Rennes – Lille 2:0 (kon.) | Guingamp – Nice 2:7 (kon.) | Saint-Étienne – Méty 1:0 (kon.)
Lyon – Marseille 1:0 (kon.)
konec
EA Guingamp
2:7 (1:4)
OGC Nice
Neděle 26.10.2014, 17:00 • Stade du Roudourou, Guingamp • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Hosté byli celou dobu aktivnější, a tak zvítězili naprosto zaslouženě a na své konto si připsali důležitý tříbodový zisk. Domácí Guingamp odchází dnes s prázdnou a musí doufat, že v příštím utkání už to bude lepší. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního večera. (18:51:37)
     
    Rozhodčí Turpin už na nic nečekal a ukončil zápas ještě 30 vteřin před vypršením nastaveného času. Domácí Guingamp dnes nestačil na Nice, kterému podlehl vysoko 2:7. Do vedení šli domácí fotbalisté, kteří se trefili už v 8. minutě, o gól se postaral Beauvue, ale hosté nevěšeli hlavy a ve 12. minutě vyrovnali, to se mezi střelce zapsal Eduardo, který pak ještě skóroval čtyřikrát, celkem se tak dnes trefil pětkrát. Jako další se trefil Pléa a ještě Bauthéac. Za Guingamp skóroval v 70. minutě Schwartz, který se dnes moc snažil.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Tak hlavní arbitr Turpin nastavil druhý poločas o 1 minutu.
     
    90
    Zápas se blíží do svého konce, uvidíme, kolik minut přidá rozhodčí nad rámec řádné hrací doby.
     
    87
    Domácí tým se snaží z posledních sil a rád by dal ještě alespoň jeden gól. Teď Guingamp dostal výhodu rohového kopu, ale pro centrovaný míč si vyskočil brankář Hassen, který tak nikoho ke střele nepustil.
     
    82
    Na centrovaný míč si tentokrát vyskočil hlavičkující Maupay, avšak jeho pokus byl nepřesný a mezi tři tyče se nevešel.
     
    82
    Fotbalistům Guingampu nedochází síly. Teď se snažil Giresse dostat balon před branku, ale Amavi odvrátil míč na rohový kop. Domácí tým ze standardní situace sice nic nevytěžil, ale má výhodu dalšího rohového kopu.
     
    80
    Poslední změnu v sestavě dělá také domácí tým: dohráno má Yatabaré, kterého nahrazuje na poslední minuty Mandanne.
     
    76
    V zajímavé šanci se ocitl Schwartz, který si ve vápně zpracoval balon na prsa a poté vystřelil, avšak jeho pokus byl velmi nepřesný a skončil vysoko nad brankou.
     
    75
    Dohráno má Pléa, kterého vystřídal Maupay. Hosté tak využili už třetího střídání.
    Eric BAUTHÉAC - 2:7
     
    72
    Nice právě vstřelilo branku!
    Pléa dostal míč a byl sám hned proti několik protihráčům, avšak nepropadl panice a zachoval chladnou hlavu. Dobře se uvolnil ERIC BAUTHÉAC, kterému Pléa přihrál a BAUTHÉAC přesnou trefou po zemi poslal míč za brankářova záda.
    Ronnie SCHWARTZ - 2:6
     
    70
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Aktivní RONNIE SCHWARTZ se konečně dočkal a mohl se radovat z gólu. Domácí tým dostal po faulu výhodu a okamžitě pelášil k soupeřově brance, celou akci rozjel právě SCHWARTZ, kterému pak spoluhráč vrátil balon zhruba na penaltovou značku a SCHWARTZ už se nemýlil.
     
    68
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Grégoire Puel, přichází Valentin Eysseric.
    Carlos EDUARDO - 1:6
     
    65
    Nice právě vstřelilo branku!
    To je opravdu neskutečné, protože CARLOS EDUARDO právě dal svůj dnešní pátý gól. Hosté vybojovali míč ve středu hřiště a okamžitě vyrazili do útoku, který rozjel právě EDUARDO s Vercauterenem. Druhý jmenovaný nebyl sobecký a viděl, že EDUARDO je v lepší pozici, a tak mu přihrál. Jeho spoluhráč se nemýlil a zavděčil se vstřeleným gólem.

    Lucie Rapantová

    Branky: 8. Beauvue (S. Yatabaré), 70. Schwartz (Beauvue) – 12. Eduardo, 26. Eduardo (Digard), 43. Eduardo (Bauthéac), 45+1. Pléa (Eduardo), 49. Eduardo (Pléa), 65. Eduardo (Vercauteren), 72. Bauthéac (Pléa)

    Karty:   16. Palun (NIC)


    EA Guingamp: Lössl – Baca, Kerbrat, Sorbon, Lemaître – Mathis (C), Sankharé (46. Diallo) – S. Yatabaré (80. Mandanne), Marveaux (58. Giresse), Beauvue – Schwartz.
    Náhradníci: Guichard – Sankoh, Diallo, Dos Santos, Giresse, Mandanne, Alioui.

    OGC Nice: Hassen – Palun, Genevois, Bodmer, Amavi – Digard (C) (62. Vercauteren), Mendy – Puel (68. Eysseric), Eduardo, Bauthéac – Pléa (75. Maupay).
    Náhradníci: Pouplin – Diawara, Vercauteren, Eysseric, Maupay, Bosetti, Lloris.

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos
    thejrc.org