TK Svazu lyžařů ČR k plánům alpských lyžařů (kon.) | TK organizačního výboru ME hráčů do 21 let (kon.)
konec
Tisková konference Svazu lyžařů ČR k plánům a kalendáři alpských lyžařů

Pondělí 20.10.2014, 10:45Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. (12:29:34)
    Martin Vráblík v nové kombinéze
    Klára Křížová v nové soupravě
     
    Aleš Krýzl ukončuje oficiální část tiskovky a já se těším na počtenou zase při nějaké další reportáži.
     
    Katka Pauláthová děkuje rodině Tichých za skvělou spolupráci a zázemí.
     
    Další dotazy nejsou, takže Aleš Krýzl sumarizuje catering a zázemí. 30.12. bude Silvestrovská show všech kategorií, stejný formát jako Ski Alpine Rock Fest.
     
    Navázáno spojení s Tomášem Bankem, který čeká na rozdělení pist. Omlouvá se, že není ve Žlutých lázních. Dělají vše pro to, aby Ondra získal medaili na MS. K Söldenu se příliš neupínají, moc mu to tam nesedí. Přijedou tam ve čtvrtek.
     
    Otázka na SP ve Špindlu – 2018 je téměř jistý. Je to společný projekt se Slováky. Slalom a obřák žen v březnu 2018.
     
    Kryštof Krýzl začíná technikou – zůstal u Blizzardu, nové spolupráce s firmou na rukavice a hůlky. Největší změna je nový realizační tým. Při této příležitosti děkuje dosavadnímu trenérovi Lajkebovi. Pochvaluje si soutředění a cítí nový impuls. Nový servisák Mleziva. Před Söldenem dobře poladil. Loňská forma v obřáku mu umožnila začít na lepší pozici. Proti loňské šedesátce je letošní čtyřicítka nadějnější. Otec jej opravuje, že to vypadá spíš na 43. místo, jenže Kryštof vyjmenovává zraněné a otec kapituluje.
     
    Aleš Krýzl sumarizuje nominační kritéria pro MS, které tvoří 4 body.
     
    Filip Trejbal musel pustit servismana, takže postupně se vykrystalizovala spolupráce s Kryštofem a jeho týmem. Chystá se do Levi, SP a EP. Cílem by měla být účast na MS. Loňská sezóna se příliš nepovedla, tak to snad bude letos lepší. Filip nedokáže přesně vyčíslit cíle, uvidí se v Levi.
     
    V mužské reprezentaci k žádné trenérské změně nedočšlo – stále je šéftrenérem Tomáš Bank.
     
    Martin Vráblík se omlouvá za spoždění, bylo způsobeno zácpou na dálnici. Otevírají se zajímavé podmínky – tréninkový jezdec Völklu. Drobný výpadek kvůli problémům s kolenem účast v Söldenu neohrozí. Centrálním zájmem jsou kombinace, na které se chce dobře připravit.
     
    Ester Ledecká se pokusí vybojovat si účast v MS, pak se bude věnovat snowboardu a případně se přesune přímo do Vailu. Je to naděje pro MS juniorů.
     
    Ester Ledecká se soustředění zúčastnila také. Lajkeb oceňuje její přístup k tréninku, až ji bylo potřeba brzdit.
     
    Lajkeb hodnotí ambice týmu – všechny členky jsou ambiciózní až až. Velký kus práce na technice lyží zaznamenal u Katky Pauláthové. Šárka Strachová trénovala vůči Söldenu, kde bude jedinou naší zástupkyní. Lajkeb oceňuje její zvýšenou agresivitu.
     
    Katka Pauláthová byla limitována nemocemi, navázala spolupráci s Petrem Lajkebem. Podmínky na soustředěních si pochvaluje, odběry krve už streptokoka nenašly. Na sezonu se těší, má novou motivaci.
     
    Nominace na Levi: Strachová, Dubovská, o 3. díve rozhodne trenér, Krýzl, Trejbal.

    Jaroslav Vávra

    ocianews.com