Nominační TK fotbalové reprezentace (kon.) | Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava (kon.)
Tlačová konferencia SSC Neapol (kon.)
konec
Tlačová konferencia SSC Neapol

sk Středa 01.10.2014, 18:15 • Press centrum, Pasienky • Tiskové konference
     
    To je z mojej strany z Pasienkov pre dnešok všetko. Tlačové konferencie predznamenali zajtrajšie veľmi zaujímavé meranie síl pred zaplneným publikom (podľa najnovších informácií je predaných cez 8500 lístkov). Pre dnešok sa s vami lúčim, teším sa na vás pri zajtrajšom zápase od 19:00. Prajem vám príjemný zvyšok večera! (18:51:09)
     
    Tlačová konferencia práve skončila, ďalšie otázky si už dnes nevypočujeme. Marek Hamšík i Rafael Benítez sa vyjadrili jasne – zajtra chcú v Bratislave vyhrať, rešpektujú ale aj kvality Slovana. Neapol dnes zaujal tajným transportom z letiska, keď nedal šancu novinárom či zberačom autogramov. Marek Hamšík to vo svojom vyjadrení označil ako bežnú prax klubu. Hamšík zároveň vyjadril nadšenie z návratu na Slovensko, na zápas sa teší a určite si obnoví príjemné spomienky z mladosti. Benítez neprezradil detaily o zostave, naznačil však, že je potrebné pravidelne meniť hráčov, preto možno uvidíme aj zaujímavé prekvapenia v základnej jedenástke talianskeho tímu.
     
    Berie Rafael Benítez zajtra len výhru, resp. bude remízu považovať za neúspech? ,,Samozrejme, cieľom je najmä výhra. Uvidíme, ako sa hra bude vyvíjať, potom možno bude dobrá aj remíza. Musíme hrať s rešpektom voči nášmu súperovi, stále sú však najdôležitejšie tri body."
     
    Zaujímavá otázka – Rafael Benítez počas svojej kariéry trénoval aj v Liverpoole, kde viedol Martina Škrteľa, teraz trénuje Mareka Hamšíka. Kto z nich je lepší? ,,V Liverpoole som bol pred 5 rokmi, vtedy bol o niečo lepší Marek (úsmev). Obaja sú veľmi kvalitní, ale odhliadnuc od toho, páči sa mi aj ich povaha. Sú to skvelí ľudia, dávajú maximum do svojej práce a to sa mi veľmi páči."
     
    Čo vie Rafael Benítez o slovenskom futbale, prípadne o Slovane? ,,Slovenský futbal máme zastúpený aj v našom tíme, máme teda dosť informácií o zápasoch Slovenska. Vieme, že Slovan má svoju kvalitu v obrane a vieme, že z historického hľadiska patrí Slovan medzi významné kluby. Teraz prišli niektoré nevydarené výsledky, napriek tomu si myslím, že úroveň Slovanu je vysoká a výsledky nie vždy odzrkadľujú kvalitu. Vieme, že je to kvalitný súper, zajtra si nemôžeme dovoliť domácich podceniť."
     
    Považuje Rafael Benítez Mareka Hamšíka za jednu z najväčších hviezd súčasnosti? ,,Áno, Marek má obrovské kvality, preukazuje to v každej sezóne aj na medzinárodnej scéne. Stále má navyše potenciál na zlepšenie svojich kvalít."
     
    Je pre Neapol ťažšie vyhrať vonku? Veď v predchádzajúcom období vyhrával tento tím množstvo vonkajších zápasov, teraz to je slabšie. Rafael Benítez : ,,Je to vždy o konkrétnych podmienkach, nedá sa paušálne povedať, že sa nám vonku darí alebo nie. Vždy záleží na okolnostiach, ale samozrejme, chceme zlepšiť aj našu výkonnosť vonku."
     
    Michu ako posila do útoku príliš mnoho šancí neprináša, dostane šancu zajtra? Tréner Rafael Benítez to vidí najlepšie : ,,Uvidíme, do zajtra ešte ďaleko. Hráči sa menili, presúvali a ešte popremýšľame nad tým, akú základnú zostavu zajtra postavíme na ihrisko."
     
    Chce Neapol hlavne vyhrať, alebo je prvoradá pekná hra? Rafael Benítez to vidí takto : ,,Chceme skĺbiť obe veci, pre nás je popri výhre dôležitá aj pekná hra. Ideálnym scenárom budú tri body po dobrom výkone a pekných akciách."
     
    Dá sa povedať, že zápas v Sassuole, kde Neapol vyhral cez víkend 1:0, ukázal nejaký výhľad zlepšenej formy? Rafael Benítez : ,,Áno, bolo to pre nás veľmi dôležité, konečne vyhrať. Prvý polčas bol výborný, potom na konci sme trochu poľavili a súper nás zatlačil, tri body sú však dobrým odrazovým mostíkom aj pred zajtrajškom."
     
    Môže Európska liga pre Neapol predstavovať dôležitý moment pre budúcnosť klubu v dosahovaní úspechov na medzinárodnej scéne? Rafael Benítez : ,,Našou základnou myšlienkou je vyhrať všetky zápasy, ktoré budeme hrať. Nemyslím teraz na budúcnosť, prvoradý je zajtrajšok, ako povedal aj Marek. Európska liga je pre nás momentálne najdôležitejším podujatím a budeme sa tam snažiť vyhrať každý zápas."
     
    Tak, Marek Hamšík už z tlačovky odišiel, taliansky klub má tento proces zadelený tak, že novinári sa pýtajú otázky iba jedného človeka. Teraz pokračuje tréner Rafael Benítez. Toho sa novinári pýtajú, ako zo svojho pohľadu vníma zápas v Bratislave z hľadiska zostavy jeho tímu. ,,Nie je dôležité, kto zajtra presne nastúpi, dôležité je hlavne to, aby sa hráči menili, aby každý ukázal svoju úroveň a kapacitu."
     
    Marek Hamšík sa vyjadril k spôsobe hry v Neapole. ,,Dá sa povedať, že náš systém hry v Neapole reflektuje aktuálne európske trendy. Obrana je na prvom mieste, potom nasleduje rýchly prechod do útoku. Mne takáto hra vyhovuje."
     
    Priaznivci sa prídu zajtra pozrieť aj na Mareka Hamšíka.Ako to Marek vníma? ,,Som rád, že na Slovensku uvidíme plný štadión, taký pohľad vždy poteší. Teším sa na skvelú atmosféru i na ľudí, na našom víťaznom cieli to ale nič nemení, ideme si po tri body."
     
    Marek Hamšík určite pozná viacerých hráčov Slovana. Na ktorých z nich si dá najväčší pozor? ,,Poznám tu skoro celý káder, sme kamaráti, na ihrisku to ale pôjde bokom. Z mojej pozície sú najnebezpečnejší záložníci a obrancovia, takže uvidíme, ako to zajtra pôjde."
     
    Domnieva sa Marek, že v tomto zápase predvedie Neapol zlepšenú hru oproti ligovej výkonnosti? ,,Samozrejme, zajtra chceme vyhrať a potešiť našich fanúšikov. Nie je to ale len o zajtrajšku, celkovo chceme zlepšiť svoju výkonnosť v dlhodobom meradle."
     
    Z výpravy Neapola dnes zatiaľ hovorí len Marek Hamšík. Teraz odpovedal na otázku týkajúcu sa jeho futbalového rastu v Bratislave : ,,Pamätám si na svojich dvoch skvelých trénerov, na tých si vždy spomeniem pri prechádzke ulicami Bratislavy. Celkovo to bolo skvelé obdobie môjho futbalového vývoja."
     
    Neapol zvládol prvý zápas v Európskej lige, kým Slovan v Berne vybuchol. Prináša to optimizmus pred zajtrajškom? Marek Hamšík : ,,Slovan síce odohral výsledkovo nevydarený zápas, ale trafil tri žrde, neuznali mu gól, čiže hra možno nebola až taká zlá. My pred zajtrajškom nesmieme nič podceniť, treba sa naplno koncentrovať na ťažký zápas."
     
    Neapol dnes prišiel bez ohlásenia, transfer z letiska bol utajený a novinári či zberači autogramov mali smolu. Marek Hamšík sa k tomu vyjadril : ,,Robíme to bežne, že ideme z letiska rovno do autobusu. Nebolo to nijakou negatívnou skúsenosťou spred 5 rokov, nevidím na tom nič špeciálne ani výnimočné."
     
    Marek Hamšík pred zápasom odpovedal na otázky spoluhráčov o Bratislave či Slovane. Odpovedal nasledovne : ,,Samozrejme, že chalani sa pýtali na mesto, Bratislavu či na štadión. Tak uvidíme, čo na štadión povedia (smiech). Bodaj by už čo najskôr vyrástol nový Národný štadión."

    bahis siteleri