Empoli – Cagliari 0:4 (kon.) | Parma – Sassuolo 1:3 (kon.) | Sampdoria – AS Řím 0:0 (kon.)
konec
Empoli FC
0:4 (0:4)
Cagliari Calcio
Sobota 25.10.2014, 15:00Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Svěřenci trenéra Zdeňka Zemana se v osmém kole dočkali druhé výhry sezóny, druhé na hřištích soupeřů a opět při tom nastříleli čtyři branky!

    Dnes dokázali všechny čtyři vtěsnat do závěrečné čtvrthodiny prvního poločasu, kdy se nejdříve trefil z otočky Sau, poté úžasnou ránou z přímého volného kopu zvýšil Avelar, tento brazilský obránce dvě minuty poté i proměnil pokutový kop a ještě před odchodem do šaten stihl skórovat Švéd Ekdal.

    Cagliari si tak v tabulce výrazně polepší a také přeskočí svého dnešního soupeře, který zakončil svoji pětizápasovou sérii bez porážky pořádným nezdarem. (17:52:54)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    A to utrpení mohl ještě znásobit Farias, po svém průniku po pravém křídle ale křižnou ránou z dobré pozice minul Bassiho branku.
     
    90
    Rozhodčí Pairetto k dnešním devadesáti přidává dvě nastavené minuty, o které protahuje utrpení Empoli.
     
    86
    Další útočná snaha hostů končí pouze žlutou kartou pro Fariase, jenž vletěl pod nohy Ruiovi a byť zahrál i míč, tak se žluté kartě nemůže divit.
     
    84
    Do hry obou celků se vkrádá celá řada nepřesností, za stavu 0:4 už motivace fotbalistů na trávníku také není nejvyšší.
     
    82
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Andrea Cossu, přichází João Pedro dos Santos Galvão.
     
    81
    Ibarbovu ránu Bassi vyrazil přímo před sebe, ke štěstí domácího brankáře ale do míst, kde stačil odkopnout balón do bezpečí Tonelli.
     
    79
    I s velkým přispěním nedůrazně odkopávajícího Hisaje si prostor k dalšímu zakončení našel Cossu, z hranice pokutového území ale domácí branku těsně minul.
     
    78
    Tempo hry se v druhém poločasu podobá úrovni krajského přeboru, o rozdělení bodů bylo rozhodnuto už po sprše hostujících tref v závěrečné čtvrthodině prvního poločasu a utkání se pouze dohrává.
     
    76
    Farias se probil do svého prvního zakončení, to mu ale stačil překazit dobrým obranným zákrokem Rugani a srazil jeho ránu za domácí branku.
     
    74
    Ze hry je stažen jeden z dnešních hrdinů, Marco Sau, jenž byl u první a čtvrté branky. Na hrotu hostující sestavy jej nahrazuje Diego Farias.
     
    73
    Ibarbo pálil z ostrého úhlu do brankáře Bassiho a to byl určitě významný okamžik, neboť v 73. minutě zápasu si domácí gólman připisuje svůj první zákrok v dnešním utkání. To by nebylo tak zvláštní, pokud by to nebylo až po čtyřech inkasovaných brankách.
     
    72
    Cossu načechral pas do pokutového území na rozběhnutého Balzana, před nímž stačil ukopnout míč na rohový kop levý obránce domácích Rui.
     
    70
    Hostující snahu po levém křídle zakončil ofsajd Cossua.
     
    68
    Souhře Croceho s Tavanem chyběla veškerá přesnost a nadějně rozjetá akce domácích končí dalším nezdarem.
     
    65
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Daniele Dessena.
     
    64
    Za nedovolený zákrok u středové čáry je žlutě potrestán domácí náhradník Davide Moro.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 31. Sau (Cossu), 36. Avelar, 38. Avelar (pen.), 45+1. Ekdal (Sau)

    Karty:   38. Valdifiori (EMP), 64. Moro (EMP) – 52. Crisetig (CAG), 86. Farias (CAG)


    Empoli FC: Bassi – Hysaj, Tonelli, Rugani, Rui – Vecino (46. Moro), Valdifiori, Croce – Verdi (46. Pucciarelli) – Tavano, Maccarone.
    Náhradníci: Pugliesi, Sepe – Barba, Bianchetti, Perticone, Zielinski, Signorelli, Laxalt, Moro, Mchedlidze, Aguirre, Pucciarelli.

    Cagliari Calcio: Cragno – Balzano, Rossettini, Capuano, Avelar – Donsah, Crisetig, Ekdal (65. Dessena) – Ibarbo, Sau (74. Farias), Cossu (82. dos Santos Galvão).
    Náhradníci: Colombi – Murru, Pisano, Benedetti, dos Santos Galvão, Rangel, Dessena, S. Longo, Capello, Farias.

    Rozhodčí: Pairetto – Meli, Ranghetti
    thejrc.org