Tisková konference k 124. Velké pardubické (kon.)
konec
Tisková konference k letošní 124. Velké pardubické

Čtvrtek 02.10.2014, 11:10Tiskové konference
     
    11:43
    Oficiální část tiskové konference skončila. (11:44:08)
     
    Dušan Andrés obdržel z rukou Michaela Skalického plyšovou hlavu koně jako podporu pro jeho 20. start ve Velké pardubické.
     
    11:41
    Michael Skalický o požadavcích zahraniční stáje: „Charlie Mann měl požadavky, které jsme vyčíslili na 700 tisíc korun. Tomu jsem se usmál, nemohli bychom se pak podívat ostatním jezdcům do očí. Něco takového je absurdní. Musíme jednat tak, aby naše finanční stabilita nebyla ohrožena."
     
    11:37
    Michael Skalický k otázce o osobnostech z řad diváků Velké pardubické: „Dostih samozřejmě hodně láká osobnosti z veřejného života. Pozvání dostal premiér, účast přislíbili i další členové vlády a řada hejtmanů. Z umělecké branže předpokládáme několik slavných osobností. Hymnu České republiky znovu zazpívá Helena Vondráčková."
     
    11:29
    Michael Skalický: „V sobotu budou probíhat Rovinové dostihy. Na programu, který začíná ve 12.00 hodin, je 7 dostihů. V neděli proběhne v 11.00 slavnostní začátek. Hlavní závod Velká pardubická se pojede v 16.35 hodin."
     
    11:28
    Michael Skalický: „Zítra v 10.00 hodin dopoledne končí přihlašování do Velké pardubické. Očekáváme start 22 koní. Ze zahraničních koní je momentálně jistý start slovenského jezdce, ve hře je i kůň z Anglie."
     
    11:25
    Markéta Hassová o trofeji: „Je vyrobena z českého skla, podstavec je z přírodního kamene. Ve spodní části jsou vyryta fakt o nadcházejícím dostihu. S architektem, panem Košařem, jsme vytvořili krásnou trofej, která snad bude hrdým symbolem dostihu."
     
    11:22
    Petr Beneš: „Od roku 2011, kdy byl Dostihový spolek ve ztrátě, dosahujeme každý rok zisku. Letos očekáváme zisk 3 miliony. Celkově je spolek 50 milionů v plusu. Dodržujeme stanovený finanční plán, výsledky jsou exkluzivní."
     
    11:19
    Michael Skalický: „Příprava na dostih je standardní jako každý jiný rok. Co je letos nového? Dráha je celá zavlažená, kvalita se posunula o stupeň dál. Závlahy se týkají asi 60 ha plochy. Dále jsou zrekonstruované otevřené tribuny, proběhla jejich revitalizace. Navýšen bude počet mobilních toalet, oprav se dočkalo i dětské hřiště."
     
    11:16
    Dušan Andrés: „Poprvé jsem startoval v roce 1991. Tenkrát jsem se moc daleko nedostal, jen ke starému Taxisu. Velká pardubická je vrchol všeho, co se na závodišti děje."
     
    11:14
    Jan Chvojka, zástupce České pojišťovny, generálního partnera: „Jsem hrozně rád, že Česká pojišťovna tento projekt podporuje. Je to už 21 let, kdy započala vzájemná spolupráce. Na poměry České republiky to není obvyklé. Česká pojišťovna investovala do dostihu už více než 100 milionů korun. Dostihy nejsou jen sportovní, ale také kulturní událostí. Jsme hrdí a těšíme se na závod."
     
    11:12
    Štěpánka Fraňková: „Město Pardubice se zamyslelo nad tím, jak jsou oceňováni vítězové Velké pardubické. Výsledkem spolupráce s firmou Preciosa je nová trofej, která je jiná, než byly ty předchozí, a já věřím, že se bude žokejům a divákům líbit." Cena bude později blíže představena.
     
    K dispozici už je jen 140 vstupenek na sezení.
     
    Tisková konference začala.
     
    Začátek tiskové konference se mírně posouvá, dosud se nedostavili všichni účastníci.
     
    Vítězná sedmička Velké pardubické si rozdělí dotaci 5 milionů korun.
     
    Víkend Velké pardubické. Dostihový svátek potrvá tradičně tři dny. V pátek se uskuteční 7. ročník Středoevropské dražby anglického plnokrevníka. Sobota pak bude patřit Rovinovým dostihům. V neděli přijde vrchol v podobě 124. Velké pardubické. Ta bude odstartována v 16.35 hodin.
     
    Parkování je pro návštěvníky na tradičních místech. K odstavení bude vyhrazena silnice I/37 v úseku od závodiště po mimoúrovňovou křižovatku v Dražkovicích. Až 1300 automobilů pak může parkovat na ploše letiště, které je v sousedství. směrem k závodiště bude odtud fungovat kyvadlová doprava. V případě nepříznivého počasí je třeba uzpůsobit oblečení faktu, že některá parkoviště a hlavně prostory v areálu závodiště nejsou zpevněná. Může docházet a dochází ke znečištění obuvi a oděvu.

    David Záruba

    thejrc.org