístup je stále rovnaký, musíme si jednoducho uvedomiť, aký súper proti nám stojí. Sme pod dekou, ale tento zápas je príležitosť vrátiť sa späť, hráči sa v zápase môžu ukázať a predviesť to najlepšie, čo v nich je. Som veľmi rád, že včera prišli na tréning aj fanúšikovia a ukázali, že im to nie je jedno. Nemôžme teraz všetko hodiť do koša! Ešte pred mesiacom sme sa vytešovali, aké je všetko super, nemôžeme to teraz celé len tak zahodiť."
     
    Tlačová konferencia sa začala, novinári kladú prítomným otázky. Prvá sa týka trénera Františka Straku, ktorý dostal otázku ohľadom aktuálnej situácie v tíme. Vyjadrenie Straku : ,,Uvedomujeme si, v akej sme situácii, pričom tá je veľmi nepríjemná. Na druhej strane príde veľmi atraktívny súper, a hráči sa na tento zápas musia tešiť!"
     
    Účastníci Tlačovej konferencie :

    František Straka – tréner mužstva
    Dušan Perniš – brankárska jednotka tímu
    Branislav Niňaj – obranca v tíme
     
    Príjemný dobrý deň vám prajem z Tlačového centra na bratislavských Pasienkoch. O niekoľko okamihov sa začne Tlačová konferencia Slovana Bratislava, na ktorej zástupcovia klubu predstavia očakávania od zajtrajšieho prestížneho zápasu s Neapolom. Priebehom tlačovky vás prevediem prostredníctvom textového prenosu, želám vám príjemný športový zážitok.
     
    Slovan Bratislava čaká na svoj najvýznamnejší zápas za posledné roky. Najslávnejší slovenský klub a úradujúci majster sa naposledy skupinovej fázy Európskej ligy zúčastnil v sezóne 2011/2012, kedy v skupine obsadil posledné miesto so ziskom jedného bodu. Teraz chce Slovan dosiahnuť viac – v prvom zápase však prehral v Berne vysoko 0:5. Na Belasých čaká druhý zápas skupiny, v ktorom sa stretnú s naozaj atraktívnym súperom SSC Neapol. Pred zápasom vám prinesieme krátky prenos z tlačovej konferencie, kde predstavitelia klubu zodpovedajú otázky pred zajtrajším dôležitým zápasom. Od 16:30 sa na vás teší Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 16:30.

    thejrc.org