Boston – NY Islanders 2:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | St. Louis – Vancouver 1:4 (kon.)
Nashville – Chicago 3:2 (kon.) | Minnesota – Arizona 2:0 (kon.) | Calgary – Carolina 5:0 (kon.)
Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.) | San Jose – Columbus 4:5 (kon.)
po prodl.
Detroit Red Wings
4:3 (1:2, 0:1, 2:0 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 24.10.2014, 01:30 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání dokázalo, jaká je NHL úžasná soutěž s vámi loučím. Přeji vám dobrou noc, nebo dobré ráno. (04:35:00)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Kindl (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:32
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:46
    Andrej Nestrašil (DET) 0+0, 3 střely, čas na ledě 09:16
    Tomáš Jurčo (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:30
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Justin Abdelkader (DET) 1+0
    2. Niklas Kronwall (DET) 2+1
    3. Pascal Dupuis (DET) 1+0
     
    Je za námi skvělé utkání u kterého jste se museli bavit! NHL je neskutečná soutěž! Zápas začal lépe pro hosty, kteří ve 12. minutě vedli již o dvě branky, když se trefil Dupuis a Maatta. Zpět do utkání se Detroit dostal o tři minuty později, když snížil Kronwall. V polovině utkání však Kunitz zvýšil znovu na rozdíl dvou branek. Už už to vypadalo, že si Penguins odvezou dva body, jenže Red Wings zapli na plné obrátky! V 58. minutě snížil kapitán Zetterberg na 2:3, vyrovnat se povedlo necelých čtyřicet vteřin před koncem Kronwallovi. Obrat v prodloužení dokonal Abdelkader, jehož trefa rozhodla o tom, že Detroit získává dva body a Pittsburgh jeden.
     
    Konec zápasu.
    Justin ABDELKADER - 4:3
     
    64:16
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí otáčí vývoj utkání! JUSTIN ABDELKADER zavezl kotouč do pásma, kde o něho bojoval Helm, souboj však vyhrála obrana hostů a když Scuderi odpaloval kotouč, trefil se tak nešťastně, že se odrazil k Abdelkaderovi, jenž neměl problém střelit dvoubodový gól! Asistence: Henrik Zetterberg.
     
    63:16
    Kronwall zabránil inkasované brance! Dva hráči hostů si mohli přihrát do prázdné branky, jenže obránce domácích jim v tom zabránil, když puk vypíchl!
     
    62:28
    Detroit nyní držel soupeře v pásmu pod tlakem, nebyla z toho však žádná střela.
     
    60:56
    Pěknou individuální akcí se zaskvěl Dacjuk. V poslední chvíli mu však kotouč vypíchl protihráč, čímž byla šance domácích zažehnána.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    To je neskutečné! Máme za sebou tři třetiny, až do 58. minuty vedli hosté o dvě branky, domácí se však nevzdali a dvěma zásahy během dvou minut srovnali stav na 3:3. Následovat bude prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    Niklas KRONWALL - 3:3
     
    59:21
    Detroit právě vstřelil branku!
    To je neskutečné, co se děje v posledních minutách! Hráči Detroitu kombinovali, k puku se dostal Dacjuk, byl sám tváří v tvář brankářovi, jenže ještě přihrál pod sebe, kde byl NIKLAS KRONWALL, který z první prostřelil Greisse! Vyrovnáno! Asistence: Pavel Dacjuk, Niklas Zetterberg.
     
    58:05
    Detroit odvolal brankáře!
    Henrik ZETTERBERG - 2:3
     
    57:21
    Detroit právě vstřelil branku!
    To bude ještě drama! HENRIK ZETTERBERG si najel mezi obránce, dostal přihrávku od svého spoluhráče a krásnou střelou propálil Greisse. Asistence: Danny DeKeyser, Niklas Kronwall.

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 15. Kronwall (Helm), 58. Zetterberg (DeKeyser, Kronwall), 60. Kronwall (Dacjuk, Zetterberg), 65. Abdelkader (Zetterberg) – 6. Dupuis (Comeau), 12. Maatta (Comeau, Malkin), 29. Kunitz (Despres)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Kronwall, Ericsson, Smith, Kindl, DeKeyser, Quincey – Zetterberg, Dacjuk, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Nyquist – Nestrašil, Helm, Jurčo – Miller, Glendening, Andersson.
    Pittsburgh Penguins: Greiss (Fleury) – Martin, Ehrhoff, Letang, Maatta, Scuderi, Despres – Kunitz, Crosby, Hornqvist – Malkin, Sutter, Dupuis – Comeau, Downie, Spaling – Adams, Goc, Sill.
    thejrc.org