Čeljabinsk – Záhřeb 2:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – HC Slovan 3:4 (0:1 po s.n.) | Nižněkamsk – Atlant 2:3 (kon.)
Toljatti – Minsk 1:3 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Atlant Moskevská oblast
Pondělí 20.10.2014, 17:00 • SCC Arena Petrochemist • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Toto je z dnešního onlajnu vše. Hezký zbytek večera Vám přeje a někdy příště se na počtenou těší Richard Wagner. (19:28:46)
     
    Statistiky třetí třetiny (celkem):

    Střely na branku: 11:13 (28:33)
    Vhazování: 7:9 (28:35)
    Tresty: 2:0 (5:4)
    Využití: 0:0 (1:1)
    Zblokované střely: 5:2 (17:13)
    Hity: 6:1 (22:14)

    Nejvytěžeňovanější hráči:
    Teemu Eronen (25:01) – Roman Rukavišnikov (23:04)
     
    Československá stopa v zápase:

    Ondřej NĚMEC (ATL): 0+1, 1 stř., ice-time: 20:01
     
    Jenže hra bez brankáře byla domácímu mužstvu k ničemu. Ke střele se dostal pouze Igor Polygalov, avšak finský gólman Atte Engren se oblafnout nenechal a kotouč do branky nepustil. Atlant tak vítězí díky gólu z poslední minuty, který měl na svědomí Andreas Engqvist.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Neftěchemik si vzal hned po inkasovaném gólu time-out a poté, co se usadil v pásmu, odvolal brankáře Sudnicina z brány!
    ENGQVIST - 2:3
     
    59:03
    Atlant právě vstřelil branku!
    Tak to je šok jako hrom pro SCC Petrochemist Arénu! Atlant se v poslední minutě prosazuje a díky tomu se přibližuje velmi blízko ke třem bodům! První formace Altlantu ukázala dnes podruhé, že umí střílet góly. Tentokrát se akorát vyměnily pozice prvního nahrávače a střelce. Gólovou radost připravil Artěm Černov ANDREASI ENGQVISTOVI, který nasměroval svůj tým k úspěchu! Asistence: Artěm Černov a Sergej Šmeljov.
     
    58:01
    Hala v Nižněkamsku sleduje poslední dvě minuty utkání, které směle spěje do prodloužení. Tento fakt se snažil protrhnout Maxim Majorov, který ale Sudnicina nepokořil.
     
    57:22
    Fakt, že oba celky se začínají více soustředit na defenzivu, podpořil Pavel Kulikov, který lehl do střely Atlantu a pomohl tak Sudnicinovi s prací.
     
    56:33
    Je vidět, že se pomalu ale jistě blíží konec zápasu. Neftěchemik i Atlant si hlídají výsledek a nechtějí udělat osudovou chybu, která by je stála body.
     
    55:41
    Na ledě je nejčastěji k vidění Teemu Eronen, který už má nabrusleno skoro dvacet tři minut. Jeho největší konkurent z hostujícího týmu Roman Rukavišnikov je momentálně více šetřen a prostor dostávají více Ondřej Němec a Matthew Gilroy.
     
    54:30
    Nyní zatlačil zase Atlant, který pořádně zaměstnal Alexandra Sudnicina. Ten nejprve nepovolil skórovat Andreasu Engqvistovi, aby si pak poradil i s pokusem Andreje Taratuchina.
     
    53:39
    Na obou týmech je vidět, že si nechtějí zahrát prodloužení. Roman Rukavišnikov ani na druhé straně Michail Žukov nepokořil strážce tří červených tyčí.
     
    52:47
    Nejprve se pokusil vstřelit druhou přesilovkovou branku Oleg Jašin, ale proti byl Sudnicin. Na druhé straně se vytáhl maskovaný muž Atlantu, který si poradil s únikem Nikolaje Bělova v oslabení.
     
    51:23
    Maxim Berezin s Jegorem Milovzorovem obětavě padli do střel, které vyslal soupeř. Oba hráči se tak přičinili o to, že Nižněkamsk se zatím brání zdatně.
     
    50:47
    Další možnost hry v početní výhodě pro hostující mužstvo. Na lavici hanby putuje za vysokou hůl Maxim Trunjov (NIZ).
     
    50:22
    Maxim Berezin znovu zkusil své střelecké štěstí. Stejně jako ve druhé třetině ale narazil na připraveného gólmana. Tentokrát jej ale nevychytal Dmitry Šikin, ale Atte Engren.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 21. Chochrjakov (J. Alševsky), 25. Stapleton (Kalašnikov) – 16. Rukavišnikov (Radulov, Němec), 24. Černov (Engqvist), 60. Engqvist (Černov, Šmeljov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Kolppanen) – Kalašnikov, Eronen, Jevsejenkov, Bilalov, Bělov, Bryncev, S. Alševsky, Berezin – Stapleton, Trunjov, Polygalov – Koroljuk, Žukov, Rybkin – Milovzorov, Hennessy, Kulikov – J. Alševsky, Chochrjakov, Mnichovič.
    Atlant Moskevská oblast: Šikin (41. Engren) – Diblenko, Gilroy, Novopašin, Němec, Korobov, Rukavišnikov, Baldajev – Engqvist, Černov, Šmeljov – Potapov, Majorov, Gluchov – Jašin, Taratuchin, Radulov – Voronin, Levitsky, Sošnikov – Leščenko.

    Rozhodčí: Sergej Gusev, Jiry Ronn – Eduard Metalnikov, Alexander Sirotkin

    Diváci: 4500
    bahis siteleri