Olomouc – Kometa Brno 0:3 (kon.) | HC Litvínov – HC Plzeň 1:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 23.10.2014, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:43:52)
     
    59:46
    V posledních vteřinách zápasu ještě inkasuje dvouminutový trest domácí Jeklič (OLO).
     
    59:34
    Hanáci ani svou čtvrtou početní výhodu nevyužili. Utkání se blíží ke svému konci.
     
    57:34
    Domácí trenér Tomajko si bere oddechový čas.
     
    57:34
    Maličkou naději Hanáci ještě určitě mají. Nyní budou navíc hrát přesilovou hru po faulu Hroudného (KOM).
     
    55:47
    Heža zkusil proti Slavíčkovi střelu bekdendem, jenže i na to byl gólman Komety připravený. Puk skončil v jeho lapačce.
     
    53:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí to nyní budou mít velice složité. Hosté totiž zásluhou JANA HASONĚ zvyšují na tříbrankové vedení. Hostující hráč zůstal nekrytý a uklidit odražený kotouč za záda gólmana tak pro něj nebyl velký problém. Asistence: Robert Havlát, Jakub Čejka.
     
    53:20
    Po delší odmlce se hostující tým podíval do olomoucké třetiny. Kromě jediné střely, která navíc ani nemířila mezi tři tyče, ale hosté nic nevymysleli.
     
    51:46
    Hežova propagační rána od modré nemohla hostujícího brankáře ohrozit. Nicméně domácí tak alespoň vybojovali útočné pásmo.
     
    50:57
    Olomouckým utíká čas velmi rychle. Do konce základní hrací doby zbývá už jen devět minut. Přestože se domácí snaží alespoň o snížení, nedaří se jim. Slavíček v hostující svatyni drží svůj celek v boji o body.
     
    49:42
    Hustákův pokus z pravého kruhu pro vhazování skončil na betonech připraveného Slavíčka.
     
    48:40
    Na ledě byla opět Hežova formace, která dokázala soupeři pořádně zatopit. Vysoký útočník Mory nahodil puk zpoza brány Kubovi, který u levé tyče nenašel mezírku mezi výstrojí gólmana a konstrukcí branky.
     
    46:36
    Hanác zahodili další obrovskou šanci. Heža si prodloužil střídání a nabídl se spoluhráčům z vzdálenější tyče. Nakonec na něj i směřovala přihrávka, kterou z první poslal domácí hráč mezi tři tyče. Jenže Slavíček se bleskurychle přesunul a zamezil domácímu týmu ve skórování!
     
    45:00
    Za vlastní klecí zariskoval Pospíšil. Domácí gólman čekal s rozehrou tak dlouho, až se k němu přiblížil Čejka. Hostující hráč soupeři sáhl do přihrávky, ale naštěstí pro domácí nebyl úspěšný.
     
    44:24
    Domácí zbytečně přichází o puku v útočném pásmu, čímž se sami připravují a vytvoření tlaku.
     
    42:35
    Hraje se v rychlém tempu. Olomoučtí se snaží hledat skulinky v obraně svého soupeře, jenže ta je velmi pevná. Naopak si Hanáci musí dávat pozor i na zadní vrátka, protože hosté se rozhodně nebudou soustředit pouze na defenzivní činnost.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina sice nenabídla žádný gólový moment, šancí ale k vidění několik bylo. V této činnosti se dařilo především domácím, kteří ale ani jednou puk za záda dobře chytajícího Slavíčka nepropasírovali. Nicméně před námi je ještě minimálně dvacet minuty hry, ve kterých budou domácí mít příležitost s utkáním něco vymyslet. Třetí dějství začne v 18:57.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 12. Havlát (Hasoň, Čejka), 19. Havránek (Heinrich), 54. Hasoň (Havlát, Čejka)


    HC Olomouc: Pospíšil (Šoustal) – Zabloudil M., Kališ, Kolovratník, Štreit, Metelka, Galvas, Beutl, Škoda – Heža, Spurný, Hajšman, Jeklič M., Zabloudil Z., Horák J., Marek, Říčka, Husták, Malý, Beier, Kuba (C).
    HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Petrla, Trnka, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl (C), Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Doležel, Doleček
    thejrc.org